Fem rader choklad!!!

Nu är morgonens motionsrunda avklarad och jag sitter här som ett utskitet äppelskrutt... glömde visst köra mina hantlar men jag orkar bara inte! Körde nog slut på mig själv i skogen, har ju börjat springa där inne för att alla sommargäster ska slippa se en bälgflåsandes flodhäst bånka fram i kvarteren.

När jag kom hem kollade jag ordentligt på min stegräknare och såg att jag har varit ute och plågat mig själv i 75 minuter, 10107 steg, och bara har gjort av med 590 kcal!!! VA???

Nä, jag säger som lillHanna: Det är ju för fan bara fem rader choklad!!!

Annars har jag haft några lata dagr i solen (utom mina rundor på morgonen då...) men det får nog vara slut på det. Har lite svårt att koppla av när jag egentligen har väldigt mycket att göra.

Är bjuden på 50-årsfest i Stockholm i morgon men jag orkar inte sätta mig i Japanen och köra dit. Även om det inte ska bli så himla bra väder så blir det varmt i den lilla vita, så jag struntar i det. Jag får försöka fira Ellen på nåt annat sätt när jag är tillbaka i staden.

Jag måste ju till Växjö och Smålandsposten nån dag också. Jag ska ha med en "sommarspaning" och de vill ha foto med. Skickde några till dem men alla andra har blivit fotade utomhus så jag tog fram kameran igår och använde självutlösaren/knäpparen/fotaren (eller vad det nu heter). Men när jag tittade på dem på kvällen kom jag på att jag kanske inte skulle haft solglasögonen på mig. Såg att jag nog mer liknade en fluga än en "läcker brud någonstans i sommarSverige"... hahaha...

                        
... fast om jag ska fixa det får jag nog låna nån annans ansikte... :)

Nä, dags för ett nytt Hannacitat igen: Nu ska jag ta tag i mitt liv!!!

See ya

Midsommar i "Ironside by the sea"


                       
                  Är det midsommar så ska pappas gamla flaggspel upp och sen kan festen börja!

Ja, nu kan ännu en mycket trevlig midsommar sorteras in i minneskartoteket. Vi har haft tur med väder och god mat, men framför allt har vi haft trevligt sällskap. Under helgen har många goda idéer kläckts och nu ska det bli intressant att se hur många som vi i alla fall ska försöka spåna vidare på.

Midsommarafton blev som vanligt trevligt med nubbe från Evert och nubbevisor som Inger och Sofie fixat. Till detta fanns det tilltugg så som sill och nypotatis. Det var fantastiskt bra väder och alla var goa och glada.

                           
                                                           En klassiker som är ett måste!

                         
                                                        Å tå kommer tålmannen... Tål tål!

På midsommardagen trillade alla kusiner och moster ner till oss. Evert hade fixat lekar och vuxna blev som barn... utom de gamla som mesta satt på bänken och ljög för varandra.

                      
        Ungdomarna till höger, de gamla till vänster och längst bort... låååångt ut till vänster; Sören!

                      
                                                 Men mamma!!! Hur tänkte du här???

                       
                                         Bra Adam! Tur att undomarna är med och styr upp!

                        
                                                                Flickorna "Flickers"

Kristin och Henrik tittade förbi som hastigast i deras nya röda "Anna". De skulle skulle hem till Malmö efter en midsommarafton på Öland, där de tydligen inte alls gillade sällskapet då en var nykterist och en körde... bil... på midsommarafton... De har hamnat i dåligt sällskap så vi är alla glada att de lämnade sällskapet så fort de bara kunde.


                        
                                                     Killar som gillar att stå i "köket"!

(Här någonstans försvann familen Arvidsson och Oskar iväg på cirkus. Jag missade detta tyvärr och får väl så här i efterhand säga: Hej då!)
 
                        
                                                                   Ålder före skönhet!

                        
                                                        Det ser ut som om maten dög!

                        
                                                                Världens sötaste Atle!



Efter lekarna börjades det smidas planer inför framtiden. Vid ett tillfälle  var Ylva, Annelie, Marie och Sören innehavare av den "Gula Villan" i Bergkvara och ölkranarna var redan öppnade och startklara.

                        
                                                                      Styrelsemöte!

Vi lyckadea anställa både Sofie och Hanna till "Villans" lilla spa-avdelning, men de hoppade av efter ett tag (kloka ungdomar). Jag tror jag bjöd in mig själv som gästartist på lilla scenen med guran i ena handen och munspelet i den andra. Jag menar, drar inte det folk så vet jag inte vad som skulle kunna locka dit gäster...

... eller var det därför Marie helt sonika tog beslutet att det endast skulle vara för slutna sällskap...? Ja, nu blev det snurrigt så jag går genast vidare i planeringen...

Sören kom med så urbota korkade idéer så han blev ifråntagen delägarskapet och degraderades till praktikant. Evert blev lite grinig för det var just den posten han hade hoppats på. Därför bestämde vi att Evert får överta praktikantpraktikplatsen när Sören går i pension om ett halvår... eller nåt sånt :)

                        
          Kommunalrådet S. Bondesson klagar på häckhöjden, Inger och Evert fixar snabbt. Bra jobbat!

Adam har ett år kvar med hockeyn och sen lovade han att han skulle hoppa på vårt lilla "projekt". En snygg, ung man kan vi ju alltid ha användning för. Jag tror att han också backade ur efter ett tag men där finns det redan ett kontrakt skrivet så han sitter nog fast i skiten... sorry... 

Utan att avslöja för mycket så kan jag säga att arbetsnamnet på projektet heter "Bergkvara - Ostkustens nya Tylösand". Ja, antingen blir det något med det projektet, eller så ska vi öppna rörläggningsfirma... vi har ännu inte bestämt oss.

                         
                                           Men... hur hamnade det här foto i min kamera?
 
                        
                                                               Guldet vid regbågens slut :)


                                      Tack till alla inblandade för en jättetrevlig midsommarhelg!


 


Glad Midsommar!

Nu laddas det för fullt i Järnsida för det årliga midsommarfirandet :) Återkommer senare med rapport och bilder :)

Ha det så trevligt alla :)


Grattis Johan!

                         

                          Ha en bra födelsedag och drick många öl!!!

                                                  Kram

Härlig dag i Norrköping

Igår stack Japanen och jag till Norrköping för att träffa Petronella... Ja, hennes föräldrar också naturligtvis :) Men just den här gången var det Petronella som var viktigast. Hon är så söt så söt ♥ Nu kanske hon inte tyckte att det var lika roligt som jag att träffas. När jag kom sa hon hej och sen la hon sig ner och sov... och sov.. och sov...

                                    
                                                           Tänk att det kan vara så skönt att sova ♥

När jag började mumla lite om att jag kanske snart måste åka hem vaknade hon till så pass så att jag fick klämma och känna lite, men sen orkade hon inte mer så hon tog en tupplur till. Sen hotade jag med att snart komma tillbaka om hon inte skärpte till sig och då jäklar gick det bra att vakna :)


                                    
                                                             Jag tycker mig se en mycket stolt pappa!

Jag får väl försöka få till en träff om nån månad, då är det nog en helt anna fart på ungen :)

När jag åkte upp till Norrköping så kom det där lyckoruset tillbaka "Jag har en Japan och han är så förbannat duktig och trogen". Men det är väl konstigt att en motor och lite plåt kan få en att må så bra, även om det går trög uppför och rostfläckarna knappast blir färre...  

Boken ja... Nu börjar den ta form och jag har slitit som sjutton de sista dagarna för att renskriva och peta i texterna. Jag hade en tanke om att försöka få iväg några kapitel till lite olika förlag för att se om det finns något intresse. Och då ville jag ju få iväg det före midsommar, sen kommer det säkert ett par fem veckor där det förmodlige står helt stilla. Alternativet är att göra allt klart till början av augusti och skicka iväg det då. Men det är ju så himla läääänge till augusti... Det jag behöver nu är synpunkter och glada tillrop. Och dessutom behövs frivilliga som läser, kan vara objektiva och dessutom komma med konstruktiv kritik... Någon???

Dessutom kan jag berätta att min "sommarspaning" som jag skickade till Smålandsposten blev antagen!!! Enligt mamma var det mest bara politiker och kändisar som skulle få vara med... och JAG! Men mammor är ju mammaor och ser kanske bara det de vill se :) Men jag är stolt i alla fall :) Jag återkommer och lägger den här när det är dags... 2:a augusti!

Nä, nu sätter jag mig vid mailen/facebook/bloggen och väntar på alla som erbjuder sig att vara med i min "testpanel" :)

Kram på er alla

E festen slut eller?

                        

                                Min systersondotter Petronella ♥ 12 dygn 5 timmar 43 minuter ♥

Full helg!

I fredags skulle jag på Hannas student så jag och Japanen åkte till Växjö. På vägen dit "råkade" jag stanna till vid Kosta Outlet. Skulle kanske inte gjort det för halva sommarbudgeten försvann... Men det var det värt. Nu får jag leva på nudlar några veckor... månader...

Nåväl, till slut kom jag fram till studentfesten och det var jättetrevligt. Kom på att det måste ha varit väldigt lägnge sen jag var på en sådan. Det har ju varit lite knepigt att vara med på alla syskonbarnens avslutningar när jag har varit i Stockholm.

                                 
      Hanna                                 Hanna och Adam                Kristin tar kort... på mig!

I lördags åkte jag och Japanen till Kicki i Göteborg. Hade hoppats på mulet väder för det blir vansinnigt varmt i Japanen när solen skiner... Ok, jag kom fem mil från Växjö och sen började solen gassa... naturligtvis! Inte konstigt att jag var törstig när jag kom fram till Kicki i Majorna :) 

                          
                                                                      Först blev det en god öl...

                          
                                                                  ... sen blev det en till...

                           
                                                               ... och kanske lite vin...

Hade ju tänkt stanna till "på vägen" i Norrköping och hälsa på min lilla systersondotter. Men vaknade i måndags och var inte riktigt kurrant så jag får ta det senare i veckan.

När jag kom hem till landet var det mesta ganska torrt men jag kunde i alla fall konstatera att det blir nypotatis till midsommar :)

                          
                                                                        Fin odling!

Nu ska jag lägga mig och kurera min förkylning, tanken är att jag ska vakna feberfri i morgon :)

Natti


Maritha!

                    Grattis på födelsedagen! Hade du varit här hade jag bjudit på en kaffe Baileys :) 
     
                         

                                                                     ... eller två :):)

                                      Hoppas du får en bra födelsedag med massor av presenter :)

                                                                             Kram

Obehaglig gäst!

Nu har det varit lite knöligt väder några dagar och förmodligen blir det då störningar i luftrummet så att säga... Jag kastas in och ut från nätet hela tiden. Ganska irriterande men så är det väl när man envisas med att bo på landet. Smällar man får ta typ...

Härom kvällen hittade jag en till jä-la äckelhög!!!

                            

Den här hade lyckat ta sig in på insidan av verandan och det kändes ju mindre kul :( Som tur är åker jag härifrån några dagar. Ska till Växjö i morgon på Hannas studentfest och sen på lördag drar jag vidare till Kicki i Göteborg. Jag hoppas det inte blir så varmt, inge kul att sitta i en gammal Suzuki utan AC alla dessa mil.

Annars är det ganska lugnt här. Kusin Sören som är lokalpolitiker här nere har nog övertalat nån att komma och platta till jordhögaran jag hade fått upplassat mitt framför min fantastiska utsikt. Så nu ser jag havet igen :)

Hörs vi inte innan så får ni ha en bra helg :)

Söt som socker ♥

Det märks direkt när det är "söndagskväll" här nere. Stället avfolkas och det blir väldigt tyst, ingen som spikar och sågar, inga gräsklippare som kör på stenar och smäller. Dessutom är det väldigt glest med flanörer och cyklister utanför på vägen vilket är både bra och trist. Det är ju ganska trevligt med folk som går förbi och hejar men samtidigt är det skönt när alla "nyfikna" försvinner. Så nu har jag kört igång lite vattning av gräsmattan för det är förfärligt torrt. Jag har ännu inte hört något om vattningsförbud så jag kör på en runda utan dåligt samvete... nåja, nästan i alla fall :)

Igår var Sören, Agnetha och Marie här, en liten kusinträff kan man säga. Vi hade jättetrevligt och drack och åt gott. Så idag har jag varit lite trött i pannan, har mest legat i skuggan och läst.

Igår blev jag som sagt gammelmoster vilket är helt galet... jag, unga människan, gammelmoster!!! Helt crazy. Men lilla Petronella är så söt så jag kan bli "gammel" vad som helst för hennes skull ♥

                        

                                                                     Helt bedårande ♥


Nä, nu ska jag gå och avsluta vattningen av ägorna :) Tjingeling :)



Välkommen Petronella ♥

                                 

                                      Idag hissar vi flaggan för lilla Petronella, 50 cm och 3240 gram,
                                            som har kommit till oss för att sprida glädje och lycka ♥♥

                                              Grattiskramar till Pappa Fredrik och Mamma Hanna ♥♥


Sötaste finaste Sofie...

... fyller år idag. Hoppas du får en jättevarm och skön dag, full med godsaker och presenter :)

               

Kom hit snart så vi får fira ordentligt!

Puss o Kram

Poderia falar um pouco mais devagar?

Jäpp, nu har jag tagit min första lektion i portugisiska :) Jag har ju pratat ganska länge om att jag vill lära mig just det språket och när nu Groupon hade erbjudande om språkkurs online så slog jag till. 1000 väldigt braiga meningar ingår i paketet och jag kan tänka mig att den i rubriken kommer användas flitigt: Kan du prata lite långsammare? Ja ja, vi får se vad det blir av det. Nåt ska jag väl kunna lära mig :)

Annars har det varit ganska lugnt här nere. Igår fick jag för mig att baka och det händer knappas varje dag (eller vecka eller månad eller år...). Så jag började blanda ihop och jäsa och pensla och grädda. De blev kanske lite väl salta... skulle kanske behövt lite mer sesamfrö på... Men annars gott :) 

                           

Jag la lite i en påse och sen la jag resten i frysen. Nu på eftermiddagen skulle jag ta mig en mumsbit åååå fyyyy va sega de hade blivit... men hur är det meningen att man ska förvara sånt??? Eller måste det ätas direkt??? Dessutom kom jag på varför jag inte gillar att baka; EFTERARBETET!!! Men HUR kan ett kök bli så mjöligt och smuligt och fröigt bara av att baka några små salta pinnar??? Nä, jag ska nog inte hålla på med sånt... finns att köpa i affären :)

Nu ska jag göra min portugisiska-läxa och sen sova :)

Natti 

RSS 2.0

eXTReMe Tracker