Trots allt...

... så fick jag ju till det i alla fall med mina bloggar:) Idag åkte jag med Mona och Johan från VM till Phuket. De släppte av mig vid Big C, ett köpcentrum, och sen tog jag mig till Karon i en taxi utan aircon och med en snubbe som inte kunde ett ord engelska. Men det gick alldeles utmärkt trots att jag bara varit här en gång och då var jag passagerare... kollade alltså inte så mycket på hur vi körde hit. Men nu är jag här i en lite charmig lägenhet med en underbar veranda. Så där har jag suttit nu på kvällen efter att ha ätit gott på en lite thai-restaurang. Dagen har varit god, nu ska jag läsa en lika god bok och sen sova... Natti natti :)

Miss Hawaiian Tropic...

... fanns inte tillgänglig, så det fick bli "first runner up" i stället :)

Mer från igårkväll

Här är alltså Nadja och David, två trevliga göteborgare. De har varit på Villa Mangosteen i två veckor och tagit dykcertifikat, ett väldigt avancerat sådant. De har pluggat å dykt å dykt och pluggat. Jag är sååå imponerad eftersom jag ALDRIG skulle gå ner med tuber... jag skulle inte ens sätta på mig sådana tuber. Dessutom är de väldigt intresserade av vikingatiden så jag hade en mycket underhållande och trevlig kväll. Tack för det Göteborg!!!

Igår åt vi middag i en hydda

Nadja, David och jag gav oss ner i "byn" igår och åt på en restaurang som kanske kan kallas vägkrog... eller typ nåt sånt. Det var bara ett tak och sen ett litet kök. Det fanns kanske åtta matplatser och alla satt vi på röda plastpallar. Hur gott som helst och hur udda som helst men hur charmigt som helst. Väldigt trevligt tycker jag. Jag har lite knas med bloggen idag märker jag... Vet inte vad som är fel, men jag avvaktar till i morgon. Har det inte löst sig får jag prata med min systerdotter Kristin, hon är min personliga blogg-fixare :) Jag kan bara lägga in en bild åt gången och det går inte att göra stycken, men vad gör väl det? Jag får göra massa bloggar idag så jag kan få in alla mina bilder :) So, here we go...

GRATTIS LENA!!!

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år :)

Kram Kram

Toppendag

Har haft en toppendag idag. Stranden hela dagen och sen mat i en hydda med Nadja och David, Mycket trevligt :)

I morgon åker jag med Johan och Mona till Phuket och Karon. Då kan jag fylla på mitt mobila dingeli-dong-kort så jag kan skriva mer och lägga in bilder... det börjar nämligen sina...

Så i morgon kommer en utförlig rapport om dagen och morgondagen, som då blir gårdagen och idag :)

Sov gott :)

Inga skidor i Khao Lak

Sitter just nu nere hos Mr Chu som är "byns" lilla allt-i-allo. Ska man hyra moppe gör man det av honom, ska man åka på utflykt bokar man hos honom, han fixar alla transporter, han har även en liten restaurang där man gärna (som idag) tar en öl och nåt hot att äta. Dessutom har han snabb uppkoppling så jag hade tänkt titta på skidorna på SVTplay, men se det gick inte... Det  har väl med rättigheter att göra och jag befinner mig inte i Sverige och... fan va trött jag blir.

Johan, manager på VM, säger att "datorn egentligen är så korkad att det går att lura den att man sitter nån annan stans än där man är"... Men eftersom jag är ännu dummare än datorn så fattar jag knappt vad han pratar om. Så jag nöjer mig med att läsa kommentarerna på Expressen.

Idag hade jag tänkt åka iväg och ha en heldag på stranden (det är ju lördag :)) Men jag tror jag fick lite vätskebrist igår så jag har bara tagit det lugnt idag. Somnade på solstolen under parasollet och vaknade av mina egna snarkningar... väldigt skönt!

För alla er som gillar whiskey (och ni är ju några stycken har jag visst hört) kan jag berätta att det just nu bor en kille på Villa Mangosteen som är ordförande i nåt som heter www.stockholmwhisky.se Det är en ganska liten förening men de har provningar en gång i månade tror jag det var. Han är själv dommare och mycket kunnig så ni som är intresserade borde gå in där och titta lite :)

Ikväll är det "Slaget om Siljan" utomhus på nån sjö... kanske Siljan... ha ha ha... Janne ska dit och kolla och det gäller nog att han har både underställ och överlevnadsdräkt om han ska överleva kylan... Själv sitter jag och svettas fast jag sitter stilla...

... och för er som inte vet vad "Slaget om Siljan" är kan jag berätta att det är hockey mellan Leksand och Mora...spännande va???

Nä tillbaka till VM för ett dopp i poolen :) 

Rosa tånaglar

Det blev en sen kväll igår så idag har jag tagit det väldigt lugnt. Fixade lite med en artikel till ”bladet” och sen slappade jag en stund vid poolen.

Jag har varit på väg ett tag nu för att få pedikyr, men alla mina myggbett har stoppat mig. Nu kom jag i alla fall iväg och fick det fixat. Låg 10 meter från vågskvalpet och blev snygg om fötterna och sen blev det lite massage på axlarna… Inte helt fel! En timmes avkoppling för 200 bath, cirka 45 kronor. Helt ok. Fick snyggt rosa (knall) nagellack, så nu kan jag använda mina nya rosa (knall) bling-bling-flipp-flopps :)

Somnade på altanen när jag kom hem. Åt lite mat när jag vaknade. Tog ett dopp. Nu ska jag läsa.

En lugn och skön fredag i paradiset.

 


Fy va kallt... bara 25 plus...typ

Förmiddagsdoppet kändes inte som det brukar... fick en knottra på ena armen vilket betyder att det var lite kallt... bara 25 plus... illa...

Men då kunde jag ju lika väl sitta inne å jobba och det var bra för jag har varit produktiv som sjutton. Fick en hel artikel skriven som tidigt i morgon landar i Stockholm, sen kan jag på allvar ta tag i min storroman :)

På eftermiddagen åkte jag iväg till en fantastisk restaurang som har en utsikt som man skulle kunna gå i kloster för. Johan och hans thailändska kock Ying här på Villa Mangosteen lagar gudomlig mat, men man måste ju variera sig. Så jag moppade hem med min medköpta mat och satt på verandan och åt... mums... Hade satt igång myggspiralen, inte för att jag  tror att det funkar för nu kliar det på lilltån, men det har ju sin tjusning med den doften :)

Hade tänkt åka med Adam (gäst på VM) till Phuket i morgon, hans transport skulle gå och då kunde ju jag lika väl åka med eftersom jag ska tilll Karon några dagar. Men grabben var smart, han kollade flygbiljetten och såg att det faktiskt var idag han flyger!!! Vilken tur, hoppas allt har gått bra för dig Adam och att du fick några intressanta timmar i Kuala Lumpur.

Nu blir det nog så att jag åker med Mona och Johan om några dagar till Karon så får jag ta en egen transport hem. Kan vara lite kul att se nåt annat än VM även om jag stormtrivs här. Men att röra lite på sig är ju aldrig fel.

Idag borde jag egentligen tagit en tidig kväll för att sticka iväg i morgon och hitta en strand för min läckra lekamen, men igår kom det nya gäster från Helsingborg och jag har haft en fantastiskt trevlig kväll med dem. Så stranden får vänta till jag dyker upp.... kan bli nån gång på eftermiddagen. Eftersom jag har jobbat så hårt i dag med min artikel är jag värd en dag i frihet!

Nä, nu locka sängen. Trött trött...

Tid för reflektion

Fick lite moppekli i kroppen framåt eftermiddagen så jag packade ner vatten, kamera och sen bar det iväg norr ut. Visste inte riktigt vart jag skulle men efter ett tag såg jag skylten mot White Sand Beach. Jag svängde in och efter en del kringelikrokvägar hamnade jag på en helt folktom strand.

Solen hade börjat sin kvällspromenad och jag satte mig ner för att bara njuta av sceneriet.



Jag har ganska mycket som snurrar i huvudet just nu. Mopedturen hjälpte mig att blåsa ur en del fundringar jag har, men det var först när jag satte mig ned med denna fantastiska vy som jag kom till insikt med vissa saker. Beslut måste hela tiden tas, oavsett om de är tillfälliga eller livsavgörande. Det jag kom fram till var egentligen ganska självklara saker, men det måste nog ältas innan de blir just självklara. 

Jag kallar det för att reflektera men det finns säkert de som kallar det för att meditera. Spelar ju egentligen ingen roll, tankar snurrar för oss alla och vissa måste få landa någonstans. Mina landad just här, på White Sand Beach. Det enda som hördes var vågskvalp, lugna metodiska och taktfasta vågskvalp. Allt annat var stilla, även alla mina sinnen som har gått på högvarv under en tid.

Tid för reflektion... Så viktigt och så gott för själen... 

Med ett avsevärt mycket lättare sinne kom jag tillbaka till VM. Nya gäster och nya bekantskaper. Efter lite gott rödvin och många diskussioner med glada skratt till följd kan man summera dagen som en bra dag. En riktigt bra dag!!!

Och i morgon kommer det en ny dag med nya möjligheter. Ibland är det riktigt gott att leva :)

Skramlade ägg till frukost, mexikanskt till middag

Dagen började med strålande solsken. Jag gick upp till Johan i restaurangen och fick skramlade ägg och rostat bröd. Kalasgott! Annars brukar jag ta ett knäcke med kaviar nere på min veranda, men omväxling förnöjer :)

Sen blev dett ett dopp och då var jag ju bara tvungen att ligga och torka bikinin... Läste en halv bok ungefär men sen insåg jag att det fanns lite jobb som väntade. Bonitasbladet ska skrivas oavsett om jag är här eller där eller var som helst. Krönikan blev klar för en stund sedan så den dimper ner i brevlådan i morgon Camilla!

Eftermiddagen blev då inte som jag hade tänkt mig. Blekansiktet behövde lite mer sol, men då var det nån där uppe som tyckte annorlunda... regn, regn och åter regn...



Eftermiddagen tillbringades, istället för vid poolside, i baren där det dök upp ett nytt ansikte, en kille som har bott här nere länge med sin thailändska fru och dotter men som hade hört talas om "den svenska resorten". Han har varit här i 27 år så han hade en hel del att berätta. Han tipsade om en kul färd man kan ta med moppen ut till en ö som jag blev intresserad av.

Alla vi som bor här på VM gav oss sen av till Ban Nang för middag, mexikanskt. Mums! På vägen hem hamnade jag, Mona och Adam i en "disko-tuk-tuk med färgglada lampor som pulserade i taket. En härlig 60-talsdänga "Only you" spelades på hög volym och förmodligen trodde Adam att han var på karaoke. Han greppade en osynlig mikrofon och sen blev det underhållning på hög nivå...



... tyckte han själv i alla fall!!!

Som vanligt nu för tiden är det alltid skönt att "komma hem". Några av gästerna ska upp tidigt i morgon på dykarkurs så det pluggades i varje hörna på stället och själv valde jag att krypa in i min egen bubbla för natten :)

Systeryster!!! För oss midjeväskor-lovers, modet som ÄNTLIGEN har kommit tillbaka, vill jag bara skryta lite med min nyinköpta :)



Ha en skön natt allihopa!!

Å regnet de bara öser ner... trall la la la ...

Idag har varit en konstig dag. Först var det mulet å så kom ösregnet... sen var det mulet å så kom solen... sen var det mulet å så kom dripp-dropp-regnet :)

Jag passade på att gå ut och promenera när det var dripp-dropp, riktigt svalt och skönt. Jag kan ju inte bara sitta på moppen hela tiden, måste ju röra på mig också.

Har idag drabbats av det som i folkmun kallas för skrivkramp! Fast jag vet inte om det var så mycket kramp å tala om. Snarare ett stort jä...a motstånd bara :) Men det drabbar säkert alla. Även solen har fläckar som vi alla vet!!!

Nu tror jag det just har kommit nya gäster till VM. Det låter som glada barn som spelar munspel :)

Har inte så mycket annat att berätta om idag. Det blir ju vardag här också... typ...

Natti natti

Stilla kväll

Efter ett gigantiskt skyfall blev det alldeles lugnt och jag fick några fina bider på solnedgången...







Ikväll har jag tittat på Melodifestivalen från igår!!! Vilken lycka!!! Ganska mycket skit måste jag säga, men ändå... :) Tappade koncentrationen ett tag när jag hade Gecco + en kompis som stöka runt här inne. Men nu har de stuckit ut igen. Tror jag...

Hoppas ni slipper frysa i natt.

Nä, nu ska jag ta mig ett dopp i poolen :)

Kram 


Hej då till Niklas och Beatrice

Nu  sitter jag nere hos Mr Chu och har sagt hej då till Beatrice och Niklas... snyft... De tar nattbussen till Bangkok, kommer fram klockan 4 i morgon bitti. Hoppas allt går bra för dem :)

Jag har fått lite hjälp med olika saker med datorn, fattar inte vad, men ikväll kan vi i alla fall titta på Melodofestivalen!!! Ska bli kul. Här hos Mr Chu sitter man alldeles gratis och surfar på hans nätverk så det är toppen.

Det är varmt nu men det fläktar riktigt skönt. Jag ska nog bara ta en runda för att handla lite, sen blir det VM. Jag tror det blir alldeles lagom med ett dopp så här på eftermiddagen.

Oj, det hann visst börja regna innan jag var klar... Ja ja , det är så det visst funkar här...

Ha det så skönt ni också ::):):):)

Skön lördagskväll

Nu har jag just kommit hem från Pinocchio, en Italiensk restaurang i Khao Lak. Det var Niclas och Bea som så gärrna ville ha pizza och eftersom det är deras sista kväll här på Villa Mangosteen så hängde jag ju gärna med.



                               Niclas och Beatrice

Det var absolut inte den bästa pizza jag har ätit men med trevligt sällska så funkar ju allt. Trist att de åker till Bangkok i morgon men jag är väldigt glad att jag träffade dem. Så trevliga och sociala människor är sällan man stöter på.

Innan vi moppade iväg och åt stannade de till hos Mr Chu och där fick de en Lucky balloon för att få lycka på färden. Jag har aldrig sett det i verkligheten tidigare så det var kul att få följa. Vi hade tur med vädret, vindstilla och molnfritt, så vi kunde följa den flyga uppåt ganska länge.



Jag fick ingen riktigt bra bild på när den hade tänts men den här får duga.

Tack Bea och Niclas för några mycket trevliga dagar. Hoppas vi hörs och ses igen. Och Niclas, lycka till den 3:e :)

Nu ska jag gå och duscha mina stackars fötter och ben i iskallt vatten och sen smörja med vad som helst bara det slutar klia!!!

Tjingeling :)


Åh nej! Bara åtta veckor kvar...



Suck...

Världen är allt bra liten...

Jag har varit ute på upptäcktsfärd idag med Hugo, min moppe. Men det jag först måste berätta om är så knasigt och crazy men det hände ändå.

Jag sitter på eftermiddagen i godan ro på min altan med min bok och lullar lite in och ut ur sömn/drömmar/verklighetens värld. Det börjar skymma så det är svårt att riktigt se bokstäverna i boken, alltså vilar blicken gärna på insidan av ögonlocken i stället. Då hör jag Niclas, min granne och nyfunna vän sen tre dagar tillbaka, jag hör honom prata i telfon och han ropar: Ylva, men hon sitter ju bara 50 meter i från mig. Men vad menar du? Känner du henne?

Då är det alltså hans kusin Charlotte som ringer, hon jobbar på samma jobb som mig... Hon har läst min blogg om mina grannar Niclas och Beatrice från Linköping och lagt ihop att X+Z som blir Q är lika med att det måste vara  hennes kusin Niclas! Galet va? Å stackars Niclas som bara uppfattade att hon hade läst på internet att han var i Thailand och att det stått om honom och att hon har läst... Han började ju genst undra vad han hade lyckats skapa för rubriker i Sverige :) Skratt skratt :) Ja, ibland är vår värld så liten, sååå liten.

Kul föresten att du har hittat hit Charlotte, hoppas allt är bra med dig :)

Ok, Hugo och jag stack alltså iväg ganska tidigt med packad ryggsäck för vi skulle se oss omkring. Jag körde mot själva centrum Khao Lak och sen vidare. Någonstans på vägen var det en poliskontroll men som tur var vinkade de mig vidare... Vet inte vad de hade kunnat ta mig för, men jag är ju alltid skyldig, även när jag inget gjort, så är det bara.

Hittade ett ställe att svänga av på, kan faktiskt inte säga vad det hette. Jag borde ha på min bandspelare för jag kommer inte ihåg alla konstiga namn de har här. Men där i alla fall så hittade jag min strand!!!



                                     Klippor!!!

Jag som inte är så förtjust i sand hittade en strand full av klippor! Nu får jag nog vänta ett tag med att sola och bada där för det fanns ingen skugga och jag är fortfarande ett blekansikte. Men så fort skinnet tillåter det så ser ni mig ligga på just den här stranden!

På vägen tillbaka stannade jag till vid en nationalpark som har gjort någon typ av utsiktsplats efter tsunamin. Det är ganska högt upp och när man tittar ner så förstår man helt plötsligt hur högt vattnet kom.



Lite knepigt att se på ett sånt här foto, men jag kan säga att det var ganska ruggit att stå där uppe och försöka förstå hur det över huvud taget kunde hända...

När jag började närma mig Ban Nang smet jag ner mot vattnet och hittade en restaurang som låg rakt ovanför strande. Där satt jag med min Pineappleshake, som Niclas tipsat mig om, och sen satt jag bara där och njöt!!! Det kommer över mig ordentligt emellanåt hur bra jag har det just nu. Och just då kände jag verkligen att jag är värd detta så jag bara blundade, kände ljumma vindar som värmde hela mig och sen bara njööööt jag!

Sen har jag ju lovat att ni skulle få se min nya outfit, mina nya kalasbyxor...



Kolla Ann! Fy farao va jag kommer vara snygg i sommar!!!

Å du Thomas, jag visste inte att du längtade efter en ödla, jag trodde du bara gillade skator! :):):)

Kvällen avslutades med en mycket trevlig stund (läs tre timmar) med Mona och Johan som är managers här. De har en del kompisar som är här just nu så jag har inte riktigt fått något bra tillfälle att bara sitta och prata med dem. Nu var kompisarna inne i "stan" och käkade så då passade jag på. En mycket trevlig kväll blev det!

Kram på er alla, nu ska Ylva sova :)

Morgonstund i Khao Lak



Vaknade tidigt. Cicadorna spelade och sjöng för fullt, fåglarna kvittrade i olika tonarter och tupparna gal från farmen bredvid. Marken var fortfarande daggblöt. Morgondiset låg kvar över bergen, men solens första strålar börjar så sakteliga tränga igenom.



Hae städar poolen, Lok sopar verandan och Johan frukostförbereder.


Det är morgon i Khao Lak. Morgon i paradiset :)  


Arbetsam dag

Idag har jag verkligen slitit på tangenterna vill jag lova. Det var helt molnfritt på morgonen och det kändes att det skulle bli en mycket varm dag. Jag hoppade i poolen, åt min frukost på altanen och sen satte jag mig och jobbade. Är ju lite försiktig med mitt bleka skinn så det var nog en bra dag att stanna inomhus. Naturligtvis har jag varit och svalkat mig i poolen några gånger, men sen har jag skrivit för glatta livet. Har nog knaprat ihop åtta sidor. Inte illa va? Fan, det e jobbigt att vara tjänstledig!

Nu ikväll har jag och grannarna varit hos Mr Chu och ätiti. Mr Chu är den som vi här på Villa Mangosteen anlitar för att hyra moppe, boka utflykter, fixa transporter och dessutom har han några platser för matgäster. Ett så himla charmigt ställe med fantastiska människor, Mr Chu och hans fru. Han själv refererar till frun med "talk to boss" och så skrattar han hjärligt. Jag har bara träffat honom väldigt kort men han har full koll på vem jag är, hur länge jag ska vara här, vad jag gör och var jag bor. Man blir så fantastiskt väl mottagen när man kommer dit och det känns riktigt äkta :)

Jag skulle ha lagt ut lite bilder idag men nu är jag trött så det får bli i morgon. Bland annat skulle jag visa min nya outfit jag köpte igår, knallorangea byxor. Jag skulle också gärna lägga ut det jag filmade igår men eftersom ingen har erbjudit sig att hjälpa mig så får väl det vara. Vi har en ganska datakunnig kille som gäst här, jag får väl fråga honom i morgon nu när ingen hemma vill/kan/orkar komma med bra tips :)

Anette, min goa vän Anette, har äntligen fått en större lägenhet! Grattis kompis! Vilken tur att flugorna faktiskt har lyst med sin frånvaro idag och myggorna biter inte lika mycket längre. Du behöver alltså inte komma med din Radar, du har ju lite annat att tänka på nu. Kul!!!

Nä, nu ska jag läsa lite sen blir det kudden :)

Kram
 


Trevlig kväll med grannarna

Har haft en toppenkväll med mina grannar Beatrice och Niclas från Linköping. Kanonkul att träffa så sociala och lättpratade människor, det berikar livet på något sätt. Vi åt gott här på VM och sen satt vi bara och snackade om allt och inget. Kul!!!

Tidigare i eftermiddags gav jag mig iväg till marknade som finns i Ban Nang, grannbyn. Det är en marknad som kör onsdagar och lördagar med massa skit som vi turister gillar, men också massa goda frukter och grönsaker så det är en hel del lokalbor där också. Jag hittade en skitsnygg kangas som kostade 199 bath, typ 45-50 kronor. Men som alltid så ska man ju pruta här och jag höll stenhårt på mina 125 när han sa 150. Döm om min förvåning när han sa "Thank you madam but no. Have a nice evening" och så vände han mig ryggen... Va??? Hur går man vidare efter det? Jag ville verkligen ha den men han var så bestämd och tyckte verkligen att jag var a pain in the as så det var bara för mig att gå vidare... Utan kangas!!! Å den som var så snygg!!!

Ok, jag hittade ett par thaibyxor liknande såna som Ann och jag letade efter när vi var ute och shoppa, ni vet, mina byxor mina färger. I morgon ska jag lägga ut ett foto på dem, de är så JAG!!!

Sen var det då det där med moppen... Nästa gång jag ställer ifrån mig den ska jag rita en karta över området och markera mycket tydligt var jag har ställt den! Fick dubbelslag på hjärtat och magknip fem gånger om innan jag hittade den. Det vimlar av moppar på det här stället och hur är det meningen att vi som kommer från ordnade parkeringar med markeringar A B C D och olika färger på olika områden ska kunna hitta en blå moppe bland 1475 andra blå moppar??? Nä, nästa gång tar jag bussen!!!

Väl hemkommen, efter en förfärlig svängatillhögerkorsningivänstertrafik (det tog 4 minuter innan jag var över) trillade jag in i duchen, helt genomsvettig. Då kom Johan, manager på VM, och frågade om jag ville ha massage av tjejen som tydligen kommer hit ibland. Hon kom till min bungis, jag behövde inte ens lämna hemmet. Sååå lyxigt!!!

Rinde en snabbis till maopa tidigare, känns alltid bra att veta att allt är ok med dem :) (pussokram)

Nä Anette, var är du med din Radar? Det finns inte bara mygg här, det finns en jä...la mass flugor också!!!

Dags att sova... Natti

Nu hade jag tänkt...

... att lägga in en film här som jag har tagit över Villa Mangosteen och min bungalow. Men se det gick inte för den var för stor. Jag ska se om det går att göra något åt det annars får ni hålla till godo med vanliga foton. Men det vore väl skit om det inte går. Har nån tips så hör av er!!!

Till Camilla kan jag hälsa att det går alldeles utmärkt att dricka den förfärligt äckliga Smirnoff Black Ice eller vad den hette med din fantastiskt goda granatäppeljuice :) Testade det igår, det var kanske därför jag somnade med boken på näsan...

Moppade iväg till supermarketen för att handla. Lätt match, tänkte jag. Ann har ju ritat en karta som inte alls är svår att förstå... Men jag fick ta några varv innan jag kom fram så nu vet jag ordentligt hur det ser ut här. Har säkert gjort 15 högersvängar dessutom så nu finns det ingen hejd på mig!

Det mullrar i bergen. Hoppas det blir lite regn för det är ruggigt fuktigt och kvavt idag. Å det smattra så härligt på taket när det öser ner. Ska kanske ta min eftermiddagslur på eftermiddagen idag, istället för på kvällen...

Nä, dags att jobba!!!

Första raderna är nerplitade

I dag har första sidorna skrivits! Jag kanske raderar i morgon, men det spelar ingen roll, jag har i alla fall kommit igång!

Låg en timme på förmiddagen och slappade vid poolen. Vädret är fortfarande ganska behagligt så där före 12 men sen blir det varmt, väldigt varmt. Och då passar det ju bra att krypa in i "hytten" och knappra lite på tangenterna. Jag avbröt mig själv några gånger med att gå ut och ta ett dopp... Vilken lyx!

Skulle ha gått upp till restaurangen och tagit en öl ikväll hade jag tänkt. Det har kommit lite nytt folk och det är ju alltid roligt att snacka runt lite. Men hur det nu var så råkade jag somna i sängen med boken på näsan. Tror jag har landat och kommit in i semesterlunket ordentligt nu. 

Ja i alla fall, så när jag vaknade kände jag mig bara seg och inte så pigg på nya bekantskaper. Ann hade med sig andra omgången av True blood, 9 avsnitt, som jag behöll här för att kanske nån gång titta på. Jag har inte sett första delen men det skulle visst gå bra i alla fall sa hon. I kväll var det ett ypperligt tillfälle så jag började titta... och fatta absolut inte nåt!

Jag gillar inte såna där konstiga filmer och serier, vampyrer och sifi eller vad det heter. Men alla har pratat om denna och säger att den är sååå fantastiskt bra... Som sagt, jag fattar inte nåt! Tyckte det var skit från början till slut. Men jag ska kolla ett avsitt till så får jag se om det tar sig.

Vi har lite elproblem här idag tror jag. Det är folk i nästan alla bungisar och alla kör väl AC:n för fullt och elen börjar sina. Och eftersom jag har den sista bungisen, nr 10, så får jag bara skvättarna som blir över... Det är i alla fall min teori. Författare ska ju lida har jag hört, det är väl därför de har placerat mig här på slutänden där det bara finns slattar kvar. Och i kväll kan det bli lida av för det är väldigt varmt och fuktigt. Men då får jag väl sitta uppe hela natten å skapa!!!

Eller så får jag mardrömmar av den där förskräckliga filmen jag tittade på och ligger vaken bara för det! Tur att jag har min kompis Gecco som håller mig sällskap :)

Natti 

Nu börjar arbetet

Jaha, då har arbetet börjat! Har i och för sig inte skrivit något ännu, mer än mail och blogg, men snart så...

Det snurrar mycket i huvudet nu. Ska jag fortsätta på boken jag har påbörjat eller ska jag börja på nåt helt nytt? Jag tror jag har bestämt mig för att köra nåt paralellt, börjar nog där i alla fall. Vad det blir i slutänden ska bli intressant att se :)

Det kom nya gäster idag till Villa Mangosteen. Ett par från Linköping som tydligen flög hit med samma plan som mig. Och då kunde vi konstatera det vi tror vi redan visste; Vi flög samma plan son Kungen och drottningen!!! Inte illa va? Jag hörde lite lösa rykten om det på planet och Linköpingstjejen hade hört det av en flygvärdinna som var förbannad på en man som kröka loss ordentligt på flygningen. Flygvärdinnan skällde på honom och sa att han borde vara tacksam för att få åka med samma plan som Kungen. Ja ja, nu var det ju ingen av oss som fick hälsa på honom så vad spelar det för roll?

Min kompis Gecco fortsätter härja runt i badrummet. Varje gång jag går in där klappar jag i händerna så han ska försvinna innan jag sätter mig. Kul annars att få en ödla i knät när man har det som skönast... Hoppas han bara inte tar med sig polare så de anfaller från olika håll...

Tog ett dopp nyss. Tror faktiskt det har varit lite svalare idag, kanske bara 30-35 i skuggan. Det har knappt varit några moln och inte en enda droppe regn har fallit. Så här får det gärna fortsätta att vara, jag klagar inte ett ögonblick :)

Glömde gratulera Leif på födelsedagen förra veckan så; Grattis kompis, hoppas du fick en bra dag i alla fall :)

Nä, nu tror jag att jag är mogen för att författa lite... en mening eller två :)

Höres...

Kan själv!

Halv sju i morse åkte Ann hem, så nu är det bara jag kvar. Ja, alltså inte på Villa Mangosteen, utan av mina vänner. Just nu känns det väl inget annorlunda men det lär nog göra det framåt kvällen. Såg just att det kom ett par med ryggsäckar som inkvarterades i en bugalow bredvid mig så jag får väl tränga mig på där om jag får tråkigt :)

Holger behövde bensin så jag tuffade iväg alldeles ensam till macken i vänstertrafiken och tankade. Fast här behöver man inte göra nåt själv. Det är bara att lämna fram nyckeln så fixar killen allt. Holger vill tydligen ha något som heter 91 (???) och det var tomt av sånt i nästan alla kranar så killen hasade runt med moppen och testade runt och jag behövde bara se på. Så skulle vi också ha det i kalla otäcka Sverige!!!

Hörde av Janne att de har -26 grader i Eskilstuna!!! Cirka 62 grader kallare än här alltså... ha ha ha... :)

När jag satt på min veranda och åt äggmacka med Kalles Kaviar planerade jag dagens arbete, så nu är det bara att hugga in. Ska bli riktigt roligt!

Ta på er helställ och mössor!!!

Sista dagen med "gänget"



Började dagen (kl 11) med en underbar frukost på min veranda. Var lite trött efter nattens försök att se på svensk tv och sen alla skyfall och strömavbrott som störde... Men det var härligt lagom varmt när jag vaknade så jag tog ett snabbt dopp och sen en god macka i skuggan.

De andra har packat för fullt under dagen. Camilla med familj är just nu på väg hem till kalla Sverige och Ann åker tidigt i morgon bitti. Hon och jag stack en sväng ner till "byn" och handlade orkidéer som hon ska ha med sig hem och sen blev det god mat på Green Pepper.

Det hann bli mörkt innan vi var klara så nu har jag kört moppe i vänstertrafik när det är mörkt också... Mycke ska man behöva vara med om!!!

Det obligatoriska kvällsdoppet har klarats av och sen insmörjning av kortison för att slippa klia mig sönder å samman på mina stackars fötter som är...



... äckliga!!!

I morgon börjar allvaret!!! Ska försöka få ordning på allt så jag kan sätta mig och göra det jag egentligen är här för; att skriva!!! Ja, det ska bli intressant eftersom jag aldrig gjort något liknande. Men jag tror jag har koll på hur jag ska börja, sen får jag se om jag kan avsluta det hela :)

Snart dags att sova. Ska upp och säga hej då till Ann som sticker halv sju... Tänk att man aldrig kan få ta det lugnt på det här stället!!!

Natti natti


Jag ger upp...

Nä, det går inte att titta på Melodifestivalen. Det hackar och beter sig så jobbigt. Dessutom har vi nattens fjärde strömavbrott och batteriet på datorn börjar sina.

Å andra sidan så verkligen öser regnet ner och det smattrar ganska sövande mot taket så jag tror det är dags att ge upp. Men jag försökte i alla fall.

Jag får läsa i morgon hur det har gått. Hoppas det går att hitta en dvd senare med alla delfinaler/andrachansen/finalen...

Det värsta är att ac:n inte funkar nu så jag lär väl bad i svett snart... illa illa...

Heja Sverige

Orkar jag hålla mig vaken?

Ikväll är det Melodifetsival och nu har jag kollat upp ordentligt att de visar på SVTplay... Men det är några timmar kvar till dess så jag får se om jag kan hålla ögonen öppna, det är tröttande att vara i värmen, bada i saltvatten och köra moppe :)

Vi (Ann, Camilla, Fredrik, Viggo och Disa) har varit på typ White Beach idag... tror jag den hette. Och det blev ett dyrt kalas vill jag lova... Viggo, 5 år, hörde mig säga några ord som man absolut inte får säga i barns närvaro och ni som känner mig vet att jag kan droppa ganska många sådana ord i en och samma mening om det vill sig illa. Så hur det nu blev så är jag skyldig honom hundratusen bath plus femtio!!! För man ska visst böta när man säger jäklar och fanken och helvete och fan och sånt... Tur att ungen åker hem i morgon, annars hade det blivit, inte bara en jobbig ledighet för mig, utan också förbannat dyrt!!! Detta sagt med kärlek, det har varit kanonmysigt att få lära känna både Viggo och hans lillasyster Disa.

Har inte slaktat något djur idag, men Ann fick komma in och vifta ut en stoooooor slända som var helt galen i mitt badrum. Sen försökte jag få henne att ta bort en liten ödla som sprang runt där också, men då tyckte hon att jag blev lite fånig så hon bara gick härifrån. Men är man asfaltsbarn, så är man... kan väl inte hjälpa att jag inte direkt uppskattar de små tassande rasslande fötterna springa runt här när jag ska sova.

Nä, nu ska jag vila ett tag så jag orkar med schlagerspektaklet.

See you

Sömnlös i Khao Lak

Fötterna kliar nåt vansinnigt, tupparna gal, fladdermössen skriker, hundarna skäller och jag är sömnlös...

Men i morgon är en ny dag, med nya förutsättningar!!!

Tjing

"Väninnan" av Eva Franchell

Eva Franchell var "väninnan" som var med på NK när Anna Lind blev mördad. Hon är utbildad journalist och jobbade vid tillfället ihop med Anna Lind. 

Boken är full av "så åkte vi dit" och " så träffade vi den" och "han sa det" och "sen tror jag det blev så"... Många händelser staplade på varandra, men egentligen blir inget vettigt sagt.

Jag blev mycket besviken då jag trodde boken skulle handla mer om Anna Lind och hur hon var som person och "väninna". Men den biten kommer lite i skym undan då det tydligen var viktigare att berätta om Göran Persson och Anitra... eller vad det nu är hon har skrivit om. Tycker inte boken är speciellt trovärdig då hon berättat om vad Persson och Anitra har pratat om hemma i deras kök.... Hur vet hon det?

Hade hon inte varit med på NK den dagen hade det aldrig blivit en bok och hon hade förmodligen inte heller refererat sig själv som väninna till Anna Lind.

Nä, Fy så trist!!! säger jag...


Tropiskt regn, kvällsdopp och jävla massa myggbett

Håller på att bli tokig på allt kli, framför allt på fötterna. Myggen bits som sjutton och det går bara inte att sluta klia. Sprayar myggmedel hela tiden men det verkar inte hjälpa. Å jag som nästan aldrig får nåt bett i Sverige... myggen här måste tycka att mitt lager av svett är extra härligt. Ska ta Holger i morgon och åka till apoteket... eller vad det nu heter här :)

Fick en härlig dusch mitt på dagen. Det hade mullrat över bergen hela förmiddagen så vi bara väntade på det. Sååå skönt när regnet brakade loss, låg kvar en stund vid poolen bara för att få känna lite svalka. Det kan faktiskt vara härligt med nederbörd även om ni inte tycker det just nu. Har hört att det är kaos och det är väldigt svårt att förstå... konstigt vad man vänjer sig fort!!! :)

Idag har vi ätit gott på italiensk restaurang. Hamnade där det var som minst luftgenomströmning så vi höll på att rinna bort. Fort som sjutton tog vi en tuk-tuk till VM och sen blev det kast med varm och svettig turist i poolen. Vet faktiskt inte om det finns nåt härligare än kvällsdopp, kände nästan att jag frös när jag kom upp så nu kommer jag sova gott :)

Försökte gå in på SVTplay igår för att kolla lördagens melodifestival men jag hittade inte. Så om det är någon som vet hur man gör eller om nån vet att det inte går, så får ni gärna tipsa. Jag och Ann hade annars planer på att kolla direkt i morgon ihop med andra delfinalen-festen som alltid går av stapeln hemma hos Beate... men det kanske spricker då... om de inte visar alltså :(

Nä, nu är det dags för bokrecension :)

Hej hopp 


Holger å jag :)

Idag har jag haft en hektiskt dag med massa nya upplevelser. Så det blev en tidig kväll igen...

Det började klockan åtta när Ann och jag gick ut och tog en power-walk. Svettigt värre kan jag säga. Men det var kul att se omgivningen med "promenadögonen" på. Hade fått uppfattningen att det skulle finnas massa herrelösa hundar som bara var ute efter mina delikata smalben, men det var ingen fara så jag ska nog klara av att ta en och annan promis efter det att alla har åkte hem.

Sen bar det iväg med Mr Chu, han hade äntligen fixat en moppe till mig. Så nu har jag en ny kompis...

 

                              ... som heter Holger.

Jag har alltså kört vänstertrafik för första gången i mitt liv och det gick alldeles lysande :) Jag och Holger ska nog komma överens och få oss några kul stunder tillsammans. Det bästa med att ha ett bensindrivet fordon i Thailand är att man aldrig behöver tanka själv. Det är de så hjälpsamma med på macken :)

Sen moppade Ann och jag iväg till en strand som heter "gubbens strand" eller "er strand" beroende på vem man pratar med. Jag kallar den kort och gott för...



                                 ... en sandstrand!

På vägen tillbaka till den underbara poolen på VM stannade vi och handlade lite, inga spännande saker alls. Bara lite ost och kex för att ha vi poolkanten på kvällskvisten med en kylskåpskall öl. Mums!

Gick som sagt tidigt till min hytt, jag har väntat och längtat efter ett tillfälle att få titta på lördagens Melodifestival. Men innan jag kan göra det måste jag ta livet av...



... kvällens tusenfoting! Har gjort detta varje kväll och har nog förstått att jag kommer att få fortsätta med det. Fast jag är osäker på om det är olika snubbar, skulle nog kunna tänka mig att det är en och samma som på något underligt sätt tar sig upp från toaspolningen bara för att jävlas med mig!!!

Hade jag varit lite tuffare så hade gett mig ut så här i mörkret för att fota alla andra djur som låter runtomkring. Vi har till exempel nån typ av syrsa som ska vara ganska stor och som varje kväll strax före solnedgången lyckas få till ett så metalliskt högt ljud så trummhinnorna bågnar (Carola, släng dig i väggen!!!). Sen har jag en katt som jamar högt och ljudligt varje kväll, fladdermössen skriker i takåsarna och myggen... nä, dem orkar jag inte ens prata om. 

Men annars är det toppen här. Jag ska få ett skrivbord i morgon och försöka få till en hörna i min hytt så jag kan sätta igång.

Fast först måste jag nog hinna med några dopp i poolen, några öl i baren och en runda med Holger :)

Hej svejs  

Grillfest och poolrelax


                       Camilla och Fredrik på grillfesten



                      Ann och Kicki testar "husets röda"



     Kan man ha det så här skönt klockan fem en onsdag i februari?


Jag ska aldrig...

... mer vara tjänstledig om det är så här det ska va!!!

Det sista jag sa till Janne när vi somnade sista kvällen hemma, det vara att "Om det är så här jobbigt att vara tjänstledig spå vill jag aldrig mer vara det"!!! Då hade jag gnott som sjutton i flera dagar med lägenheten och packat endera till Thailand och endera till landet... Jag var så slut i hela kroppen att jag inte trode det fanns nån ände på det...

... Å så kommer jag hit, efter en jobbig flygresa, och tror i min enfald att jag ska ha lite ledigt och vila min stackars utarbetade kropp!!! Men vad väntar mig??? Jo, en massa lintottar som man måste ta hand om och dessutom åka iväg på en tvådagrs till Phuket med!

Men vi har egentligen haft det väldigt bra och trevligt med Camilla och Fredriks två busungar. Är bara inte van att hålla på med dessa illbattingar dygnet runt. I morgon ska Ann och jag ha en barnfridag och det ska bli ganska skönt :)

Vi har som sagt varit i Phuket och Karon Beach. Kollade in "Vita villan" och sen var vi och åt hos Bernt på hans hotell. Det blev dessutom en del i shopping och massage på gallerian. När vi kom tillbaka till Villa Mangosteen så hann vi knappt i badkläderna för ett svalkande dopp.

Nu ligger vi helt utslagna i varsin bungalow och ska bara läsa och sova... fan, det är jobbigt att vara tjänstledig!!!

Natti natti

Väderleksrapport!

Malin vill visst veta vad vi har för temperatur och det var ju väldigt slarvigt av mig att inte berätta det tidigare. Men egentligen förstår jag inte frågan...

Så jag svarar: Det är varmt!!! Glömde tyvärr termometern men ska jag gissa så är det 30-32 grader... en svag sydostlig vind men starkare vid kusten. I norr en kallfront som inte kommer drabba oss ett förbannat dugg... Ett och annat regnstänk men det gynnar ju bara det gröna...

Och hur är vädret i Sverige?

Ha ha ha ...

Slö dag... igen...

Ja då blev det ytterligare en slö dag :) Så skönt med bad i poolen och vin på altanen. Vi blev så lata att Fredrik (Camillas man) fick åka och hämta mat åt oss, vi orkade inte ens klä på oss och gå ner på byn. 

Men lite aktiv har jag allt varit. Jag har lekt med Disa i poolen, jag har irriterat mig över alla djur som låter, jag har spillt ut en hel coola över golvet (fick städa själv dessutom) och jag har säkert simmat 22 längder... Ok, poolen är bara 8 meter lång, men i alla fall...

I morgon åker vi till Phuket på shopping och för att kolla in "Vita Villan" som familjen Haupt/Dahl/Persson har haft sen de började bygga Villa Mangosteen. Vi stannar över natten så om någon undrara så blir jag borta i två dagar.  Vita Villan ligger i Karon Beach och det ska bli kul att se hur det ser ut där nu. Det är tio år sedan jag var där och det har ju tyvärr hänt en del sen dess. Camilla och Fredrik ska bo i Vita Villan så ska jag och Ann bo på Bernts guesthouse. Bernt är killen som jobbade som kock när VM startade upp.

Så vi ses typ onsdag kväll... eller blir det torsdag dag... fast ändå onsdag kväll kväll för er... men kanske i veckan i alla fall... nä, jag vet inte...

Och då hoppas jag att jag har lagt in mina foton :)

Kram 
 

Mår sååå bra!

Så där ja... nu har vi fått ordning på min uppkoppling så nu kommer en lite mer utförlig rapport :)

Som sagt, resan gick bra även om det började lite struligt på Arlanda. Bagaget vägde för mycket, typ 33 kg, så det var bara att ställa sig mitt framför alla som höll på att checka in och börja riva runt i väskan. Hade fått en skrivare av mina arbetsgivare, en sån där mini, men den plockades bort. Och sen mina "hjälpredor" Svenska skrivregler och Språkriktighetsboken hamnade också i kassen som Janne fick plocka med hem.

Sen fanns det inte så mycket mer att plocka som enskilt väger något så jag fick väl ta smällen på några kilos övervikt som då skulle kosta 350 kr styck... Vet inte varför, men jag slapp betala så det var ok. Jag åkte alltså iväg med en väska som vägde 28 kilo, 8 för mycket.

Resan gick hyfsat bra, fick bara några små attacker av lust att gå av men jag styrde upp det. Satt med mitt vatten och såg längtansfull mot de som drack rödvin och kaffe/baileys. Men eftersom jag inte mår bra av det så fick det vara. Nu slapp jag hjälpa till att flyga (som någon undrade tidigare) men det var lika bra det för jag var ganska trött och oskärpt.

Hade lite otur att hamna på en avdelning med massa ungar som skrek, och då i slutänden, massa föräldrar som skrek tillbaka... skitkul!!!

Skönt att landa och se Ann stå och vänta. På något sätt blir det så overkligt att det "äntligen är över". Vi tog en runda och shoppade lite nödvändigt och sen bar det iväg till Khao Lak. Ann visade lite hur högt vattnet hade stått under tzunamin och det är ganska läskigt att se på plats. Man fattar inte vilka krafter det är när man sitter framför tv:n och ser.

Villa Mangosteen är ett litet nybyggt ställe med 8 bungisar och trevlig restaurang, pool och lounge. Min "hytt" som jag kallar den kommer bli alldeles toppen. Stort och luftigt. Jag har ca 11 steg, 4 trappsteg, 5 steg till och sen rätt ner i poolen. Sååå fantastiskt.

På kvällen när jag kom var det grillfest så det var bara att duscha av resdammet och sen lite party. Höll ut ganska länge tycker jag, hamnade nog i typ tredje andningen och var väldigt pratsam utan att egentligen veta vad jag sa... vad någon annan pratade om var just då ganska ovässentligt. Vi avrundade kvällen med ett dopp i poolen som var helt himmelskt. Måste nog göra det varje kväll!!

Sov som en gris i 12 timmar så nu har jag rätt bra koll på läget :)

Igår låg jag en liten stund vid poolen och sen stack Ann och jag för att hyra moppe. Vi fick bara en för tillfället, hoppas min kommer i morgon. Sen blev det massage som också måste göras så ofta det går. God middag fick vi också i sällskap av Camilla och Fredrik med kiddsen.

I eftermiddag ska vi visst åka på elefantritt... hm... Nä, jag blir nog bara åskådare. Har gjort det tidigare och tyckte inte det var så kul. Men jag får väl titta på när barnen gör det.

Nu vankas det lite lunch i skuggan :):)

Hej hopp

Framme!!!

Trodde aldrig jag skulle överleva en flygfärd på 11 timmar, men det gjorde jag visst. Allt gick smidigt, bara en liten försening i Bangkok. Ann kom och hämtade mig och efter en liten omväg till affären så fick jag då äntligen se Villa Mangosteen.

Det är ett jättefint ställe, lugnt och behagligt, så här kommer jag att trivas. Min bungalow är precis lagom stor, måste bara fixa ett skrivbord sen är det bara att köra igång.

Fast jag tänker nog ta den första veckan som lite semester. Ann och Camilla med familj är kvar till nästa måndag så till dess får det nog bara bli lite soft.

Igårkväll var det grillfest med allt vad det innebär. Jag slocknade kl 23 och vaknade kl 11 så jag hoppas jag kommer in rätt i Thai-tid. Kul att Eva M. var här med sin kompis Kicki och varsin dotter. Trist bara att de åker hem redan i morgon.

Ikväll gick Ann och jag på spa och fick massage och en blev det middag med Camllas familj.

Hm... ja, nu blev det mest bara en massa information som kanske inte är så intressant. Jag sitter och skriver på Anns Mac och den är inte alls lika rolig som min dator. Men i morgon ska vi försöka få till min uppkoppling som tjorvade lite så det blir nog bättre så småning om.

Nu ska jag sova gott, i mitt nya hem, i min nya säng. Ha det skönt ni där hemma i snöyra och köld.

Natti


Snart åker jag!

Om inget oförutsett händer så blir detta det sista inlägget på något dygn eller två. Men man vet ju aldrig... flyget kan vara försenat eller jag så stannar jag kvar i sängen eller så...

Nä, nu känns det som att jag har rätt bra koll på läget. Janne och jag har jobbat på bra här ikväll och fått ordning på det mesta. Nu ska bara resväskan stängas och sen bär det iväg :)

Tack för alla lyckönskningar som jag fått både här, på mail och facebook. Jag ska svara alla så fort jag är på plats på Villa Mangosteen, Khao Lak, Thailand!!!

Kram o natti

När är det läge att bli hysterisk???!!!

Är det när väskan inte går att stänga? Eller är det när jag inte vet var passet är? Eller är det när simkortet inte funkar i telefonen? Eller är det när jag inte hittar nyckeln för att låsa "skräpgarderoben"? Eller är det när hjärnan står still och jag inte vet hur jag ska göra med handbagaget?

Nä, nu är det nog dags för en buss... pronto!!!

Och för er som inte fattar det där med buss kan jag tala om att vi pratar narkotoka... lugnande... vad som helst... Hur det kom sig att vi döpte det till buss kommer jag inte ihåg i detta förvirrade tillstånd, men det hände på jobbet på luchen nån dag när jag var lite kaxigare än vad jag är just nu...

 Men var är Janne???

Beate!!! Kom hit!!!

HJÄLP!!!

Paus i kaoset!

Nu har jag fått ner allt som ska med i resväskan, men hur f...n ska jag kunna stänga? Och kommer spännena på väskan hålla? Vad händer om de får för sig att gå igenom bagaget? Får man ta med sig fyra stockar med snus? 

Ja ja, skönt att få oroa sig lite... ha ha ...

Snart kommer hyresgästerna och hämtar nycklarna till lägenheten. De skulle visst ha med sig lite grejer också, så här lär väl se ut framåt kvällen. Skönt att jag åker hyfsat tidigt i morgon, det blir nästan bara att gå upp å duscha å sen iväg...Visst f... va ska jag lägga fönen??? Å alla Kalles kaviar som jag har i kylen??? Hm... jag är nog inte riktigt klar i alla fall :)

Jag får återkomma lite senare med en lägesrapport :)

Ps. Carina, snart är det dags att kliva på bussen. Ds.  


Trött...

Har slitit som sjutton idag, men nu tror jag att jag nästan är klar. Var så trött en stund på eftermiddagen att jag till och med längtade till flygresa... att bara få sitta och ta det lugnt, läsa, sova, lyssna på musik... Men den känslan gick över ganska snabbt. Nu är det nästan så jag önskar flyget blir uppskjutet till typ nästa onsdag.

Janne fyller år så han har fått middag och dessert, färdigköpt chokladmuffins. Men han verkar nöjd och dessutom vann Leksand så kvällen är räddad :)

Känner mig ganska tom i huvet, får skriva mer i morgon...

Natti 

Grattis Janne på födelsedagen!



Tror inte jag kan baka en sån här tårta, men det går ju att köpa :)

PUSS PUSS och Grattis!!!


Första dygnet i "frihet"

Vaknade tidigt och tur var väl det för en miljon saker stod på "att göra"-listan. Först gick jag till Carola på salongen och hälsade på. Fantastiska, starka Carola som bara nöter på, hur orkar hon? Tänkte jag skulle hinna klippa mig men hon har så mycket att göra så vi får se hur det blir.

Sen ner på stan och in på banken, men som vanligt ska något strula. Skönt att få bli lite förbannad så här första dagen i frihet och mitt i allt kaos som är... ha ha ha ... Jag gick en stund och sparkade på gatstenarna i ren ilska men sen bet jag ihop och halade upp listan på allt som skulle fixas. Hittade en bra present till Janne som fyller år i morgon :) Sen blev det naturligtvis en bok till och lite apoteksprylar å lite annat pyssel.

Har ägnat resten av dagen/kvällen åt att städa mitt hem. Vill att tjejerna ska tycka det är fint när de kommer på fredag för att flytta in. Har haft ångest läääänge för att dra fram spisen och ta hand om vad som finns där bakom... Men döm om min förvåning när det enda jag hittade var damm. Vet inte vad jag hade förväntat mig, men inte var det damm i alla fall :)

Beate kom hit en sväng. Skönt att få träffa henne en sista sväng innan jag sticker. Hon håller på att sälja sin lägenhet och flytta till Södermalm, så när jag kommer hem igen kanske jag inte har henne här... snyft...

Nä, nu får det snart va slut med snyft och snörvel... Har tittat på "Sofias änglar" och gråtit ... och blev det "Mijionären" och mer tårar... 

Skönt att kunna avsluta kvällen med "Cougar Town", så galet kul!!! 

Ses i morgon :)  

Hipp Hurra för Evert...

...
                                                         som fyller år idag!

                                             Hoppas du får en bra födelsedag :)

                                                               Kram Kram

RSS 2.0

eXTReMe Tracker