Studentbal

                          

Igår var jag i Växjö och fixade frisyren på min systerdotter Hanna till hennes studentbal. Även hennes Adam fick en liten gelébehandling :)

                          

                          

                          

                           

                          

                          

                          

                          

                                                            Kvällens snyggaste par :)

Hoppas sommaren blir bra!

Blåsig helg

Igår var det städdag nere vid sjöbodarna. En hel del boende var där och det var kul att träffa lite nya människor. Jag placerade mig själv i köket för det blåste nåt förbannat och jag orkar bara inte med att frysa. Det var grått och riktigt risigt ett tag, men som tur var så slapp vi regnet. Det tog väl bara tre timmar kanske att pyssla iordning området. Kvällen var ju trevlig med lite rödvin och final i Champions League. Hade nog trott att Manchester skulle bjuda på mer motstånd, men Baeca var helt klar värdiga vinnare :)

Idag har det fortsatt att blåsa. Ganska trist för solen skiner och det skulle vara skönt med en liten sittning ute och bli lite uppvärmd. Men istället så har jag suttit på glasverandan och skrivit hela dagen. Satte mig vid 11 och stängde av vid sex... bra jobbat tycker jag. Tog bara några korta pauser; prata med grannen, vattna grödor och blommor, kolla in stararna som finns kvar i holken...

Nu har jag kollat på Mästarnas Mästare. Det är väl inge snack om att det blev en värdig vinnare. men vem kom på den urbota tråkiga finalkampen? Va??? Nåt så enformig att titta på så jag kom på mig själv med att försvinna bort i andra tankar... Nä, det var trist. Men ingen kan ifrågasätta vem som är den bästa genom tiderna. Eller???

I morgon ska jag åka till Växjö och fixa Hanna i håret till hennes studentbal. Det ska bli kul att se henne och Adam när de åker iväg, finklädda. Jag passar nog på att låna syrrans tvättmaskin :)

Go kväll

Höööökmorsa

Dagen har varit lugn, ganska bra väder i alla fall emellanåt. Nu börjar det blåsa upp till storm men det är ju snart dags att sova så det spelar ingen roll.

Jag har gått och blivit stare-vakt, det vill säga jag vaktar stare-holken. I lördags stack de första ungarna ut men sen har jag sett att föräldrarna ändå flyger in med mat och ut med bajs så jag har fattat att det finns en unge kvar. Och idag visade han sig...

                          

Som ni ser har jag lite för dålig zoom på min kamera för att få riktigt skarpt läge att fota. Men smart som jag är så kom jag på att jag kan använda kikaren som objektiv...

                          

... och då ser man ungen lite bättre :) Jag hoppas det snart är dags att flyga ut för skatan är där hela tiden och försöker ta ungarna och varje gång jag ser det springer jag ut och skriker och klappar i händerna... Jag är som en hööööök över mina hyresgäster :) Eller en kopia av mina föräldrar... :)

Är ute på morgnarna och promenerar och det är bra för då träffar jag människor som bor här och jag får lite skvaller. På lördag är det tydligen städdag och det blir ju ett bra tillfälle att "bråka med styrelsen" om bygget som har börjat tre månader för tidigt och som har förlagts precis framför oss och ingen annan... Hoppas inte maopa läser detta för då kommer de hit och försöker stoppa mig!!! 

Nä, nu har brasan brunnit ut, American Idol är slut och det är dags för mig att sova :)

Natti

Carpe diem

Vet inte om det isländska askmolnet spökar här nere i Småland och bråkat med vädergudarna. Det har varit urskumt väder, regnstänk från en klarblå himmel och stormbyar som till och med skulle kunna knocka min delikata kropp. Men det hindrade mig inte från att ta den vanliga långpromenaden. Idag hade jag dessutom kameran med mig

                            
                                                      Morgonen var lugn nere vid hamnen

                            
                                                                 Bondens odling, inte min


                   Tog en liten runda nu på kvällen också, vindarna har lugnat ner sig så det var riktigt skönt

                         
                                                   Gässen stod och värmde sig i kvällssolen

                          
                                                 Snacka om att demonstrativt vända ryggen åt...

                         

                           

                                                                         Carpe diem!


Grattis Anette!

Hoppas du får en riktigt bra födelsedag. Jag har lagt flaskan på kylning så den är kall och god när du kommer hit!

                        
                                                            
Jag kommer till Stockholm om några vekor, vi kan fira lite då!

Kram vännen :)

Nu kommer mördarsniglarna!

Innan Hanna och Adam åkte hem igår passade vi på att testa lite frisyrer inför hennes studentbal :)

                        

                                Förhoppningsvis blir det lite bättre än så här när det väl är dags :)

Senare på kvällen började jag vattna lite på gräsmattan med spridaren. Ja, jag vet! Man ska vara rädd om vattnet och inte slösa... Jag vet! Men ibland bara måste man! Fast helt i onödan kan jag säga. Fem minuter efter jag hade startat så kom ösregnet så det var bara att springa ut och stänga av. Många millimeter vatten kom under natten vilket verkligen behövdes.

                        

Men i morse när jag vaknade var det klarblå himmel fast det blåste rejält. Jag började dagen med en långpromenad. Passade också på att prata med en granne om det förfärliga bygget som just ligger i startgroparna :(

Sen har dagen bara rullat på. Har fått lite vettigt gjort, men har även legat i solen och läst. Känner mig ganska nöjd med dagen :)

Tittade just ut genom fönstret och såg en stor fet äcklig mördarsnigel!!! Fy f-n!!! Så nu ska jag ut och lägga gift i grindhålet... Usch!!!

Kramelikram

Full rulle i sommarvärmen

I onsdags packade jag bilen full av tvätt och styrde kosan mot Växjö och mot en tvättmaskin. Medan tvätten låg i maskinen åkte maopa och jag och köpte en ny gräsklippare till landet. Den andra totalhavererade så det var bara att kasta på tippen. När allt var klart packade jag in klippare, tvätt, maopa och sen åkte vi till landet igen.

Strålande sol naturligtvis, det är det alltid här. Kul för mamma och pappa att få sitta här och titta på utsikten och bara njuta med ett glas campari.

Dagen efter vaknade vi av att en grävmaskin grävde upp en stor bit just i höjd med vår underbara utsikt mellan oss och havet. Vi ska får kommunalt vatten och avlopp här nästa år och detta måste naturligtvis förberedas. Jag har fått info om att de ska börja i slutet av augusti, men de tänkte visst börja förpesta livet för oss redan nu. Än så länge ser det bara liiiite fult ut, men säkert kommer det snart byggbaracker och skit som ska stå i vägen hela sommaren... Jag är bara liiiite arg! Men har en känsla av att det kommer bli värre framåt sommaren...!!!

Sen var det bara att kavla upp ärmarna och börja jobba!

                   
                Slit å...                                    ... släp!                               Nåja... inte för alla!


På kvällen såg vi en BEDRÖVLIG fotbolls match där Hammarby spelade BEDRÖVLIGT!!!

På fredagen åkte vi tillbaka till Växjö, maopa tycker det är alldeles lagom med två nätter åt gången på landet. Och jag hade en maskin kvar att tvätta :) Sen var det bara att hasta tillbaka till landet för att ta emot "ungdomarna" systerdotter Hanna med sin hockeyAdam :) Det blev skvaller och skitsnack halva natten så idag är vi lite slöa :) 

                        

Det blev frukost i solskenet och nu ska vi bara slappa i 23 gradig värme och ikväll ska Adam grilla :) Under tiden tänkte jag och Hanna ta ett glas kallt vin :)

Ha en varm skön helg :):)

Vardag igen

De senaste dagarna har varit fullt upptagna av schlagerfinalen och hockey och lite annat trams och flams :) Nu är det vardag igen och det märks, framförallt vädermässigt. Idag har det regna och blåst, för att i nästa stund vara helblå himmel och sen kom molnen igen...

Härom veckan skickade syster en annons från Smålandsposten där de sökte "Sommarspanare", alltså, man skulle skriva en liten kort text på en spaning... Ja, inte vet jag vad det är, men nu har jag gjort det i alla fall. Blir den "intagen" lägger jag ut den på min blogg.

Det värsta är att jag den senaste tiden hittat massa olika ursäkter för att inte skriva på min/mina bok/böcker så nu måste jag skäpa mig!!! Har jag tur så kommer Sara ner hit i slutet av maj och då måste jag ha massa klart så hon får skumma igenom och komma med alla sylvassa åsikter och synpunkter hon brukar ha. Så nu är det bara att jobba på... öppna rödvinsdunken och... jobba jobba... (som Sara skulle sagt :)). 

Tvättade som sagt Japanen häromdagen och han var jättefin när jag var klar... Och så i går skulle jag iväg en snabbis till affären och höll på att få en chock när jag kom ut till bilen... Han var alldeles gulbrunbeige-fläckig!!! Men vad har hänt??? Ja, den enda förklaring jag har är att det förll massa gula pollen på honom när han var blöt... Annars vet jag inte :( Det enda jag är säker på är att jag måste göra om skiten igen... suck...

Nä, nu ska jag lägga mer ved i brasa...


Japanen och jag firar 239 mil idag...

... och det jåste ju firas med stortvätt. Inte tvätta mig alltså, utan Japanen. Jag tror aldrig jag har tvätta nån av mina bilar utan att köra igenom en tvättomat så det kändes som att det var på tiden. Nu är Japanen skinande ren!



Ja... eller skinande vet jag inte... Men ren i alla fall :)

Idag har jag dessutom druckit sommarens första Kaffe/Baileys. Det var inte helt fel och kommer säkert drickas fler gånger :)

Sverige är i VM-final i hockey och det är ju himla kul. Men det känns väldigt konstigt med hockey när björkarna nästan är helt utslagna och det är 20 grader ute... Men skit samma. Det blir en kul final på söndag :)

Natti


Grattis Mona!

                           

            Hoppas du får en riktigt trevlig dag med vänner  runtomkring och massa godsaker att njuta av!

Kram från Ylva

Totalhaveri

Jaha, då blir det till att åka och köpa en ny gräsklippare... Gjorde ett nytt försök idag efter tisdagens haveri men det funkar inte. Gasvajern släppte och drivremmen lossnade och det rök som sjutton ur avgasröret. Nu ger jag upp!

Annars händer det massa saker här nere. Igår var det traktorrally hela kvällen. En röd och en gul körde nersågade träd bort å hit å dit å inte vet jag var de skulle. Men marken skaka till långt efter tolv på natten och ljuslyktorna svepte överallt så det nästan var lite otäckt... Fick känslan av att de kunde komma farande in genom huset när som helst.

Idag har det varit hundslagsmål nere på ängen. Vet inte hur utgången blev för jag gick in och stängde dörren. Hemska otäcka bestar som röt och skällde... Nä, nu längtar jag efter att fåren ska släppas ut i hagen bredvid. De är i alla fall fredliga djur :)

Tyskarna lyckades med en ny katastrofproduktion ikväll. Inte tekniskt som härom kvällen, men vad höll programledarna på med? Hur är de funtade som skriver manus? Och vem godkänner? Illa illa...

Som vanligt visste jag precis hur det skulle gå och som vanligt hade jag ganska fel.. Mina favoriter var:Bosnien, Ukraina, Sverige, Bulgarien, Macedonien, Slovenien, Rumänien, Vitryssland, Danmark, Irland (fast jag tyckte den var förfärlig, vill hellte ta med Österrike, fast vilka ska rösta på den?)

Men nu blir det riktigt roligt att titta på lördag, Sverige i final och dessutom slipper vi höra Norges bidrag igen :):)

Finalen hoppas jag vinns av Frankrike :) 

Sov gott!
  


Strulig bloggsida

Det är knas på blogg.se var och varannan vecka och jag börjar bli jävligt irriterad på detta. Dessutom är det bara modebloggare som duger här så nu vill jag läääämna... 

De har driftstörningar och det är ibland omöjligt att publicera inlägg. Nu har jag också fått reda på att det är svårt att skriva kommentarer på inläggen, att de försvinner och inte kommer upp. Jag har funderat en tid på att byta bloggsida och nu är jag vääääldigt trött på denna. Jag ska prata med min duktiga Kristin och se vad hon kan rekomendera för sida att blogga på istället. Har ni några förslag får ni gärna höra av er.

Jag återkommer :)

Gräsklipparmaskinhaveri

Latrinhjältinna ena dagen och maskinhaverist den andra... Livet på landet är inte lätt!!!

Körde på en sten när jag klippte och efter några minuter kom det ett stort rökmoln från klippmaskinen och sen dog den... Trodde den skulle explodera så jag sprang till andra sidan av huset och ringde kusin Sören. Han kom hit och mecka runt lite, blåste ur all äcklig rök och sen var det klappat å klart... "Lite handpåläggning" sa han och sen var de inge mer med det. Tydligen så skakar maskinen så mycket att skäret hoppa till den lägsta och olja kom in i förgasaren eller vad det nu heter... Ja ja , nu är det provisoriskt lagat i alla fall. Så i morgon kan jag fortsätta med klipperiet :) Tack Sören!

På eftermiddagen fick jag en del skrivet vilket känns skönt. Kan ju inte bara ta hand om "ägorna", måste ju jobba lite också.

Kvällen gick åt till att ladda inför schlagern... ÄNTLIGEN!!! Jag missade ju alla svenska delfinaler så nu ska jag gotta mig ordentligt den här veckan :):)

Som vanligt satt jag och irriterade mig på det dåliga ljudet och den här gången har tyskarna överträffat allt och alla i själva teknikhanteringen. Men jag måste säga att det var ganska skönt utan kommentatorer emellanåt. Är ganska trött på alla som ska tala om vad jag ska tycka... Att de flesta sjöng fan så illa är kanske inte tyskarnas fel... 

Jag gjorde som jag brukar en massa noteringar och som vanligt fattar jag ingenting efteråt. Men mitt i allt kludderutt så kom jag fram till en massa bra saker :) Jag hade mina tio finalister: Norge, Albanien, Armenien, Turkiet, Georgien, Finland, Ungern, Azerbaijan, Grekland. Snart kommer rösterna... 

... men jag kan ju inte alltid ha rätt...Även solen har fläckar... Fast den här gången hade jag ovanligt många fel/fläckar... Ja ja , nya tag på torsdag :)

På återseende :) 


Latrintömning och gräsklippning

Dagen började med en långpromenad, måste komma igång igen efter den här långdragna sega förkylningen. När jag kom hem tog jag beslutet att tömma latrinen, något som jag aldrig gjort förut.

Så jag laddade med kläder som kunde slängas efteråt om så skulle behövas. Jag satte på mig handskar, jag virade en halsduk runt näsa och mun för att slippa lukten... Detta visade sig vara helt i onödan eftersom det bara var att byta svart säck i tunnan och sen var det klart. Men nu är det gjort och jag kan sitta där i godan ro utan att oroa mig för att det ska "pysa" över :)

Sen drog jag igång gräsklipparen. Baksidan har ännu inte blivit klippt så det tog emot ordentligt vill jag lova. Räfsade ihop fyra skottkärror fulla med gräs så det var på tiden att det blev klippt. Nu kan jag vila från det också... typ en vecka eller så. Framsidan tar jag en annan dag :)

Vaknade vid fem i morse av att tv:n gick för fullt. Igår var jag så trött när jag skulle sova att jag ínte orkade kliva upp så jag stängde av med standby-knappen. Och helt plötsligt började den alltså gå i morse. Sen slutade den att gå innan jag hunnit upp och stänga av... sen började den igen... och sen slutade den... Det tog ett tag innan jag fattade att det blev strömavbrott stup i kvarten. Men när jag väl fattade vände jag mig om och sov vidare, vaknade klockan tio vilket är vääääldigt ovanligt. Under dagen/kvällen har det nog varit fem strömavbrott till och man kan ju undra varför...

Tyvärr kunde jag se hela Bajens match utan avbrott, ingen höjdare direkt :(:(:(

Efter alla stormiga dagar har vi fått alldeles vinstilla...



... vilket jag är värd efter allt stormande :):):)

Till i morgon har jag bara två önskningar: Att Kalmarsundsregionens Renhållare kommer och hämtar sopor och latrin och sen att solen fortsätter sprida sina varma strålar på mig och min gräsmatta!!!

Natti :)

Fågeljakt och lååånga samtal

Äntligen har det slutat blåsa nordanvindar, det kommer bara små puffar söderifrån och det kan man ju leva med. Snart ska jag lägga mig i solen och börja läsa Pansarhjärta av Jo Nesbö.

Igår var det mer eller mindre kalabalik här. Jag satt i lugnan ro på glasverandan och knapprade lite på datorn när  en lite fågel helt plötsligt flög in. Inte bara på verandan, utan rätt in i köket! Och sen vidare in i lilla sovrimmet/hallen som leder till toan! Jag tycker det är jätteäckligt med fåglar, jag klarar mycket, men inte det!!! Jaha, och hur får man ut en fågel, som är livrädd och bara flaxar, från ett trångt utrymme där det bara finns ett håll att flyga ut på och där finns jag? Som han är livrädd för... och jag för honom!!! Jag öppnade alla dörrar och fönster jag kom åt men han fattade nog inte...

Suck... varför envisas alla dessa utomhusdjur att prångla sig in i just mitt hem? De vill ju inte vara där, och jag vill inte ha dem heller... ja ja...

Till slut fick jag ut den, fattar inte riktigt hur. Men han drog som en avlöning och ingen blev gladare än jag. Jo... kanske han :)

På kvällen hade jag ett maratonsamtal på telefon med Thomas, mycke trevligt. Jag hann med ett glas vin under tiden och det är ju alltid trevligt med sällskap. Vi gottade oss åt vår egen olycka och frossade i allt drama som både han och jag lyckas hamna i. Sen skrattade vi gott åt allt tragikomiskt och sen bestämde vi (jag) att han faktiskt får lov att ta och moppa ner hit snart.

Ikväll är jag hembjuden till kusin Sören och hans Agnetha på middag. Det ska bli riktigt trevligt. Jag tror jag har träffat Sören två gånger sen vi flyttade till Växjö 1972. Nu är det nog ganska precis tio år sedan vi sågs så det ska bli kul att se om jag känner igen honom :)

Ha en bra lördag allihop!


Hipp hurra för lillebror idag!

                         

                             Flaggan är i topp på din födelsedag! Hoppas du blir ordentligt firad idag :)

Du har väl i och för sig fått din dos av festligheter i Rom i veckan, men lite till orkar du nog med trots din höga ålder :)

Kram Kram


Kusin Vitamin!

                             Grattis på födelsedagen! Hoppas du får en riktigt varm och solig dag :)

                              Nästa gång du kommer till landet står en sån här och väntar på dig :)

                          
                                                                   SKÅL!!!

Utkast: Maj 5, 2011

Nu är jag tillbaka på landet igen efter några "snabba" dagar i Storstaden :) Det var trevligt att träffa mina vänner ett tag, men nu är det skönt att vara "hemma" igen :)

I tisdags när jag körde upp var det kaosartat väder. Ett tag trodde jag att det stod snökanoner längs väge som skicka ut snökluttar var hundrade meter... Det kom som stora blaffor och landade snyggt på Japanens framruta och vindrutetorkarna gick för fullt. Långa sträckor från Norrköping kröp vi fram i typ 60 km och jag trodde knappt jag skulle komma fram. Men till slut så...

Började med att träffa Slave som hjälpte mig med nya sommardäck och skitsnygga fäljar. Han är en pärla, Slave alltså :)

Sen träffade jag Anette och Ann på puben och tog en öl och lite mat. Mums vad det var gott med lax och dillstuvad potatis. Sen knallade vi hem till Anette där jag skulle sova. Hon propsade på att jag skulle ta "the master bed" medan hon själv la sig i extrasängen i vardagsrummet... Ja vad ska kan säga? Efter många timmar i bilen och en öl eller två var jag för trött för att bråka så jag gav mig direkt :) Förutom min hemska natthosta sov jag som en prinsessa :)

Onsdag morgon var det redaktionsmöte med Camilla. Vi planerade nästa Bonitasbladet, tror det blir toppen. Sen åkte jag till IKEA och några andra affärer för att handla lite småpyssel som inte finns på Torsås Allehanda. Sen tråcklade jag mig in på Södermalm med Japanen och det är inte det lättaste. Fan va de håller på och spränger och bygger och borrar och asfalterar... det går knappt att komma fram. Ja ja , till slut hamnade jag i Anettes garage.

Anette, som har flyttat till en ny och större lägenhet, hade beställt en soffa som turligt nog skuklle komma just igår kväll. Så vi ägnade kvällen åt att packa upp och montera soffa och sen ner till grovsoporna med allt emballage. Ja jäklar va vi slet, men det blev så fin så det var det värt :)

När jag kom ner hit gick jag en runda för att kolla så att allt såg ok ut. På ena gaveln av huset har vi en stor förvaringsbox där dynorna till soffan ligger. På den hade det "kläckts ägg...

                         
                                                           Illa illa, men sånt som händer.

Nu ska jag tända på mer i brasan och sen får det nog bli ett glas rött :):):)

Tjingeling!


Trött på blåsten

I väntan på att det ska sluta blåsa och att värmen ska komma så åker jag en sväng till Stockholm i morgon. Tror jag... Är fortfarande ganska förkyld men känner mig lite bättre idag än vad jag gjorde igår. Men jag måste upp nån gång snart och hämta in lite saker som är utspridda här och var. Japanen behöver dessutom luftas lite :)

Annars har det varit en ganska trist dag. Termometern har inte kommit över 7 grader så min öppna spis har eldats glödhet. Har dessutom suttit och irriterat mig på skatteverket... Men varför jagar de mig med förfrågning om nummer på min lägenhet? Till vad ska de använda den informationen? När jag gick in på deras hemsida och knappade in mina siffror fick jag reda på att det lägenhetsnummer jag har använt i över 10 år är fel!!! Men om de vet att det är fel borde de ju också veta vilket som är rätt. Jag ska tydligen kunna hitta rätt nummer i trapphuset... Men jag är ju inte där, jag är ju här! Gå dit själva för sjutton och kolla om det nu är så viktigt!!!

Jo men nu kom jag ihåg... Jag har ju varit till återvinningscentralen idag och lämnat glas och papper så lite duktig har jag varit :)

Nu leder Sverige med 3-0 mot Österrike, då kan jag sova lugnt :)
 

Snor, svett och tårar...

Valborgsmässoafton blev inte riktigt vad jag hade hoppats på, den här förbannade förkylningen knäcker mig snart. Nu har jag hostat så mycket att jag har träningsvärk i magen. Skulle ha gett mig av in till Bergkvara igår för att lyssna på kusin Sören när han höll tal vid brasan igår, men det var bara att skippa.

Stormen och kylan håller i sig här nere. Just nu är det 2,9 grader och det blåser så taket snart lyfter. Nu börjar det sina i vedboden dessutom, snart får jag ge mig ut och hugga lite nytt... hur nu det ska gå till. Har huggit en gång tidigare och det var rena rama turen att jag inte högg mig i ett ben. Men det ska nog lösa sig.

Annars har jag inte orkat göra så mycket. Skrivit har jag naturligtvis gjort men för övrigt har det inte blivit så mycke gjortt. Försökte ta små skott av syrenen för att täppa till några hål vi har i häcken, men det var tji att stå där ute på eftermiddagen. Tårar och snor rann av all blåst så jag la ner det. Sist jag kollade såg jag de två skott jag satte stå kvar, men det blir nog inte så länge till om det fortsätter så här. Nä, just nu får jag hålla mig till inomhusaktiviteter, typ dammsugning å så... Yippi!!!

                          
                             Det är rätt häftigt att se hur allt bara blir grönare för varje dag som går.

                          
                Just nu är vattnet inte direkt inbjudande, men jag räknar med att det snart ska bli det :)

Nu har brasan brunnit ut så det finns bara ett alternativ kvar om jag inte ska få köldskador; krypa ner i sängen :)

Natti natti :)

RSS 2.0

eXTReMe Tracker