Är jag trög eller???

Ok... nu vet jag inte riktigt vad som hände ... eller inte hände. Känner mig lite förvirrad...

Trodde det skulle vara sjögång i magen och bongotrummor i tinningarna, men nu jag vill mest bara att klockan ska gå så jag får lägga mig och sova nån gång. Det här är kanske en normal reaktion, vad vet jag. Men nu har jag räknat ner veckor, dagar och timmar för att sista arbetsdagen på ett halvår äntligen ska infinna sig och jag trodde nog det skulle vara annorlunda, men va hände? 

Kanske känns det mer när jag vaknar i morgon och inte måste rusa upp vid sju och undra "hur många sjukskrivningar har vi på halsen idag då?"

Fast nu när jag tänker efter så känns det lite skumt i kistan. Inte direkt fjärilar, men nog rullar det runt en aning. En och annan stressrusning i halsen gör sig påmind, en del skulle nog kalla det resfeber, men sånt har ju inte jag... Nä... icke! 

Så det är nog mer att jag är lite pressad över att jag inte vet var jag ska göra av alla saker. Stackars Janne, hela hans hem är belamrat av mina kartonger och väskor och nu står det två kubik till och väntar på att forslas hem till honom. 

Nu skulle det faktiskt vara gott med lite vin. Undrar vilken cd jag ska spela, har inte så många att välja på för de flesta är nerpackade. Bäst jag skruvar upp för grannarna ovanför bråkar som vanligt och deras hund skäller. Men vad gör det, jag är ju faktiskt ledig i morgon och kan sova hur länge jag vill, som jag kan göra det närmaste halvåret utan att någon har med det att göra... 

Galet!!!

Crazy!!!

...och alldeles alldeles...

Wow! Nu fattar jag!!!  


Vitlöksallergi och försvunna sladdar

Hade en jättetrevlig kväll igår på puben. Anette bjöd på en fantastisk fisksoppa med gott vitt vin till. Och sen blev det mer vin från Ann. Så idag är jag lite svettig och knäsvag, tror inte jag tål vitlök så bra... 

Det var full rulle på puben så vi fick skynda oss att äta och sen fick vi trängas med packet i baren. Janne tröttnade nog på allt tjejsnack för han tog en öl ned oss efter maten och sen gick han hem å vilade öronen på soffkudden. Ann smet också lite tidigare för hon åkte till Thailand tidigt idag, hoppas hon sover gott nu på planet :)

Tack för en mycket trevlig kväll!

Idag har Janne och jag jobbat på bra här hemma. Janne hjälpte mig att installera en liten miniskrivare som ska med mig till Thailand. Sen dammade han dörrlister och hörnskåp och lampskärmar, alltså allt som är knepigt för mig som pygmé att fixa utan stege. Jag passade på att plocka bort det sista av julen som slingrade sig runt balkongräcket och sen packade jag ihop sista kartongen som ska med hem till Janne. Nu finns det inte mycket "löst" kvar och det ekar i hela lägenheten. Konstigt egentligen, tycker att allt damm som finns här borde dämpa alla ljud... hm...

Igår spelade jag in all min musik på datorn, så nu ska jag se om jag kan få in det i min ipod. Måste bara hitta sladden... shit... tänk om den ligger längst ner i nån kartong???

Det börjar ta lite på krafterna att leva så här nu. Det ska bli väldigt skönt att komma till Villa Mangosteen och få packa upp och slippa kartonger, sopsäckar och alla högar med papper som ligger överallt... typ en hög till mamma, en till syrran, en till Janne, en till banken, en till försäkringsbolaget... suck...

Sista dagen på jobbet i morgon... Men hur konstigt känns inte det?

Ha en bra kväll :) 



Presskort :)



Undrar om jag kan gå gratis på massa sport och konserter nu?

Fåtöljmys

Sitter och myser i min fåtölj framför tv:n och har det bara så bra!!! Nu är det en vecka kvar till jag åker och det känns helt galet!

I morgon kväll ska vi gå på den lokala puben och äta gott, dricka gott och må gott. Hinner knappt fundera på hur saker och ting ska bli, det handlar mest om hur alla säckar ska knytas ihop. Därför den dåliga planeringen med "sista natten med gänget". Men jag hoppas några av er kan komma så jag får massa goda minnen att ta med mig till andra sidan jordklotet :)

Öppnade en flaska Rioja, vet egentligen inte varför... Är inte så förtjust i det, har aldrig varit egentligen. Men Janne kommer i morgon så han får dricka upp det som finns kvar i flaskan. Slängde just ut det som var kvar i glaset, det gick helt enkelt inte att svälja... inga reflexer alls...

Ja, jag vet!!! Spritmissbruk att slänga i vasken, men går det inte så går det inte... Jag gör ett nytt försök i morgon :) Skam den som ger sig!

Natti



Shit va långt!

Om exakt en vecka sitter jag på 10000 meters höjd och har 5591 km framför mig...

...ääääääääääääääääähhh DET GÅR JU INTE!!! GALET!!!

Hoppas de inte beslagtar alla min lugnande piller i tullen... då blir det illa!!! Malin säger att baren kommer till mig på planet, men jag är ju tredjepilot så jag måste hålla mig nykter. På sin höjd får det bli en lättöl på Arlanda...

Nu blänger chefen... jobba jobba...

Fy va skämmit det kan bli...

Så där ja, nu är jag snart på väg! Visumet är klart och biljetten betald, Nu ska jag bara plocka ihop mig själv, mitt hem och min packning sen är det bara att åka ut till Arlanda :) Eller ja just det, ska visst jobba några dagar till, men sen... :)

Ann, min fantastiska kompis och chef, körde mig till ambassaden för att hämta visumet. På väg dit tänkte jag passa på att smita in på den lilla shoppen där "jag som frisör" kan handla produkter till inköpspris. I
Och ibland kan man ju förbanna den här datavärlden vi lever i för när jag sa vilken salong jag jobbar på och skulle betala sa killen i butiken: "Men du har ju slutat där!!!" Fan skit fan fan... man ska inte luras JAG VET!!!

Kände hur det hettade ordentligt i ansiktet och jag blev sjöblöt i hårbotten... fan skit fan fan... Men iskall som jag är tittade jag på min armbandsklocka (som jag inte har) och sa:" Det var värst va hon var snabb att anmäla det..." Precis som om det var en kvart sen jag slutade jobba!!!

Fan skit fan fan... Man ska inte ljuga JAG VET!!!

Ja ja, hur det nu var och blev så hasplade jag ur mig att jag i all hast blivit erbjuden att åka utomlands för att skriva en bok och inte hunnit handla innan jag slutade jobba (det är typ över ett år sedan jag var på salongen). Jag fick igenom mitt köp och gick ut från salongen sakta med rak rygg och sen kastade jag mig in i Anns bil och ville bara gråta och spy över mitt kriminella beteende... illa illa...

Har faktiskt fått ihop en kartong till ikväll. Nu ska bara allt upp på vinden och sen är det bara städningen kvar... Tänk att ingen har erbjudit sig att hjälpa till med den... hm...

Tjingeling

Vildgåsfest... å jag kan inte va me... :(

Men detta är väl typiskt!!! Har väntat lääänge nu på den här inbjudan, den brukar dyka upp vart femte år. Och så när den äntligen kommer så visar det sig att jag inte kan vara med. Festen är en vecka innan jag kommer tillbaka till Sverige... Typiskt!!!

Vildgåsen hette ungdomsgården jag gick på typ varje dag under några år på 70-talet. Vi fikade och tjuvrökte, spelade volleyboll och gick luciatåg på vårdavdelningar. En gång om året var det "Vi Unga"-stämma på annan ort och vi tältade, spelade volleyboll och bordtennis. En och annan "langad" öl slank ner också, men det jag minns mest är att vi hade så förbannat roligt tillsammans. Jag får hoppas att Kicki eller Yvonne tänker gå så de kan berätta vad som har hänt. För som det står i inbjudan så blir vi som tonåringar på dessa fester och dramor, tårar och hångel i korridorerna är självklara aktiviteter :):)

Snälla fantastiska Katarina har hjälpt mig med datorn idag. Hon satt i flera timma och trixa å fixa så nu funkar det mesta. Vilket otroligt tålamod hon har.

Så nu är det bara att kavla upp ärmarna och börja skriva... äh, just det... ska ju klara av en 11-timmars flygning först... ensam... med mellanlandning... 

Alltså, vet inte om jag behöver åka, skulle kanske ta å tänka om. Kan ju faktiskt lika bra sitta här och skriva. Eller om det går en båt... eller en buss... tåg kanske...

... jag kollar det i morgon:)

Natti natti 

 


Stackars Sara...

...som skrev på facebook att hon trodde våren snart var på väg...

Har ni läst nätupplagan av Expressen?

Extrem kyla ända till april

Nordanvindar och östanvindar är på väg och den hemska vargavintern bara fortsätter. Så nu är det bara att bunkra i kök och källare, smörja snöskorna och puffa dunjackan... Detta  kan fortsätta i all evighet!!!

Men om bara någon vecka och någon dag sitter jag under ett parasoll med en iskall öl i handen och doppar tårna i poolen. Tar kanske en massage och sen en god middag innan det är sängdags... bara för att vakna till en ny dag med nya förutsättningar. Och sol!!!

Men just nu måste jag jobba vidare... suck...

Lätt som en plätt

Har haft tvättstugan ikväll så nu hänger det kläder överallt. Inte för att de inte hinner torka där nere men jag orkade inte gå iväg en gång till, så allt fick följa med upp och hängas på allt som är hängbart. 

Mellan tvättarna försökte jag ladda mer messenger på min nya dator så jag ska kunna chatta med alla när jag åker iväg. Men som vanligt blir det kortslutning i hjärnan och förlamning i armar när inte allt går som på räls. Fick höra härom dagen att "det är ju inge svårt, det är bara att kopiera över det du vill ha med från den gamla datorn, det fixar jag åt dig".

Men som vanligt när något ska göras blir det inte gjort och så slutar det  med att jag sitter här med en dator där jag inte får mailen att funka men messenger som eter tre timmar landade där det skulle. Önskar att denna "någon" som tydligen kan allt men som är väldigt ovillig att hjälpa, kunde lägga ner "jag kan- snacket" så jag slapp bli lika besviken varje gång.

Nä, för att jag ska få hjälp så ska förmålet sättas i händerna på vederbörande och sen ska jag gärna instruera vad som ska göras, även om det var för att saken sattes i just dessa händer jag skulle slippa visa min oduglighet. 

Dessutom har jag senaste veckan vid flera tillfällen sagt till vederbörande att det var vår ettårsdag i söndags men detta passerade obemärkt förbi, precis som allt annat typ min födelsedag, julafton, alla hjärtans dag... Det måste vara skönt att tappa minnet så ofta, tänk vad många bekymmer och grubblerier det skulle spara mig.

Jag får nog gå och köpa mig en flaska bubbel i morgon så kan i alla fall jag selebrera ettårsdagen. Varför missa ett tillfälle att fira? Slöserti tycker jag :)

Som ni märker har idag inte varit en bra dag. Men det blir bättre i morgon... allt blir bättre i morgon...

Datormeck tar på krafterna så nu kommer jag somna som en stock...zzzzzzzzzzzzzzz...    

Bokrecension "Stalins kossor"

Ja, vad kan man säga?? Visst har Sofi Oksanen ett annorlunda och spännande sätt att skriva på, men det är absolut ingenting att läsa när man vill bli underhållen och på lite bra humör.

Boken är i alla fall 100 sidor för lång, hon kunde ha hoppat över stora bitar av hennes matorgier och alla dessa evinnerliga resor till Tallin. Dessutom fanns det en sidohistoria som jag inte riktigt hängde med på. Men det beror nog på att jag hade tappat intresset och bara ville ta mig igenom boken så fort som möjligt.

Är det inte ganska typiskt att en sån bok får massa priser? Finkulturen tycker tydligen att Sofi Oksanen är något extra, hon har ju håvat in en del titlar för sina böcker. Men jag säger som jag har sagt tidigare: Varför ska man alltid krångla till allt? Eller som Hasse Alfredsson uttryckte det så bra: Ju vanligare man skriver desto fler människor når man.

Men det är nog inte meningen att Sofi Oksanen ska nå många människor. Jag tror helt enkelt att hon har använt sig av boken som någon form av självläkning. Jag vill alltså inte rekomendera "Stalins kossor."

Sov gott

Å där kom första ångestattacken...

Skulle just lägga mig och tänkte att "å så skönt att sova i min egen säng" efter att bara ha varit hemifrån två nätter... 

Sen kom jag på att om två veckor dröjer det ett halvår innan jag får sova här... aj ja inte bra... Fick bara liiite ångest. Så jag var tvungen att sätta på lite musik och sen kolla igenom garderoben för att packa ner nånting... Helt enkelt bara nånting så min kropp och hjärna skulle fatta att de kan protestera hur mycket som helst, men det är ingen idé. Ångestattackerna får vänta tills det är dags att flyga för då kommer jag vara redo med diverse medicament och den kan få komma och gå som den vill:) Just nu har jag ingen ork till grubblerier.

 Det ska bli riktigt roligt att jobba den här veckan. Nu har det varit "snart" så himla länge och det känns som att jag måste få avsluta det ena för att kunna påbörja det andra. Jag kommer ihåg när jag skulle till Kicki och hälsa på henne i Moskva. Då hade jag så många planer både privat och på jobbet och hela tiden sa jag "efter Moskva" ska jag göra det och det och... Till slut hörde jag Ann på jobbet säga samma sak och sen kom Katarina och sa "efter Moskva"... Det blev nästan som ett mantra som smattrade runt i omgivningen...

..därför har jag äntligen kommit på en ny listkategori: att-göra-dagarna-efter-jag-slutat-jobba-men-före-jag-reser... Alltså, "efter Moskva" men före Thailand:)

Nä, nu ska jag skriva en liten bokrecension men det gör jag på nästa blogginlägg :)

See ya
 

Bilskriv med ny dator

Sitter i bilen på väg hem till Stockholm. Är väl någonstans mellan Raneskruv och Kuttaboda... ha ha ha. Vi har kört kanske 6 mil och sett 4 bilar och en buss och nu svängde visst vägen... Ja det är härligt med småländska vägar :)

Jag ska be att fåpresentera Douglas, min nya dator. Han är blank å fin och för tillfllet gör han som jag säger. Det var annat med Ulrik som kom med hem först igår från affären. Men han ville absolut bara var blå på skärmen och var inte ett dugg samarbetsvillig. Så det var bara att åka tillbaka till affären och propsa på en Douglas istället. Försäljaren Gurra hade "en dagen efter kvällen före" så han var vimsig och svettig men nu tror jag att allt ska bli bra.

Fattar bara inte varför det ska haka upp sig hela tiden. Av allt som ska göras och som har blivit gjort inför resan så har nog hälften strulat och nu börjar det bli ganska påfrestande. Men Thailand väntar så jag MÅSTE STÅ UT!!! Tyvärr tar ju allt strul på krafterna och energin börjar sina, det som var så spännande från början har bara blivit till en massa "måsten". Men i morgon är en ny vecka och då kommer det bli bättre... allt blir bättre i morgon...

Var och fikade hos syster igår och det var trevligt. Sen lyckades jag hala med mig yngsta systerdottern Hanna med pojkvän hem till maopa så det blev handbollsfest framför tv:n. Har inte träffat pojkvännen Adam tidigare, trevlig snygg kille. Ja, det var en trevlig kväll med vinst mot Serbien som pricken över i:et.

Nu börjar mitt batteri sina så jag får skriva mer sen. Janne börjar väl dessutom tröttna på mitt knapprande så nu ska jag bil-sjunga lite för honom så han blir go å gla igen :)

See ya  

Har åkt söder ut

Är hemma hos mamma och pappa i Växjö med Janne över helgen. Det känns som att vi mest har suttit i bilen och åkt, men jag har ändå fått mycket gjort.

Började morgonen med att vara helt förlamat trött så Janne fick fixa med kaffe och tidning och så fick han klara sig själv utan mig nån halvtimme för jag var helt avsvimmad... Men till slut kunde jag hasa mig ur sängen och packa det sista. Hade tänkt jag skulle ha med mig allt jag behöver ha i sommar på landet men det sista fanns inte riktigt me i huvudet så det får härbärgeras hos Janne. Gitarren bland annat, den måste ju med. Eller hur Kicki???

Sen bar det iväg till ambassaden och fixa visum till Thailand, iväg till resebyrån och betala biljetten... Och sen kunde vi börja resan på 42 mil söder ut.

Efter Linköping hade vi solen som en strålkastare en decimeter över motorhuven hur vägen än vände å vred. Sååå irriterande men också sååå typisk. Enda dagen solen har skinit i Småland på flera månader och så sitter man å suckar över det. Tur att Janne är lång så han når upp till solskyddet. Jag som knappt når upp till instrumentbrädan kunde däremot med gott samvete sluta ögonen och kvarta in en stund utan att skämmas.

Härligt att vara hemma hos mamma och pappa. Fick genast en campari och sen blev det god mat med massa vin och lite påfyllning och sen satt vi och kollade min systersondotter på film i sin mammas mage. Så häftigt! Nu väntar vi alla på att få se henne i verkligheten :)

Ska kämpa mig igenom de sista sidorna i "Stalins kossor". Tror inte att jag kommer med någon direkt säljande reklam av den, tycker mest det är ett lång lidande i matorgier, spyattacker  och självömkan...

I morgon ska jag köpa en ny dator för det har Kerstin sagt...

Natti



Det blev en dyr kväll...

Ikväll har fantastiska tekniska Kerstin hjälp mig med min stånkande och flåsande dator. Hon skulle visa mig hur man "bör" göra för att lägga in musik och sen spela över den till min ipod. Men så stökigt som det såg ut i datorn var hon tvungen att börja städa (och ni som känner Kerstin vet att hon är jäkligt bra på det). Och bara en liten stund in på dammsugningen var hon absolut tvungen att droppa det jag minst av allt vill höra just nu, det som Janne tjatat om och det som jag själv förmodligen vetat om ett tag: Jag måste köpa ny dator!!!

Detta säger hon alltså helt utan krusidull och finess!!! Jag som är så kär i min dator, Bengt-Ivar. Hur ska jag kunna byta? Och dessutom, med detta konstaterande, spräckte hon min budget  och min reserv och krediten på kortet och snart ryker väl guldet också. Men det hindrade henne inte från att sucka å stånka ikapp med datorn dessutom upprepa om och om igen. Men tack i alla fall för hjälpen, nu vet jag äntligen hur man spelar in musik :)

Men innan jag åkte hem till Kerstin så hann jag med att fotografera mig i en sån där underbar apparat som finns i tunnelbanan. Och det vet vi ju alla hur kul det är...Hade jag varit lite mer petit så hade det kanske varit lättare att ta sig runt på den halva kvadratmetern. Och hade det varit lite mindre vinter och kallt hade kanske jackan tagit mindre plats och svängrummet blivit något större. Och hade väskan med dator inte haft några små fack så hade jag kanske lagt läppglansen direkt i fickan och då hade det kanske varit lättare att fiska upp det i ett utrymme på en halv kvadratmeter, med en jacka stor som en uppblåsbar gummiflotte...

...och sen var det raka spåret upp på apoteket och fixa mer levaxin. Naturligtvis så har högkostnadsskyddet just tagit slut och det var bara att hala upp det stora kortet. Sen sprang jag för att hinna med buss 40 bara för att få slåss med 53 till med min något runda lekamen och gummiflotte till jacka och en datorväska som vägde 32 kg...

... allt detta bara för att få veta att Bengt-Ivar inte duger något till... snyft...

Nu snurrar allt lite för fort och jag har en känsla av att karusellen knappt har lagt i tvåans växel. Och trots att jag rusar runt som ett skållat råttskinn så måste jag nog öka takten lite.

Men vad gör väl det? Jag kan ju faktiskt vila i ett helt halvår... nja nästan i alla fall... ska visst försöka skriva en bok men det är nog snabbt avklarat, sen kan jag ligga under mitt parasoll på Villa Mangosteen, Khao Lak, Thailand och bara NJUTA!

Sussiluss 


Trots allt blev idag en bra dag

Hur många timmar i ens liv är det egentligen meningen att man ska behöva tillbringa i olika väntrum???

I morse skulle jag till vårdcentralen i Hornstull för att ta ett ynka litet blodprov, men det blev inte så enkelt som jag trodde. Det började med att jag missade tunnelbanan med 2,3 sekunder. Fick vänta några minuter på nästa men den stunde kan man ju använda till att fundera på absolut ingenting, så det var ok.

När jag äntligen kom fram till vc så hade deras lab-avdelning stängt!!! Jag har gått där i 15 år, minst en gång om året, och så stänger de hela alltihopa utan att meddela mig!!! Grrrr...

Ok, så jag chansade på att de skulle ta emot mig på Liljeholmen. Skynda skynda. Klockan  var 8,22 när jag matade ut min nummerlapp. Det var fem nummer före mig så då kunde jag sätta mig ner och fundera på absolut ingenting, så det var ok.

48 minuter senare fick jag komma in!!! 48!!! Vid det laget hade jag slutat att fundera på absolut ingenting och jag var duktigt irriterad på specialköer för varan-patienter och specialköer för gravida. Och sen när jag kom in var sköterska så pratsugen och jag blev nedlusad av hennes berättelser från tiden som sköterska i USA. Och väluppfostrad som jag är satt jag nån minut och såg hennes mun glappa medan jag satt och fundera på hur mycket som helst!!!

Jag var 1,5 timmar försenad till jobbet, jag hade 14 samtal som väntade på att bli avklarade och dessutom en promenad på 10-15 minuter innan jag var i Gröndal och redo för skrivbordet.

När jag väl släpptes ut från vc började jag fundera på hur många timmar jag har spenderat i olika väntrum. Men det är ju egentligen helt absurt!!! Tänk så många timmar/dagar/ veckor vi alla spenderar i olika väntrum bara för att sjukvården inte klarar av att hantera vanlig hederlig tidsbokning och ett enkelt nummerlappssystem... 

Och hur många kronor kostar detta varje dag, i utebliven arbetsinsats??? Det är ju egentligen helt vansinnigt!!! 

Trots mina tankar om först absolut ingenting och sen om sjukvårdens fatala misslyckanen, så blev det en himla bra dag. Jag åt lunch med min kompis Lena som har bott i Japan i fyra år (om jag har skrivit något annat tidigare så är det inget att bry sig om) och nu "möts vi i dörren" som hon sa när vi satt på det lokala caféet i Gröndal. Hon kommer hem och jag åker bort... Men det var såååå kul att träffa henne och känna att allt var som när vi sågs sist för kanske två år sedan. Som jag sagt tidigare så är det härligt med vänskap som aldrig rostar :)

Fick dessutom prata med en väldigt trevlig tjej på Länsförsäkringar i Kronoberg. Hon skulle fixa så jag inte behöver betala in mitt pensionssparande under halvåret jag är tjänstledig. Tack för det!!! 

Dagen avslutades med en spännande handbollsmatch, så på det hela taget är jag ganska nöjd med Idag :)

Nu ska jag bara prata lite med Janne sen ska jag lägga huvudet på kudden...

... och fundera på absolut ingenting.  

Fy så trist!

Årets upplaga av idrottsgalan är nog bland det tråkigaste jag sett. Tidigare har jag tyckt att det är den enda "gala" som går att titta på, de andra handlar bara om "inbördes beundran".

Men i år var det riktigt katastrofalt illa!!!

Först och främst: Hur dålig kan en programledare vara? För det andra: Sitter det bara män i juryn? För det tredje: Varför detta tjat om fotboll och hockey? För det fjärde: Vad hände med handbollstjejernas nomineringar? För det femte: Men hur glada är alla vinnare???

Vilken jä...la tur att Therese Alshammar vann Jerringpriset!!! Synd bara att hon inte var på plats...

Natti

Allt kommer att bli bra!

Dagen har gått i eftertankens tecken. I samma takt som kartonger har ställts på vinden, tomflaskor pantats på affären och onödiga saker slängts i säckar, så har frågor poppat upp i huvudet: Vad kommer jag att sakna? Hur kommer jag att må? Vad vill jag uppnå med detta? ... hm...

Men hur jag än vände och vred på frågorna så kom jag bara fram till ett enda svar: Bra!!! Jag svarar Bra! på alla frågor.

Jag kommer naturligtvis sakna vänner och familj. Men idag är vi ju så vana att kommunicera på elektronisk väg att det kanske inte blir sååå himla stor skillnad... Alltså blir det bra!

Jag kommer naturligtvis att sakna massa saker, men det mesta går ju att köpa och fixa i Thailand... Alltså blir det bra!

Och eftersom det är att skriva en bok som är målet, och även om ingen annan än mamma och pappa vill läsa den, så är jag helt övertygad om att det kommer bli en bok... Alltså blir det bra! 

Så mellan sopkast och flaskpant bestämde jag mig för att inte fundera längre, ingen idé att älta något som man ändå inte vet något om. Så nu fortsätter jag på samma sätt som jag började detta: Med en jävla energi och med en tro på mig själv som ingen kan rubba. Inte ens jag själv!

Nä, söndagkväll... lika bra att lägga sig tidigt så jag orkar med näst sista veckan... hahaha .... Galet!!!

Sov gott
 

Mitt lyxiga liv

Satt och tittade på kanske den bästa handbollsmatchen på länge när det slog mig att jag har det så fantastiskt bra! Det har jag väl i och för sig redan förstått men just ikväll blev det så påtagligt.

Jag hade under dagen jobbat på med att fylla kartonger och till och med hasat upp några på vinden. Jag hade städat ur linneskåpet och plockat bort allt "onödigt" ur sovrummet. Läst mina listor, bockat av och fixat och donat. Till matchen hade jag hällt upp ett glas vin och sen hade jag lite apelsinchoklad som smalt i munnen och blandade sig så gott med min cabernet. 

Jag njöt sååå av att sitta nerborrad i fåtöljen med bara mig själv som sällskap. Blev lite nostalgisk då jag insåg att det kanske var sista gången på väldigt länge jag fick en lördagskväll för mig själv i mitt hem... ett hem som snart ska förrvaltas av tre toppentjejer.

Jag har en fantastisk familj, jag har underbara vänner och så har jag Janne som jag tycker så himla mycket om... kan man önska sig mer? Ordet lyx fick en helt annan innebörd för mig. Lyx står ju oftast för flärd; guld och diamanter, champagne och choklad, resor, snygga hotell och vackara glamorösa människor. Men ikväll stod det för min frivilliga ensamhet, känslan av att göra precis vad jag vill. Så lyxigt!!!

Tänk de som inget hellre vill än att ha sällskap, men som faktiskt inte har alla dessa underbara människor, som jag har, omkring sig.  

I min lilla värd lever jag i lyx, en lyx som jag måste bli mycket bättre på att underhålla och ge näring åt... 

Nä, nu är ögat trött igen... fattar inte hur fort dagarna går... Nu ska jag lägga mig i min egne goa varma säng, titta en stund på tv och sen ska jag ta veckans skönhetssömn. Det är lyx det också :)

POK


 

"Stalins kossor"

Hej Malin och alla ni andra som undrar vad "Stalins kossor" är för bok!

Den är skriven av Sofi Oksanen (född 1977), en finsk-estnisk tjej som är uppvuxen i Jyväskylä men som idag lever i Helsingfors. Hon fick Nordiska Rådets Litteraturpris 2010 för sin tredje roman "Utrensning".

"Stalins kossor" är inte direkt en feelgood-bok, inte på något sätt. Men hon gestaltar väldigt bra om skammen att komma från Estland då de fortfarande löd under Sovjetunionens välde. Det var skamligt att ens erkänna att man kunde prata estniska. Hon berättar om sin anorexi/bulimi och tankar om mat som har upptagit stora delar av hennes liv.

Den kan vara lite knepig att läsa emellanåt, man hör att hon har en helt annan språkmelodi än den vi är vana vid. Jag kan bara beundra översättaren Janina Orlov som har lyckats bevara det språket. Det är bisatser och kommatecken på ställen vi inte är vana vid, det är meningsuppbygnader som hade fått bakläxa på en svensklektion. Men jag tycker det är ett charmigt språk och en mycket intressant historia så jag släpper inte boken förrän den är slut. Vet att mamma har "Baby Jane" hemma och den tänker jag norpa med mig till Thailand.

Jag har en hel kasse med böcker som ska med när jag åker (stackars Ann som får ta det i sin resväska, min är full) så jag tänkte berätta lite efter hand om det är något av intresse. Om ni som läser denna blogg har några böcker att rekomnedera är ni mer än välkomna.
 
"Stalins kossor" översattes 2007 till svenska och året efter kom "Baby Jane". 

Nä, nu måste jag ner i tvättstugan... suck...
  


Tre glas vin och en kartong fullare


Har lite svårt att sitta stilla märker jag. Har kollat "Lets dance" och så fort det blir reklam så studsar jag (som en gummiboll) upp och sliter ut innehållet ur ett skåp och rasslar ner i en kartong. Ska bli skönt med lite vila :)

Snart hoppas jag att vi får reda på att Ranelid har åkt ur dansprogrammet... nähä, inte det... suck...

Nä, nu är det dags att dricka upp vinet och sen läsa min braiga bok "Stalins kossor".

Sussa gott :)

Korkade kunder


Ja men då var allt är klart med flygbiljetten! Dröjsmålet berodde visst nåt med koder till transferflyg och annat som inte var någon idé att förklara för oss vanligt folk... "Alldeles för teckniskt för att kunderna ska förstå", sa den mycket trevliga tjejen på resebyrån :) Ha ha ... Skit samma, bara hon fixar så jag slipper sitta i Bankok från sex på morgonen till sena eftermiddagen. 

Så om tre veckor...


    
...sitter jag på Villa Mngosteen och svalkar mig efter en varm dag på stranden!


Skönt att det är fredag, känner mig lite sliten. Men nu har jag hällt upp ett glas vin och spelar musik. Massor av musik. Tänkte orka med att packa en kartong till ikväll. Är nog uppe i 12 stycken men det är inte så mycket kvar att packa. Agnes & co vill att all porslin ska vara kvar och det känns skönt. Behöver inte tänka på det.

Har dessutom en ny lista som jag fyller på emellanåt. Fan va det är härligt med listor!!! Nu börjar jag dessutom kunna bocka av lite överallt så det känns extra bra :)

Nä, nu måste jag spela 3 doors down HÖGT HÖGT :)

See ya 

Inget ska vara enkelt

Ja nu vet jag ju inte om jag har någon resa i alla fall då. Försäljaren skulle skicka en bekräftelse och den brukar ju dyka upp typ efter en kvart. Men än har inget kommit... inte till mig i alla fall... Får väl ringa i morgon igen.

Ja ja , varför ska något vara enkelt?

Ska bli riktigt skönt med compact living ett tag. För varje skåp jag rensar slår det mig att jag bara samlar på mig allt som går. Min kompis Ann säger att jag bor för stort och aldrig behöver fundera på platsbrist och så är det nog.

Nä, nu ska jag ta av mig sverigetröjan och krypa till slafen.

I morgon är det fredag :):):)

YES!!!



Nu är äntligen resan bokad. Åker med Thai Airways 4/2... Härligt!!! Snart ligger jag här eller vid poolen eller sitter på min veranda och intar eftermiddagsölen :)

Fast jag ska nog kolla om det går nån buss för inte fan ska det bli roligt att flyga... eller tåg kanske...

Dessutom är det klart med Försäkringskassan och CSN så nu börjar allt falla på plats. Nu vill jag hem och packa klart!!!

Det måste nästan bli bubbel ikväll igen :)

Jaha, nu måste jag visst jobba igen...

Tjing

 


Fantastiska systerdotter

Nu ser jag att Kristin har fixat ny logga , precis som jag vill ha den!!! Tack så mycket du underbara och duktiga tjej.

Puss o kram o natti

Flygbiljett och städerska efterlyses

Ikväll har tjejerna varit här och skrivit kontrakt så nu är allt klart med de nya hyresgästerna. Nu känns allt såååå mycket bättre!!! Kanonbra "ungdomar" som jag är helt trygg med, de kommer ta väl hand om min lägenhet :)

Nu är det bara en flygbiljett som fattas sen är jag ganska klar att sticka. Lite packning kvar men det fixar jag fort. Måste naturligtvis städa ordentligt men det kan jag säkert få hjälp med (nu får vi se om någon anmäler sig frivilligt...) Ett par starka armar skulle också hjälpa när kartongerna ska upp på vinden, men det kan kanske städerskan kan ha med sig... ha ha ... :)

Jag har i alla fall lyckats ta mig igenom en del punkter på mina listor så jag är nöjd med dagen. Det börjar kännas lite tomt i lägenheten för saker åker ner i lådor fortare än kvickt, men för varje sak som försvinner blir allt det här mer och mer verkligt. Även om hjärnan inte fattar vad som är på gång har jag ju ögon att se med. Så snart ska väl poletten trilla kan man hoppas :)

Nä, nu ska jag säga gonatt till Janne...

Längtar...

Många att träffa , men för lite tid.

I kväll har jag varit hemma hos min gamla kund och idag kära väninna Anne-Marie i hennes våning i Vasastan... Å hej å hå vilken lägenhet!!! Paradvåning kan man säga. Knirrknarr-golv överallt och burspråk i alla fönster... Helt fantastiskt.

Fick kalasgod thaimat och underbart vin så nu är jag mätt och go. Mycke snack blev det om allt mellan himmel och jord, det är såå skönt med vänner man kan prata med precis allt om. Jag tror hon började klippa sig hos mig nån gång 88-89 så vi har ju några år ihop. Det finns inte mycket vi inte vet om varandra och det väldigt tryggt. Så Tack Anne-Marie för en mycket trevlig kväll :)

Hade bara lite otur när jag skulle hem... 8 minuter till bussen kom och 10 minuter innan tunnelbanan kom... sååå tröttsamt...

Och sen när jag lyssnade av telefonen hade Lena ringt. Lena som har bott i Japan i 2-3 år och som nu flyttat hem igen med hela familjen. Måste ringa henne i morgon och förska få till en träff innan jag åker. Vi har några års händelser och många kloka insikter att gå igenom innan jag kan ta flyget till Thailand :)

Just nu känns det som att jag skulle behöva en assistent. Funderar på att hyra mamma, hon skulle kunna hjälpa mig med att ringa försäkringskassan doktor nr1, doktor nr2, frisören.... Ja ni vet, jag har visst dragit detta en gång tidigare. Men nu måste jag verkligen få dessa saker gjorda... Men jag kan vänta till i morgon, jag fixar detta i morgon... allt blir mycket enklare i morgon :)

Nä, nu ska några rynkor slätas ut tillfälligt genom att vila nacken på kudden :)

Lev väl

Har inte tid att jobba...

... tycker det är mycket roligare att skriva på min blogg :)

Fast just nu har jag inte så mycket att berätta, har ju som sagt ett jobb att sköta. Ringde CSN i morse men där var det 17 minuters telefonkö så det var lika bra att lägga på. Ska försöka få uppskov ett halvår på mina inbetalningar, har ingen lust att betala dessa skulder just nu när jag ingen inkomst har. Men det ska nog inte vara så svårt att få till :)

Nä, nu måste jag visst jobba lite...

 

Antik cykelrunda på parkettgolvet framför tv:n


Glömde bort att berätta att jag cyklat 25 minuter på min förfärliga och förhatliga motionscykel idag. Tänkte att jag skulle försöka få ihop lite kondis innan jag åker. Inte vet jag hur mycket jag hinner med på tre veckor men alltid blir det något. Får väl också hålla mig ifrån rödvinet, men tänker absolut inte göra avkall på min nyinförda bubbeldag i veckan.

Nu har jag redan läst i en timme så ögonlocken har börjar sänka sig ofrvilligt för mig, fast säkert frivilligt för dem :)

Nä, en god natt sömn och sen nya tag i morgon :)


Slafen sie gut... typ...


Snart resklar

ÄNTLIGEN fick jag klartecken från min hyresvärd att hyra ut lägenheten i andra hand. Tänk att man ska behöva lägga så himla mycket enrgi och nattsömn på oro bara för att de inte "har hunnit" läsa mitt mail och "hunnit" svara. Men nu ska det väl vara klart! Nu är det bara en flygbiljett som fattas :)

Känner mig väldigt sugen på att komma på plats och att få börja skriva. Jag har redan packat ner "Svenska skrivregler" och "Språkriktighetsboken" och massa pennor och anteckningsböcker... som om inte det finns att köpa i Thailand :) Men det är som det alltid har varit, pennorna ska vara vässade på mitt sätt och blocken de gamla vanliga :)

Som de flesta av er vet fattas det lite i reskassan så jag har försökt länka mig (eller vad man nu säger) för att min blogg ska användas som reklampelare. Höll säkert på i tre timmar igår kväll för att få det att funka och ändå vet jag inte om jag gjorde rätt... blir sååå trött på att allt ska vara så förbaskat knepigt jämt. Och varför kan jag inte mer om sånt här? Tur att jag har min systerdotter Kristin som kan hjälpa mig med lite småsaker.

Nä, nu ska jag ringa Marie och se om hon kan hjälpa mig beställa en flygbiljett till Thailand!!!

See you

Bubbel och babbel


Det blev, som jag misstänkte, en ganskalång runda innan vi kom fram till rätt adress på Värmdö igår. Men allt gick bra till slut och vi kom hem välbehållna med ett datorbord till maopa.

Beate kom på besök och sen flödade skumpan. Tänk att det är så förbannat gott! Måste nog införa en bubbeldag i vecka, tror kroppen och alla sinnen skulle må så mycket bättre då. Beate satt och peppade Janne för att han ska våga sig på att flyga till mig i Thailand, men jag tror tyvärr detta blir en övermäktig utmaning för henne. Men jag hoppas de kommer ha kontakt efter det att jag har åkt och att hon fortsätter terapeutar honom... så kaaaanske det finns en liiiten chans att han kommer :)

Idag har Janne och jag fixat lite på vinden så alla mina kartonger får plats. Där uppe är det kallt och fruktansvärt smutsigt men vad ska jag göra? Jag får väl försöka baka in kartongerna i nått gammalt lakan eller nåt så de kanske klarar sig. 

I morgon ska jag försöka få tag på någon människa på Riksbyggen som kan godkänna mina hyresgäster och jag har en obehaglig känsla i magen att det inte kommer bli så lätt. Hitintills har alla lyst med sin frånvaro på den arbetsplatsen, de verkar ha varit lediga under flera veckor. Tro fan att den ena tvättmaskinen fortfarande är trasig och vi har lampor i trapphuset som inte fungerar och snart är snöhögen framför porten så hög att vi måste bygga en tunnel genom den för att vi ska kunna ta oss ut...

Men nu har i alla fall förkylningen gett med sig, har bara massa skorr på stämbanden. Men det är ju värst för alla andra som måste lyssna på mitt malande hela dagarna :)

Nä, nu ska jag läsa en god bok.

Natti 

Nu är glada julen slut slut slut...

... nu ska julegranen ut ut ut...

...eller den lilla tallkvisten som stått i en bytta på golvet. Men jag facineras lika mycket varje år av att det är såååå skönt när julen ääääntligen plockas bort. Jag är ju sån som knappt kan vänta oktober ut innan jag börjar plarera och smygpynta. Och sen så går det fort som sjutton att tröttna på allt och det ska bort, fort fort!

Just nu sitter Janne och kör från Eskilstuna i värsta snöfallet... å det var väl ovanligt. Han har med sig fler kartonger, det blev en lite missräkning att jag trodde det bara skulle räcka med tio.

Sen ska vi ut till Gustavsberg och hämta bordet jag köpt till mammas och pappas nya dator. Det ska bli spännande att se om vi lyckas ta oss dit utan att först hamna en sväng i Nynäshamn innan vi kanske närmar oss Nacka och så småningom kanske med hjälp av karta kan ta oss rätt... Det kan alltså bli som vanligt när jag ska vara vägvisare :)

När vi kommer hem ska vi äntligen få dricka champagnen, som legat några veckor i kylen, för att fira mitt kommande projekt. Sjukdomar, sjukdomar och sjukdomar har hittills satt käppar i hjulet för denna skål, men nu ska vi slå till innan det händer nåt annat som hindrar. Så är det någon som har vägarna förbi vid sådär 17-tiden så är ni välkomna upp på ett glas :)...

... och är vi inte hemma så sitter vi fortfarande och snurrar runt ute på Värmdö...

Nä, nu ska jag skotta parkeringsplatsen.



Startkapital



Har rensat en hel låda full med anteckningsböcker och kalendrar som har legat och skräpat i massa år. Bland kvitton och fotografier hittade jag en gammal femtiolapp och det var ju lägligt nu när Ann och jag ska boka resa till Thailand :)

I samma låda hittade jag "Ylvas visa på 27-årsdagen":

Denna sång den handlar om en liten dam vi tycker om
När hon med saxen i högsta hugget klipper alla typer av lugget
Efter jobbet hon Jäger tar, in på TT´s unika bar

Har du hört det sista skvallret? Ylva kommer från en annan planet
Visst är de lika hon och Affe, båda dricker inte kaffe
Men ett järn de gärna tar i en lite spacy bar

... sen kan jag nästan inte fortsätta på grund av alla lögner och elakt förtal. Men det är nåt om att jag gillar att sjunga i taxibilars mikrofoner och att jag är kaxig och "som målvakt är hon inte klen, inget kommer mellan hennes ben"...

Nä, nu ska jag ta sista glöggen och kolla Kalla i skidspåret

Tut på er

Fruktsallad och kackel

Har haft efterlängtat besök ikväll av Sara, min pluggkompis från komvux. Det var ett tag sedan vi sågs och telefonkontakten har väl inte varit så tät på sistone. Men det hindrade oss inte från att kackla i mun på varandra. Visst är det härligt med gammal vänskap som aldrig rostar?

Vi började kvällen med att jag per telefon fick lotsa henne hit. Hon var vid Telefonplan och hade snurrat bort sig totalt. Och när hon väl hade lyckats tråckla sig hit hängde hon upp bilen på en snövall och det var bara för mig att plumsa ut i snön och putta på... trodde jag :) Men icke. Bilen hade landat med buken före och gick inte att rubba. Tur att "söderkisen Jalle" kom förbi med sin skyffel (för det heter faktiskt skyffel flickor, inte spade!!!) och hans mankraft (som det tydligen också heter). Efter lite mer skyfflande och puttande kom bilen äntligen loss och blev parkerad på gatan... suck...

Ja, sen blev det lite fruktsallad och prat prat prat. Hoppas bara att vi inte pratade sönder konstapel Saras chanser på narkotikaprovet i morgon. Lycka till kompis! Om polisen nån gång kommer på mig att göra dumheter hoppas jag det blir du som syr in mig :)

Nä, dags för sängen. I morgon är en ny dag med nya möjligheter att ta tag i någon av mina listor :)

Ja se det snöar, ja se det snöar, det var väl... förvånande...


Börjar tro det är sant

Har suttit på "min" lokala pub med chefen ikväll och pratat detaljer inför Thailand. Nu börjar jag äntligen fatta att det är sant! Jag ska faktiskt vara tjänstledig i ett halvår och göra det jag verkligen vill just nu! Så häftigt och helt galet!

Nu måste jag ta mig samman och börja nöta mig igenom mina listor. Inte bara notera utan också agera. Just nu vill jag att alla röda helgdagar ska vara avklarade så jag kan börja ringa alla samtal angående CSN och Telia och hyresvärden och försäkringskassan och adressändring och tandläkaren och DN och doktorn och frisören och försäkringsbolaget... Ja det finns lite och pyssla med kan man säga :)

Nä, nu är det dags att titta på hockey :)

Skrinna lugnt







Mamma Mia så bra

Vilken tur att något så "simpelt" som en film kan få en att må så bra! Mamma Mia är så fantastisk i sin enkelhet och jag kommer på mig själv att sitta med ett leende på läpparna samtidigt som jag sjunger med. Kan varenda textrad och nästan varenda replik fast jag bara har sett den tre gånger... ha ha ha ... Jag tycker det är så häftigt hur de har fått ihop historien, man skulle kunna tro att musiken är skriven efter manuset istället för tvärt om.

Var med syster och såg "We will rock you" för ett tag sedan. Till skillnad från Mamma Mia så har de "skitit" fram storyn runt Queens musik. Även om deras musik är bland det bästa som någonsin producerats så blev det en enda lång pina. Inte konstigt att Cirkus var halvtomt.

Jag tycker Mamma Mia, och för den delen all musik ABBA gjorde, är ett lysande exempel på att man inte ska krångla till saker och ting. Det raka och det enkla är förmodligen det vi behöver och har lättast att ta till oss. Måste tänka på det när jag sätter mig på verandan till min bungalow på Villa Mangosteen. Man ska inte krångla till allt. Läsare, lyssnare och publik måste få tolka få sitt eget sätt... 

Jag e så klok ibland att jag nästan blir rädd för mig själv :)

Nä, nu är det dags att njuta av slutet av filmen.

Thank you for the music...

Stannade inomhus





Det var inget kul väder igår för skumpa i parken. Så det fick bli Malmsjö från Skansken på tv och sen den spännande fortsättningen på hockeyn :)

Idag får bli en slö dag med mera sport på tv och möjligtvis lite packning. Har insett att mitt hem är ganska välorganiserat på ytan, men i alla skåp, lådor och garderober... uj uj... Så saker och ting måste rensas innan det kan packas. Men jag har gott om tid på mig.

Fast idag börjar den stora nedräkningen.

30 dagar kvar!!!

Nu börjar det kännas riktigt galet!!!

Nä, ingen vila ingen ro... här ska rensas här ska gnos.





RSS 2.0

eXTReMe Tracker