Hela flaskan till mig :)



Jaha, nu är det Jannes tur att ligga under täcket med feber och frossa så jag får inmundiga denna ljuva dryck helt själv. Firar nog in det nya året med Beate & co vilket inte är helt fel. Skumpa och smällare vid Svandammsparken är helt ok :)

Gott Nytt År




Mina kära listor


Vaknade av att det rasslade till brevlådan när DN trillade ner. Då började det Thailandsnurra lite i huvet så det var lika bra att ta fram boken med alla listor i, den som gör att jag har hyffsad koll på vad som ska göras inför resa och flytt. Huvudet går på högvarv emellanåt och det är väl ganska typiskt att den gör det när man ska försöka sova...när man får sova... måste sova för att orka hålla sig vaken fram till 12 i natt. Lite nyår vill jag i alla fall fira, även om det bara blir lite bubbel och sen bingen.

Men för att återkomma till mina listor så börjar de sätta sig och ser riktigt bra ut. Måste nog snart börja namna dem, inte som försäkringskassan med alla deras 137B-3 eller 73-9A, utan; att ta med till Thailand, att ta med till landet, att ta med till maopa, att ta med till Janne, att införskaffa, att ringa, måste göras (där finns nog bara en som är riktigt MÅSTE å det är tandläkare... fy fan!!!)att plocka undan inför ny hyresgäst... Har ni tips på fler listor får ni gärna höra av er. Det finns många sidor kvar i mitt block... :) 

Nu har jag dessutom börjat bocka av lite saker jag gjort på dessa listor. Känner mig nöjd varje gång jag gör något vettigt och igår blev jag dubbelnöjd. Var på Skandiabanken för att ansöka om ett bankomatkort till mitt kontot. Har bara varit slö och lat tidigare och inte orkat göra detta eftersom jag hade ett annat, på annan bank. Men nu stod det ju listan så... Fick då informationen att det inte kostar något att ta ut pengar på Scandiabankens kort utomlands. Kan ni tänka er? Här har man resa efter resa betalat typ 35 kronor varje gång swedbank-kortet varit inblandat. Det blir en himla massa pengar de har fått från alla bankomatuttag man gjort under åren, så tänk på det.

Nä, nu ska jag försöka få nån timmes skönhetssömn till.


 



 

Facebook-träning

Fick en grundlig utbildning av Carina i användandet av facebook och sen fick jag stränga order att vara inne varje dag och träna.

Så nu ska jag göra som alla andra, börja träna efter alla helger. Andra går på gymmet, jag ska in på facebook. Känns nästan lika jobbigt. Men det var kul att vara inne nyss för min gamla underbara kompis Yvonne var där så vi fick prata lite. Händer tyvärr inte så ofta.

Har tagit en kompledig dag och tänker bara ta det lugnt och vila lite. Förkylningen vill inte riktigt släppa så nu får det bli lite olika huskurer.

Tänkte jag skulle få till den här sidan snart, med lite bilder och kul logga. Ska fundera lite och prata med Kristin (om hon har någon röst efter hennes förkylning). Jag återkommer framåt kvällen med nåt spännande :)

See you later

Trött trött...

Började dagen med att gäspa och sen fortsatte dagen med gäspningar och nu på kvällen gäspar jag så tårarna rinner... Tur att det är kort vecka :)

La fötterna i soffan och kollade OS-krönikan på tv. Jag har tagit en vilodag från listskrivning och kartongpackning, får ta tag i det i morgon igen.

Nä, nu måste jag läsa slutet min ganska tråkiga bok av Åsa Jansson... tror jag hon heter...

Simma lugnt


Kommer nog överleva

Idag har varit en bra dag för jag mår mycket bättre i min förkylning. Igår var det så illa att jag knappt trodde jag skulle överleva fram till nyårsafton, men nu känns det som att det finns hopp om livet.

Dessutom har jag i kväll visat lägenheten för några eventuella hyresgäster och jag tror jag har bestämt mig. Agnes och hennes två kompisar ska nog få ta hand om hemmet tills jag är tillbaka. Verkar vara tre bra och stabila "ungdomar" och varför gå och fundera på nåt som man egentligen inte vet hur det kommer att bli ändå. Jag går på magkänslan och slår till :)

Hellre att det är liv och rörelse och musik med tjejerna, än grabbarna som bara skulle "bo" här... som aaaaldrig skulle ta hit några vänner och som aaaaldrig skulle spela musik och som förmodligen aaalltid skulle lämna stan på helgerna. Nä, känns inge roligt...

... så jag väljer nog Agnes & compani :)

Har också hunnit med att packa två kartonger. Själva packningen är inte så jobbig, det är nog snarare planeringen som gör mig lite snurrig... Måste få ihop det där med svala kläder till Thailand och Villa Mangosteen, varma vårkläder när det blir dags för Ironside 48 och sen hyfsat svala kläder till den svenska sommaren. Kan ju inte direkt stolpa in här i lägenheten, när tjejerna har boat in sig, och rumstera om i garderoben... Det som inte ska användas under halvåret som kommer måste bort och ner och upp på vinden. 

Har just pratat med Janne och beställt en till packe med flyttkartonger. Trodde från början att det skulle bli typ fyra, fem stycken... men det kommer nog snarare bli närmare tjugo. Men var sjutton ska jag ställa alla???
 
Nä, nu är det dags för tandborsten och sen kudden.

Hej hopp :) 

Förkyld julhelg


Fy va det är trist att vara så här sjuk, särskilt när det är jul. Trodde jag var på bättringsvägen men det kom ett bakslag som heter duga. Nåväl, nu känns det bättre och jag hoppas jag kan jobba i morgon.

Tur att Janne har varit här och tagit hand om mig hela julen. Han har lagat mat och diskat och bäddat och pysslat. När han kom hade han med sig flyttkartonger och jag hade tänkt börja packa lite. Men det enda jag lyckades få ihop var en kartong med CD och gamla vinyl som Janne får ta med hem och bevaka. Törs inte ställa dem på vinden när jag är borta.

Det har varit jättekul med alla svar jag har fått efter mina mail i helgen. Kul att alla är så uppmuntrande när det gäller mitt lilla projekt. Har ju satt lite mer press på mig själv genom att berätta för allt och alla, men hitintills har jag jobbat bäst med kniven mot strupen så det ska nog bli bra... tror jag :)

Nä, nu är det dags för två Alvedon och sen sängen.

Natti natti

Att försöka skriva en "bok-projektet"

Snart är det dags för mig att ge mig ut på ett Äventyr som jag bara har drömt, önskat och fantiserat om. Vet inte riktigt hur länge dessa drömmar har snurrat i mitt huvud men det är nog ett tag. Kanske började de för ett år sedan, för tre år sedan, kanske för tolv år sedan... vet ej. 

Men det var först för några månader sedan som jag riktigt kunde klä det i ord och handling. Jag införskaffade "Den stora fondboken" och började leta fonder och stipendier för att hitta sponsorer till "Att försöka skriva en bok-projektet".

Jag gick igenom hela denna bok som består av typ 12 638 sidor. Det är en betongvägg tjockare än den tjockaste ruinmur, segare än skolbespisningens bruna bönor och hårdare än Magnus Samuelsson i "Africas stone". Ni som har sett den fattar vad jag menar... 

Men fan den som ger sig. Till slut hade jag tagit mig igenom den, hittat tolv fonder jag kunde söka (trodde jag kunde söka) och skickade iväg.

Klok som jag är hade jag inte för stora förhoppningar, men nån stans kunde jag åndå inte riktigt släppa detta. Som en osalig ande vankade jag otåligt vid brevlådan. Efter några veckor började det trillade in ett och annat svar, väldigt trevliga svar, men alla sa att det inte fanns några pengar i just den stiftelsen som kunde ge mig pengar för just det syftet. Bland annat fick jag ett kuvert innehållandes ett mycket uppmuntrande men nekande svar på det vackraste brevpapper jag sett, guldkantat och stämplat av Svenska Akademien, skrivet av självaste kanslichefen. Men det hjälpte ju inte mig ett endaste dugg. Pengapungen var fortfarande tom och drömmen började så sakteliga pulveriseras.

Men när hoppet var som svagast och jag var som tröttast och mest förkyld, då klev mina underbara arbetsgivare in!!! För en vecka sedan droppade de bomben: Ylva, vi vill hjälpa dig, vi sponsrar dig så mycket vi kan!!!

Det är ett tag sedan jag pratade med en del av er och för er kan jag berätta att jag idag jobbar som bemanningskoordinator på Bonitas. Det är ett vård- och bemanningsföretag som även äger en bungalowanläggning i Khao Lak, Thailand. Här är det alltså meningen att jag ska få vara, hur länge jag vill, i en alldeles egen bungis och skriva. Blir det inte nån bok så blir det säkert nåt annat nyttigt :)

Visst låter det otroligt och galet och fantastisk och alldeles... alldeles... underbart!!! 

Planen är att åka till Thailand runt första februari och kanske hem i april och sen sitta på landet under sommarmånaderna... Svindlande tanke :)

Så nu har jag fullt upp med att skriva mina listor som är det bästa jag vet. Jag planerar och skriver och snart har jag nog fått ihop till en tolfte lista, men det får jag återkomma till. Timmen börjar bli sen och min förkylning blir inte lättare att hantera så här på kvällskvisten. Men jag är snart åter med mer info...

...alldeles... alldeles... snart.

Kram på er alla och God Jul :)




 

Dags att börja blogga!

Hej alla nya och gamla bekantskaper!

Nu är jag äntligen redo att börja blogga. Har  många gånger frågan varför jag inte gör det och har väl egentligen aldrig haft ett vettigt svar på det. Men nu ska ju snart mitt stora Äventyr börja så det känns rätt i tiden att starta Ylvas blogg.

Mer om mitt Äventyr kommer i nästa blogg. Måste först smaka lite på det här och försöka förstå vad det är jag håller på med.

Till dess får ni ha det så bra!

/Ylva

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0

eXTReMe Tracker