Tack och hej för mig!

Nu är mitt internet-kort oåterkalleligen slut!!! Eftersom jag åker snart är det ingen idé att fixa med nytt :)

Idag har det varit mestadels uppehåll och om prognosen stämmer har vi stora solchanser i morgon. Det köper jag direkt! Har i alla fall kunna köra moppe idag och handlat lite. Och när jag ändå var där tänkte jag att jag likaväl kan passa på att ta massage när jag ändå var igång. Men det skulle jag inte gjort! Jäklar va hon gjorde mig illa!!! Jag kommer vara full av blåmärken i morgon, garanterat. Men samtidigt har det säkert gjort nått gott så det får vara ok.

Det är verkligen dags att åka hem. Om inte kläderna är blöta så är de fuktiga eller skitiga... Inte så kul. Dessutom tror jag kameran har kajkat ihop, det står filfel hela tiden. Så nu lägger jag ner den biten. Jag har ju spridit ett antal hårstrån i det här landet, slösat mina bath på trevligheter och träffat en himla massa människor som jag hoppas jag kan fortsätta ha kontakt med. Jag är sååå nöjd!

Jag kommer absolut fortsätta blogga, men jag tror jag måste byta från blogg.se. Den är riktigt dålig, innehåller bara tonårstjejer som ALLA är bäst på mode eller inredning. Dessutom har den driftsstörningar varannan dag och bloggar som blivit skrivna har försvunnit. Jag återkommer om det så fort jag kommit hem :)

Ha det så bra allihop så hörs vi!

Tack och hej från mej!

Jävla paraplytjuv!

Tog en tuk-tuk ner till Khao Lak på förmiddagen för att shoppa lite. Trotsade det ihärdiga regnandet och tänkte att mitt fantastiska paraply klarar det mesta av vätan. Gick runt lite, handlade småsaker och fick ihop en liten påse. Kände mig ganska nöjd.

Jag hade fått i uppdrag av Kicki att köpa en sarong till henne, brun eller grön. Och som vanligt gör jag som jag blir tillsagd och jag letade runt men hade inte hittat just "den" sarongen. Såg en affär som såg välfylld ut så jag gick dit, ställde paraplyet utanför som man gör om man är väluppfostrad och inte vill blöta ner alla kläder som finns där inne. Hittade Kickis sarong och ett par byxor till mig men de skulle ha hutlöst mycket betalt för det. Ok, sa jag och la ifrån mig sakerna, jag börjar faktiskt bli riktigt less på det här prutandet. Då kom hon efter mig och sa en annan summa och "pleeees madaaam" men jag bara skakade på huvudet. "It raining, no good bissniiiis, madaaam" sa hon och jag skakade åter på huvudet och skulle gå ut ur affären (vi pratar alltså om typ 12-14 kr...).

Då kallade hon till sig chefen och pratarde thai med honom, han muttrade något och så sa hon "okiii madaam". Köpet gjordes upp och jag gick för att ta mitt paraply...

BORTA!!!

Chef-jäv... står och skrattar åt mig och slår ut med armarna: "Dont noo madaam, dont seee. Ju can by heeer"!!! Snacka om fuljävlaskithögsparaplytjuv!!! Nä du gosse det blir inge av med det, sa jag och gick iväg i ösregnet och tog en taxi tillbaka till VM. Skitförbannad!!!

                                     Inte ens de roliga paddorna i dammen kunde roa mig...

                                    

                        

Nä, då är det tur att Nikodemus finns! Han klär sig snyggt, räds inte för lite regn och dessutom vet han vad han ska bjuda på när han får "oväntat besök"!

                        

Just nu är det faktiskt uppehåll. Undrar om det är lugnet före stormen eller om vi har klarat av det värsta nu. Tydligen har det inte regnat så här mycket, i dessa trakter den här tiden på året, sen de började föra statistik här i Thailand. Men jag är ju lite bäng i huvet så jag sa som vanligt till Mona och Johan efter en trevlig middag i restaurangen "Vi ses vid poolen i morgon".

Sov gott!


Ska bli skönt att åka hem

Detta kan bli den sista bloggen från Thailand för den här gången. Jag TROR mitt kontantkort tar slut kl 19.00 svensk tid och då kan jag bara blogga om jag trotsar vädrets makter och sätter mig på en genomblöt moppe och kör ner till Mr Chu. Jag köper inte nåt nytt kort för det är ju dags för mig att så smått börja packa för att om några dagar ta flyget hem.

Som det ser ut just nu tycker jag att det ska bli väldigt skönt. VM är helt avbefolkat och det stänger på fredag så det känns lagom att lämna. Hur det blir med allt när jag kommer hem vet jag inte. Jag får plocka fram alla vinterfodrade kläder jag har om jag ska klara att bo på landet som det verkar. Men man blir varm av att hugga ved och sen kan man ju ta sig en Aalborg eller OP för då går allt så mycket bättre.

Idag har jag haft på mig kläderna jag hade när jag lämnade Sverige, långbyxor och långkofta. Jag tror det var strax över 20 grader ett tag men sen ökade regnet en smula och då rasede det lite... Helt förbannat galet!!! Vi läste på nätet att några flygplatser här har stängt för översvämningsrisk och paradisön Kho Samui var visst helt översvämmad. Man undrar vad det är som håller på att hända...

Kvällen har jag ,Mona, Johan och Nikodemus tillbringat hos Mr Chu och hans fru. Ätit gott, druckit gott och bara haft allmänt trevligt. När vi kom hem sa vi Go natt, ses vid poolen i morgon! 

Hoppet är det sista som överger människan!

Tack å hej, vi hörs när vi hörs :) 

Middag på The Jungle Bar

Efter en hel dags ösregn utan uppehåll beslöt vi oss för att trotsa regnet och vi gav oss iväg till...

                        

... The Jungle Bar som ligger i Bang Nang. Kul thai-brittiskt ställe med god mat. Björn beställde krokodil (han valde på det och groda...) men vi andra höll oss till säkrare kort, så som kyckling och vårrullar och så fick då Mona äntligen sin köttbit :)

Det här är sista kvällen för Jennifer, Björn och lilla Sacharias. Tack för en jättetrevlig middag, kul att lära känna er :)

                                   

Tidigare på dagen gav Ann, Viktoria, Katarina och Kerstin upp... De orkade helt enkelt inte med allt detta regnande. Så de åkte tillbaka till Phuket för några dagar. Och för alla er som tycker vi klagar på vädret och gnäller över att det regnar mycket, ni kan ju kolla in den här bilden...

                        

                              

För några dagar sedan utlyste Leif och Carina (gamla VM-gäster) en tävling på Facebook, de hade lagt ut några bilder på två sorters frukter som de ville ha namnen på. Men eftersom högsta vinsten var en fotvandring till Thailand var jag mycket noga med att tala om att den ena inte var en mangosteen. Nu kan jag stolt berätta att den andra frukten är en langon. Nu hoppas jag på ett väldigt fint pris eftersom jag har letat igenom alla marknadsstånd efter frukt och namn.

                        

Den är söt och ganska köttig men nån liten unken eftersmak. Men det är alltid kul med ny kunskap :)

På grund av alla moln som har hopat sig över oss så är det skitdålig fart på uppkopplingen. Det här blogginlägget har samanlagt tagit 1 timme och 38 minuter... ganska tröttsamt! Snart är dessutom mitt mobila kontantkort slut och det går bara att fylla på i Phuket. Men eftersom det drar ihop sig mot hemfärd får jag klara mig utan. Jag får ta mig ner till Mr Chu och nalla lite på hans nätverk när jag vill koppla upp mig.

Oj, va jag är mätt och trött... Nu ska jag sova :)

Marknadskväll

Hann med någon timme vid poolen innan det var dags för mig och Jennifer att ge oss iväg på en marknadstur med Kwan, min underbara cooking class teacher.

Först åkte vi till Takuapa Old Town. Där har de en riktigt äkta thai-marknad varje söndag. Hit kommer thailändare, och en del turister, för att äta gott och även handla hem för oss de mest underliga maträtter. Men det var himla kul att ha med sig en lokal guide som visste till vem man skule gå för att handla och vad man skulle handla. På grund av regnet (ja kära nån vad det regnade) så var det tunnt med både folk och med försäljare.

             

Takuapa Old Town ligger så illa till mellan floden och havet, att varje sommar blir det översvämning i hela stan. Om jag förstod det rätt så är det därför de har byggt en ny stad 7 km bort. Men i alla fall så är det på andra våningen i alla husen människorna bor. På bottenvåningen har det endast enklare möblemang för att lätt kunna flytta upp allt när regnet och översvämningarna börjar. Dessa undervåningar används på söndagarna till systugor, antikvitetshandel och restauranger...

                          

Just till en sån restaurang blev Jennifer och jag indragna och placerade och sen beställde Kwan det hon tyckte vi skulle äta... 

                        

... och det var ju spännande. Förmodligen en helt vanlig maträtt med risnudlar, en kycklingvinge, ett halvt kokt ägg och en blaskig soppa som gick bra att äta när vi fick krydda den med chili.

Eftersom det var väldigt lite aktivitet på markanden så körde Kwan oss till den "nya" staden Takuapa. Där är det marknad varje kväll. När vi först kom in såg det ut som värsta Gröna Lund med pilkastning och tombolahjul. Men sen började alla matstånd...

 Kokosnötter som visst var lite annorlunda men vi fattade inte riktigt hur... 
 Någon typ av mandel som bara kan rostas i ett fat med kaffebönor.
 Gräsliga gräsliga gräsliga gräshoppor!!!


Efter att ha travat runt några timmar på dessa markander var det skönt att få sätta sig ner i en torr miljö och ta en stor Chang :)


                        

Thank you Kwan for a pleasant afternoon i your hometown Takuapa. Both me and Jennifer are so gratefull that you invited us on this trip and took us to this charming place with real thaifood.

Jennifer is leaving on wednesday but I will be here for another week or so. I hope you will come to Villa Mangosteen so I can buy you lunch and have a chat before I go home to Sweden. 

Have a nice evening :) 

 
  


Grodor och paddor trivs i alla fall...

Jaha... vad ska jag skriva om idag då? Kanske lite om det fina sommarregnet som föll under förmiddagen... eller om ösregnet som sköljde över oss under eftermiddagen... eller om störtskuren som som dränkte oss på kvällen... Svårt val... hm...

Jag försökte i alla fall trotsa förmiddagsregnet med att åka bort mot ett vattenfall som ligger cirka sju km härifrån. Men innan jag ens kommit 200 meter insåg jag att det inte skulle funka. Det blev allt svartare på himlen och jag frös som sjutton. Så det blev bara en snabb runda ner till Bang Nang och sen tillbaka... 20 minuter kanske...

Ja ja... inte hänga läpp för det. Klippte Mona, kul att hålla i saxen igen. Sen ringde maopa och det var roligt att höra deras röster. Sen blev det en lässtund på altanen till regnet började piska in så det inte gick att sitta kvar.

Nu har vi varit på Peter Pan och ätit en pizza och sen blev det lite shopping och nu sitter jag och lyssnar på grodor och paddor som förmodligen håller på att para sig. Det låter som ett helt gäng kossor som partajar i kohagen. Hade ingen aning om att dessa små harmlösa djur kunde låta så galet högt. Men de verkar ha trevligt så vi försöker att inte störa :)

Nu blir det soldansen igen som kvällsgympa, för i morgon kväll ska jag och Jennifer åka iväg till en riktig thai-marknad fyra mil bort. Å då är det ju inte så kul om det vräker ner...

Nä, nu vette sjutton om det inte är... INGET SMATTER PÅ TAKET!!!

Natti

Finaste Kristin fyller år idag!

                         

Grattis på födelsedagen Kristin! Jag hoppas vi kan träffas i sommar, både på landet och i Malmö, och att vi får anledning att dricka en sjutusan massa skumpa!

Många kramar till dig!

Mina nya grannar!

Det har faktiskt inte regnat idag!

Ok, det har ju inte direkt varit nåt solsken, men det har varit uppehåll. Jag kunde alltså moppa iväg igen några timmar, det var riktigt kul. Sen tog jag ett dopp och la mig i solstolen och sov en stund. Sen har jag bekandtat mig med mina nya grannar; Salle, Valle och Dino.

                        

                                                                          Salle

                        

                                                                            Valle

                         

                                                                            Dino

Har inte riktigt klurat ut om de två sista är en och samma. Men Dino är i alla fall en pterasaurier, nutidens kvarleva av dåtidens  dinosaurier. Jag kan alltså sitta på min altan och se detta djur flyga från det ena mangosteenträdet till det andra... Helt fantastiskt att sen en ödla med lång låååång svans flyga utan vingar... eller har den det? Ja jag ser då inga i alla fall :)

Satt och skrev en stund på eftermiddagen, men den förbannade altanfåtöljen skrek på mig "Ta med dig boken och kom ut istället!!! Ta med dig en öl när du ändå är igång!" Och vem är jag att neka en stackars gammal fåtölj mitt sällskap...

Nu tror jag det blir "filmtime"...

Tjing
 

Grattis Hanna!

                        

Grattis på födelsedagen! Hoppas du får en bra dag med mycket solsken och värme... men också förbannat många fina och dyra presenter!

Kram

Inget särskilt...

Har varit borta nån dag eller två från bloggen på grund av datakrångel kan man säga. Mitt antivirusprogram gick ut och sen är det väldigt låååångsam uppkoppling här. Men nu har Johan, vår fantastiska manager, fixat det åt mig. Han kan inte göra så mycket åt farten på uppkopplingen men nu är jag i alla fall skyddad från spionprogram och allsköns virusinfektioner.

Annars finns det egentligen inte så mycket att rapportera just nu. Det blir ju rätt långtråkigt för er att höra om regn och dåligt väder. För mig blir det tråkigt att jag knappt har kunnat använda min moppe nåt. Poolen har inte heller använts så mycket de senaste dagarna och ikväll hade jag behövt en tunnare kofta på mig. Ni som har varit på dessa breddgrader vid den här tiden på året förstår hur FEL detta är. Men vi tog ett gemensamt beslut när vi alla skildes åt för natten om att det i morgon kommer vara strålande solsken!!!

Hoppas också att det med solskenet kommer skrivlust. Det har varit dåligt med det några dagar, men jag tror på morgondagen :)

Natti  

Jag är arg!

Dagen har varit lugn med bara fyra timmars regn på eftermiddagen. Man får vara glad så länge solen skiner en liten stund. Har i alla fall hunnit med några dopp och sen skrivit lite så dagen känns ok.

Nu i kväll har vi varit nere hos Mr Chu och ätit Chicken Green Curry...  Jag gillar ju när det är lite sting i maten, men ibland får man nog hejda sig med curryn :) Tur att man kan sitta under tak där och ta sig ett glas medan det hotta lägger sig...

Har just läst nyheterna på expressen.se. Det känns som om vi lever i en helt galen värld just nu. På ena sidan jordklotet kämpar människor förtvivlat för sin överlevnad i tzunamidrabbade områden. Kloka människor har slagit sina kunskaper samman för att kämpa mot en kärnkraftskatastrof värre än någon annan tidigare...

På andra sidan jordklotet sitter det riksidioter som inte vill annat än att ha ihjäl varandra och använder vapen vi inte visste fanns. Läste också att svenskar vill att vi skickar JAS och att någon pilot menar att han har kunskapen och är tränad för det... Tränad för vad då, bomba Kadaffi eller???

Ok, det lär väl bli några oskyldiga som stryker med på kuppen, men lite svinn måste man ju räkna med!!! Eller hur!!!

IDIOTER!!!
 
Skicka alla resurser som finns till de drabbade i Japan istället!!! Hur svårt kan det vara???

Nä, nu ska jag kyla ner mig i poolen...

Go natt

Ganska blött kan man säga

                        

Idag har det regnat från morgon till kväll. Vid två tillfällen blev det uppehåll och jag gjorde mig redo att åka iväg och handla lite. Men så började det igen. Det är nästan så jag börjar undrar hur det står till med ordningen i årstiderna...

Men jag har det ju bra i alla fall och har en del att göra... borde gjort... skulle kanske ha... hm... 

Men just en sån här dag var det tur att Solsidan säsong 1 fanns tillgänglig, några avsnitt av den var just precis det jag behövde :) Sen läste jag ut "Postcard killers" med Liza Marklund och det gjorde mig definitivt inte på bättre humör :( Så då var jag tvungen att titta på några avsnitt till av Solsidan :)

Men i morgon blir det strålande solsken, absolut!

Natti



Grattis kusin Sören!

Hoppas du får en riktigt bra födelsedag! Det får bli ett glas vin eller två i Bergkvara i sommar!


Coconut Beach

Som sagt, idel solsken på förmiddagarna :) Så jag packade strandväska och moppade åter igen iväg till Coconut Beach och hoppades på INGEN PUNKA!

Den här gången gick det bättre, kom fram och fick en kalasplats tre meter från vattnet. Det är så fantastiskt att ligga så nära när vågorna slår in mot stranden.

                          

Å när man tröttnat på den här utsikten och känner att det börjar bli lite för varmt...

                  

                ...så gräver man sig en grop och svalkar sig lite. Och när det börjar regna så...

                   

                               ... sätter man sig under ett bambutak och dricker en öl :)

Sen passar man på mellan skurarna att moppa tillbaka hem igen och sen ser man till att det blir en god middag med goda vänner :) Nattdopp naturligtvis och sen får det bli en God Natt!!!

Thailändskt mexikanskt

Det har som vanligt varit soligt på dagen och regn på eftermiddagen... Man kan nästan ställa klockan efter vädret :)

Idag kom Ann och Viktoria tillbaka från Karon så nu är hela "klanen" samlad här på VM. Vi tuffade iväg in till Bang Nang och skulle gå på lördags-marknaden, men då kom ju regnet så vi gick och åt istället. Det blev mexikanskt idag. Det är helt fantastiskt hur de lagar "utländsk" mat här. Helt riktigt mexikanskt, men på thaistil, anpassat för turister... Det blir en konstig mix, men riktigt god.

Nu är alla lite trötta så vi har gått till våra krypin. Jag har ännu inte sett vare sig nån orm eller gecco så just nu är det lugnt på den fonten. Å andra sidan är det fyrverkerier mellan varven så nån sömn blir det nog inte ännu. Hittade "Stekta gröna tomater" i biblioteket så nu ska jag nog titta på den :)

Ha en bra lördagskväll allihop :)

En orm i paradiset

Vaknade i morse och kände mig riktigt skönt utvilad och på toppenhumör. Drog bort gardinerna från altandörren och satt i sängen och tittade ut över hela denna underbara anläggning. Sen tog jag datorn i knät och tänkte att jag skulle skriva ett mail till Kicki, det var ett tag sedan. Nånstans efter "Hallå kompis, hur har du det?" så kom jag av mig fullständigt... Jag såg något i ögonvrån som jag inte riktigt kände igen, något var liksom fel... kan man säga...

                        

Kunde inte riktigt avgöra om det ska se ut så här på en AC, så jag gick upp till Johan (managern) och frågade om han hade lust att hänga med ner till min bungis en stund. Han såg lite undrande ut, men han hängde på. Nu hör till saken att han tycker att ormar är bland det värsta som finns så han höll på att trilla baklänges  när han såg vad jag trodde jag hade sett!!!

                        

Ok, lungt å fint nu alltså... Johan gick och hämtade vår fantastiska alltiallo/trädgårdsmästare och han besprutade hela AC:n och öppnade kåpan och lyste med ficklampan och bankade å slog och spruta lite till... Ingen orm... Fast både jag och Johan och vår städerska har sett den och det finns ganska bra bildbevis... Så visst fanns det en orm, men var tog den vägen???

Ja, vi tog i alla fall ett gemensamt beslut att jag ganska omgående skulle byta bungalow...

Några campari senare hälsade vi Katarina och hennes mamma Kerstin välkomna och nu ska jag syna mitt nya hem och täppa till eventuella ingångshål och sen ska jag sova...

...med lampan tänd...

Ps. Kicki, det kommer snart ett mail, ska bara... Ds.


Produktiv dag

Hann med att ligga en stund vid poolen på förmiddagen sen var det in under tak igen. Vet inte varför de säger att det är vattenbrist i Thailand... 

Men jag har hunnit med att skriva mycket idag så regnet gör ju gott både ute och inne kan man säga :) Jag känner mig väldigt produktiv just nu, det går med en rasandes fart. Mest sitter jag och bara rasslar ner text för att sen, när allt är klart, sitta och finputsa det hela. Det är egentligen det jag tycker är roligast så nu gäller det bara att rassla lite till. 

För något år sedan bestämde jag mig för att för varje bok jag läser måste jag också läsa en klassiker. Det höll ett tag, det blev lite Brott och straff och  Druvornas vrede och lite Selma... sen blev det inte så mycket mer av det. När jag packade ner böcker till Thailand så hittade jag Svindlande höjder i bokhyllan och den fick följa med. Och nu undrar jag varför jag dröjt så länge med att läsa den. Den är ju helt fantastisk :) Mona och jag pratade om den finns filmatiserad och vi tror att det finns en gammal svartvit... Men har någon info om detta får du gärna höra av dig.

Så nu ska jag lägga mig och lååååångläsa tänkte jag. Måste få reda på hur det går för alla underbart knasiga, vansinniga människor i denna bok. Så...

... natti!

Solnedgång

                             Idag fick jag äntligen se solnedgången från min favoritrestaurang.

                        

                        

                        

Dagen har varit i princip helt molnfri och ganska varm. Inte en endaste regdroppe har kommit så den här kvällen slapp jag tillbringa under tak. Har hunnit med några dopp och legat och läst i skuggan. Satt timmarna mitt på dagen och fick ihop ett kapitel till så jag är väldigt nöjd med dagen :)

Sov gott :)

Kanotfärd i djungeln

Idag har jag varit på en heldagsutflykt med Mr Chu och två tyska gäster. Först åkte vi ut i djungeln och åkte kanot, rodd av en glad man... vindtyrig men glad :) Det var helt stilla inne i djungeln förutom vid några ställen där det var som små forsar som ökade farten på flotten... Det var nog en hel del djur inne i djungeln, det lät så, men vi såg inget annat än grodor och fjärilar. Har man tur kan man se apor, ormar och varaner.

                        

                        

                        

                        

                        

                        



                                       Sen stannade vi och fick se en gudomlig utsikt...

                        

Färden gick vidare till ett ställe där det finns massa apor som lever i bergen. Har man tur, vilket de flesta har, så kommer det ner apor när det kommer besökare och de får vatten, bananer och nötter. Men som ni säker läst på tidigare inlägg är inte vatten en bristvara just nu, vilket gör att aporna hellre stannar uppe i bergen... Så inga apor alltså...

Vi åkte istället till ett vattenfall som heter Rainbow waterfall. Det är inget stort fall men maffigt i alla fall :)

                        

                        



          Dagens fråga: Den som kan säga vad detta är ska få en sån av mig på landet i sommar :)

                               

Det har varit en väldigt bra dag! Ett helt gäng thailändare kom till VM för att äta köttbullar och lingonsylt, tror de gillade det för det var ganska renskrapat på tallrikarna :) Och när de ändå skulle ha så tog jag också... så härligt svenskt!

Jag ser att det just nu är +4 grader i Sthlm och solsken... Låter ju helt ok :)

See ya

Punka på Holger

Packade strandprylarna i väska och gav mig av ganska tidigt till Coconut Beach. Det är en sån där liten skön strand som man hittar mellan de stora och massbefolkade stränderna. Hade hört att det i helgen fanns maneter där och när jag kom fram blev jag tillsagd på knapphändig, men fullt förståelig, engelska att det inte var läpligt att bada idag heller. "Come nex day, madame!"

Ok, så är det ju ibland och jag tänkte att någon av de massbefolkade stränderna får duga. Så jag tuffade iväg igen. Efter cirka 100 meter händer något obehagligt, jag fattar inte först vad det är, men Holger skakar och bär sig allmänt underligt åt. Så jag stannar och ser att han har fått punktering! Fy så läskigt det var!

Så där står jag "in the middle of nowhere" just vid en nedlagd gammal restaurang och solen gassar som sjutton...

                     

Vad gör man då om man befinner sig i Khao Lak? Jo man ringer Mr Chu, han kan ju fixa allt. Och mycket riktigt, 17 minuter senare kommer det en fantastisk liten halt och tandlös människa, glad som sjutton och skriker: Chu???

                         
                                                  Meckarmoppe årsmodell typ 1957!


                   Sen började han att banka på Holger, slog och bånkade så jag blev riktigt orolig.

                          

Till slut fick han ut en helt söndertrasad slang och utbrast: Ojojojojo...!!! Och sen bånka han lite till, pumpade och sen var det klart. "Look! Finish!" Sen satte han upp två fingrar i luften och jag förstod att han ville ha 200 bath för besväret... Men fatta!!! 200 bath, typ 50 kronor, för att komma till mig där jag står mitt ute i ödemarken, byter slangen, är desutom väldigt glad hela tiden, och sen vill han ha 50 kronor för arbetet. Helt galet!

Orkar inte ens tänka på allt omak jag hade behövt gå igenom hemma i Sverige för att få den bortforslad och sen väntetid på verkstaden och sen notan på det.

Idag har många goda tankar skickats till både Mr Chu och Mr Meck.

Dagens tankenöt: Det passerade kanske 28 personer under tiden jag väntade, 22 var västerlänningar och 6 var thailändare. Gissa vilka som stannade och frågade om jag behövde hjälp???
 
Ja, nån strand blev det inte för mig idag. Jag åkte förbi Mr Chu och tackade för hjälpen, sen åkte jag till VM och kastade mig i poolen!

På kvällskvisten åkte jag till favohaket Chong-Fah för att bevittna en underbar solnedgång. Jag har gjort några försök tidigare men det har alltid kommit något i vägen... Gissa vad? Jo, regn! Och vad hände när jag just hade tagit första klunken av ölen och precis fått ut min mat? Jo, det började regna!!! Jag hade kanske en halvtimme kvar innan solen skulle doppa sig i havet och så kommer skyfall nummer 318 bara den här veckan... Men jag ger mig inte. Jag ska f-n i mig se den där solnedgången innan jag åker hem!

I morgon ska jag ut på nya äventyr, men det får ni läsa om i morgon kväll. Nu ska jag sova :)

Natti


Soligt och regnigt

Vaknade tidigt och det var stålande solsken! Helt underbart! Tänkte att jag skulle passa på att ta en vilodag idag, det är trots allt söndag.

Hann bara ligga en liten stund vid poolen innan Ann och Viktoria kom hit. De var så trötta att de var vindögda stackarna... Det är en lååång och triiist flygning hit, även om det bara är ett kort byte i Bangkok.

Å de var ju kul att de kom med solen... trodde vi. Men icke! För en kvart senare öppnades kranarna igen, fast det höll inte på så länge... sen kom det en runda till men då får man stanna under tak och dricka öl och det funkar ju också :)

Nu på kvällen har jag suttit skönt på min veranda och läst ut Håkan Nessers "Maskarna på Carmine Street". Mycket bra bok, lite skrämmande, men mycket bra!

Nä, i morgon är det måndag och en ny arbetsvecka, så...

Gå och lägg er!!!

Natti

Skönhetsvård och herrbesök

Som ni har läst i tidigare bloggar så är det lite si och så med vädret just nu. Det har regnat varje dag och varit ganska mulet... och idag var inget undantag. Vaknade tidigt och förväntade mig strålande solsken, men så blev det nu inte då...

Så jag stack iväg ner till mitt favo-ställe Chong-Fah... Ligger helt galet underbart med strande rätt ner och vågorna skvalpar mot sandstranden. På Chong-Fah kan man äta kalasgod mat, men man kan också få alla olika sorter av skönhetsbehandlingar. Och idag skulle mina fötter få gotta sig hade jag tänkt. Jag hann fram precis när första stänken kom så där låg jag och hade lite regnsmatter på taket och vågskalp nedanför...

                                    

      Underbar utsikt!                                                         Skön fotvård!


                         Sen när jag kom tillbaka hem upptäckte jag att jag hade fått herrbesök...

                          

                                     ...av en ganska skadedrabbat tupp!!! Men helt ok för mig!!!

             
                                           Senare kom Hae och Nicodemus förbi en sväng...

                            

                             Det är många killar som rör sig nere runt tians bungis nu vill jag lova :)

Tog ett kvällsdopp i poolen. Ganska galet fantastiskt, att bada i solnedgången med ett glas rött vid poolkanten. Och eftersom det är dåligt med alkoholfria alternativ här så..


                              

                                                    ... går det lika bra med en klase bananer!

                                             Nä, nu är det snart dags för kvällens sista dopp... Natti




Sara min Sara! Grattis!



Så här många glas jordgubbs-bubbel är du värd idag! Grattis på födelsedagen!

Kram från mig till dig!

En helt vanlig dag

Dagen har varit en sån där konstig dag där man knappt kan säga vad man har gjort men fått massa saker gjorda i alla fall... skumt... Men det har inte varit så spännande grejer så det är inget att "skriva hem" om egentligen. Badade lite, skrev lite, moppade lite, åt lite, kolla skidskyttet lite, läst lite och nu är det snart sängdags...

Hörde att ni fått mer snö hemma och att det är stormvarning utfärdad... Då kan jag trösta er med att just nu är det mest mulet här och det regnar varje dag, flera gånger... Känns lite skumt, borde inte vara så nu. Men allt är upp och ner med det mesta så det får man ju tåla.

Skänkte en tacksamhetens tanke åt att världens bästa Lena med familj inte är kvar i Japan utan i tryggt förvar i Täby. Och även om de har vänner kvar där och säkert har det jobbigt med det, så är jag väldigt egoistiskt glad att Lena är på hemmaplan. 

Här är lite lugna gatan just nu. Har sagt hej då till Leif och Carina idag, trist. Men det kommer nya chang-polare snart, så det går ingen nöd på mig!

Jag har ju hunnit med att läsa lite när jag legat vid poolen. Här kommer en snabbresumé:

Ernst Brunner, Hornsgatan: Men är den mannen riktigt... hemma??? Katastrof!!!
Christoffer Carlsson, Fallet Vincent Franke: Tja, helt ok, men efter två veckor kan jag inte tala om hur den slutar...
Klas Östergren, Den sista cigarretten: Kanonbra, rekomenderas starkt.
Carsten Jensen, Vi de drunknade: Strålande! Fantastisk! Splendido! 

Sen började jag på Älskade syster av Joyce Carol Oates... Men jag tycker det är lite jobbigt att läsa en bok där vart och vartannat stycke står innom parentes med en massa talstreck och citationstecken och dessutom en parentes i parentesen... typ... Det får bli den dag det tryter ordentligt, innan dess kommer jag inte läsa ut den...  

Nä, nu får det bli nån timme med Håkan Nesser och Maskarna på Carmine Street.

Natti natti



Thai cooking class

Jäpp, så nu måste jag hem och träna... Alla som känner sig manade får komma ner till landet och vara försökskaniner till värdsagod Chicken green curry, Kung sarong och Chicken cashew nuts!!!

                  

         Roliga "spisar", mycket orginella :)            Kung Sarong :)                fröken Kwang 

Vi har blandat och rört och friterat och ätit. Nu vet jag hur och när man använder fisksås, ostronsås, vit soja, brun soja, galanga och kinesisk wiskey. Vi hade en fantastiskt bra "fröken Kwang som lärde oss massa om för oss nya kryddor och grönsaker. Det var riktigt trevligt faktiskt... Jag som inte är så mycket för matlagning, nu jäklar!!!

Jag tror det blir en skön hemmakväll med inpackning i håret och lack på tårna :)

Ta det lugnt i snöyran :) :) :) 

Marknadsdag

Regn, regn, regn...

Men det e ju bra för då blir det mer gjort!!!

Fast när mer har blivit gjort så får man ju också unna sig mer, eller hur? Så jag pallrade mig iväg till marknaden med påfylld plånbok och glad i hågen. Jag kallar det för belöningsshopping, men Johan kallar det för tröstshopping :)

Och hur det än är så är det himla kul att köra moppe och då passar det bra att åka till marknaden i Ban Nang och spendera några bath :)



En av alla längor på marknaden!



Här kan man handla massa kryddor och konstiga fiskar!



Har man tur lyckas man undvika de här figurerna!


När jag kom hem från marknaden så gick jag upp till Carina och Leif i sexan och fick lite rödvin, det gör ju aldrig ont. Dessutom var vi tvungna att fira VM-GULD i skidskytte!!! 

Nu är jag trött och ska bara ta mig en mumsbit...



... sen ska jag sova!

Natti!!!


Sista måltiden...

... har idag intagits med mina fantastiska grannar Lena och Tommy. Om bara nån timme sitter de på planet hem till Sverige... snyft... Men i sommar kommer vi ha ganska nära till varandra och jag är säker på att vi kommer träffas igen.

Det är egentligen ganska jobbigt att bo så här länge på ett och samma ställe. Människor kommer och går och är det folk man gillar blir det ganska slitigt till slut. Det är många avsked som ska klaras av och det blir lite tungt i långa loppet. Det kommer säkert nya trevliga människor hit, men det blir också lite frestande att börja om hela tiden... Som tur är har jag Mona och Johan som är managers här och vi lär känna varandra mer och mer... Trygga människor som jag kan luta mig mot om det skulle behövas :)

Inte meningen att låta deppig idag, men sådana dagar finns ju också.

Dagen har i alla fall sett ut som så här:

Jag tog mig ett dopp (naturligtvis) på morgonen. Sen kände jag att jag var tvungen att blåsa ur både mig och Holger en sväng så jag moppade iväg mest bara för att...

Till slut hamnade jag vid militärbåten som sköljdes upp på land under tzunamin.



Här står jag ca 50 meter från den stora vägen som går genom Khao Lak´, Ban Nang och bort till avfarten till VM. Det är ca 1 km ner till stranden... Man kan inte fatta vilka enorma krafter som har fått denna stora båt att hamna så här högt upp på land...



Jag satt här en liten stund och funderade, kanske inte så mycket just på tzunamin, utan kanske mer på vad tillfälligheterna styr våra liv. Fick iväg en och annan god tanke till "vad det nu är" som har placerat mig där jag finns. Inte bara just nu och här. Utan mer att jag har fått förmånen att växa upp med den fantastiska familj jag har och att jag har blivit den jag är... Ganska bra om jag får säga det själv, även om jag kanske skulle kunna byta ut en och annan egenskap (typ ett ont öga eller två...)

Nåväl, färden gick sen till vår supermarket för lite inhandling av diverse drycker och tilltugg. När jag kom ut hade det duggat väldigt lätt och jag tog upp en näsduk ur väskan för att torka av sadeln på moppen. Ni vet, det känns ganska oläckert att bli fuktig i rumpan, så jag torkade ganska noga.

När jag kom fram till VM var jag nästan lika våt som den kvällen då jag simmade hem från restaurangen!!! Det var kanske en lite strimma längst bak på trosan som var torr, resten var totalt genomdränkt. Jag stannade till på ett ställe för att söka skydd under tak men insåg ganska omgående att det inte var någon idè, jag var redan dyngsur, så det var bara att köra vidare... Tyvärr fanns det ingen hemma just då som kunde fota mig och det är nog första gången i mitt liv jag verkligen ville vara med på bild.

Sen satte jag mig och skrev så tangenterna glödde. Om jag orkar hålla på en stund till efter jag är klar här, så har jag fixat ett kapitel idag (på den första boken). Kände mig verkligen inspirerad där ett tag :)

Sen blev det då dags för middag med Lena och Tommy.



Som sagt, nu sitter de på flyget hem och det kommer bli ganska tomt efter dem...

... men inte specielt tyst, för Leif är ju kvar här :)

Just nu känner jag att jag skulle behöva ett avsnitt av Desperate housewifes eller Cougar Town eller nåt sånt... Men istället tar jag nog en stund med Mamma Mia, det duger så bra!!!

Natti


... å me boken går det bra!

Vet inte hur jag ska förklara dagen egentligen... Det började med att alla frustade och pustade över värmen... "Oj oj, idag kommer det bli varmaste dagen på länge" hördes från alla håll. Sen blev det lite mulet och det kan ju bara vara skönt så vi pustade ut lite och vi svalkade oss ytterligare i poolen. Och sen kom regnet!!!

Ja jäklar va det regnade. Jag har varit med om många tropiska regn men det här var nog bland det värsta... Just när det började dugga lite gick jag upp till restaurangen för jag skulle prata lite med mina trevliga grannar. Och sen var vi fast där uppe... Vi satt samlade allihopa på några ynkliga kvadrat och nästan huttrade...

När det hade lugnat ner sig lite åkte jag, Lena och Tommy in till en marknad. Smart att gå på marknad, som ligger på en grusplan, efter ett sånt regn... i flipp-flopps... Kände mig lagom oläcker om tårna kan jag säga. Men sen blev det god middag efter det på The Candel.

Vanligtvis hörs cikadorna spela ganska högt på kvällarna, men ikväll har de blivit överröstade av alla grodor som kommit fram efter regnet. Det var häftiga kvackande överallt... tills vi kom ner till åttan, för där satt Leif...

... och han hörs kan man säga :) Leif och hans Carina hittade min blogg när de sökte på Villa Mangosteen och vi har haft lite kontakt så det var riktigt trevligt när de kom.



Leif sitter med röd tröja, sen kommer Barbro, Sonny och Carina. Leif lovade att han skulle vara tyst en hel timme i morgon bara han fick vara med på foto på min blogg!!!

Men det känns rätt bra med nya gäster, i morse åkte först Markus och Micael och senare åkte Peter och Madde... lite trist.

För er alla som undrar hur det går med mitt/mina bokprojekt så ber jag om ursäkt för att jag varit dålig på att redovisa om det arbetet. Men jag tycker att jag jobbar på rätt bra. Vissa dagar händer det så mycket kul och då går det inge bra. Men jag har kommit en bit på väg även om jag inte riktigt håller tidsplanen. Just nu hoppar jag lite från den ena boken till den andra och det funkar bra för mig. När jag tröttnar på den ena får den andra lite plats... Jag tror jag ska få ihop det här till slut. Jag har min braiga Sara som jag bollar lite med och just den biten blir nog lite enklare när jag kommer till Sverige och vi kan ha mer telefonkontakt... Men jag är fullständigt övertygad om att det blir nåt bra av det!!!

Tack igen Madde för allt snus jag fick av dig... Nu känns livet mycke enklare :)

Kram till er alla :) 


Dagen efter kvällen före :)


Vi har en hyfsat avslagen dag här på Villa Mangosteen. Det är ganska molnigt och det har duggat lite lätt under nån timmen. Men jag tror alla är ganska nöjda över det, för det är som sagt dagen efter kvällen före...

Fiskelyckan var stor, camparijakten lyckad och rislamporna inhandlade... det enda som misslyckades var Lenas försök att hitta material till "vårt" lilla vajersystem. Men med två superkockar och en fantastisk drinkblanderska så blev kvällen mycket lyckad i alla fall. Vi dukade långbord för 16 personer och sen var det bara att gå loss på buffébordet som bestod av nygrillad fisk, potatissallad och en underbar thaisås. Vi sjöng och vi skrålade hade hur trevligt som helst.

 

                   Alla åt och njöt av den goda maten!



                        Jonas, en trött men nöjd storfiskare!



          Tre glada camparidrickare! Johan, Ylva och Peter.



              Clara fullde 20 och firades med Pinacolada. Grattis!



                 Grabbarna från Skillingaryd Micael och Markus!



Lena och Tommy hade fixat en rislampa för att önska alla lycka på färden! En mycket lyckad avslutning på kvällen.

Tack Mona och Johan för att ni ordnade så fint för oss!!! Som sagt, idag är alla lite trötta och ligger i varsin hörna för att samla kraft inför kvällen. Det är ju trots allt söndag och det är värt att firas!!!

Ha en bra dag!

Mission accomplished



           Man ska hålla vad man lovar, det har Maopa lärt mig!



                                             Skål!!!


Galen kväll

Ja, det här blev helt otippat den galnaste kvällen jag har varit med om på mycket länge :)

Försökte logga in mig på expressen.se för att följa skid-VM men det gick inte så bra idag. Det har legat stora tunga moln runt Khao Lak ikväll och bromsat all framfart så jag gav upp ganska snabbt. Lite besviken lommade jag upp till restaurangen och efter långa och många diskussioner med alla gäster inblandade kan jag tala om för ägarna till Villa Mangosteen att kvällen slutade med storstilade planer om utbyggnad, ombyggnad och tillbyggnad av stället!!!

Men låt mig ta det från början!

Jag gick alltså upp till restaurangen och anslöt mig med...



...mina mycket trevliga grannar Lena och Tommy från Helsingborg.

Vi satt i godan ro med varsit glas och pratade om ditten och datten. Efter en stund anslöt sig...



                        ...Peter, Madde och Johan.

Vi började så smått fundera på hur vi skulle på ett enkelt sätt lotsa runt folk till sina respektive bungalows. Jag råkade säga att jag vid flera tillfällen funderat på hur det skulle vara att simma hem till min "tian" längs ner på hörnan. Då kom ett smarthuvud på att det inte alls behövdes. "Vi bygger en linbana och skickar ner dig, pang på bara". Och då kom Johan på att han kunde tänka sig en linbana ner till Mr. Chu och sen kom vi andra på att man faktiskt kan bygga ut systemet och ha olika banor för olika ändamål.

Till exempel om man vill hem å sova var det bara att binda ett snöre om personen och sen bara smack iväg... Ok, det kunde bli fel nummer på bungisen men det får man leva med. Alla var överens om att det var ok att vakna bredvid någon som hamnat lite galet, fel i arbetet kan ju alla göra och ett sånt här avancerat vajersystem måste också få ha sina brister... Eller hur?

Nåväl, när vi ändå höll på att bygga kom vi också på att man faktiskt kan köra frukostbeställningen med detta system: två ägg till åttan och en frukttallrik till tvåan. Det borde ju systemet klara. Om det då kommer en gin & tonic istället så vet vi att Tommy har gjort en beställning som kommit på avvägar, men det är bara att dricka upp. Det blir värst för honom som får sitta och knapra på några hårdkokta... Som sagt, fel i maskineriet händer ju även på de bästa ställena.

När vi var mitt uppe i planeringen kom arbetsfördelningen av sig lite lite när Lena helt plötsligt utbrast:" Vi har ätiti en konstig svamp idag, jag känner mig lite oläckert svettig inifrån"...

Ja, ni kan ju tänka er vad som hände runt bordet... Det var länge sedan jag hade så galet knäppt roligt!

Ja, och hur blir det då med arbetsfördelningen? Jo, ett gäng åker och fiskar i morgon till kvällens grillparty, Johan fixar kol till grillen, jag fixar campari (å kära nån, vad har jag nu lovat?) Lena fixar då alltså vajersystemet och Tommy gör ett sånghäfte... Klockrent eller hur?



Jag var helt enkelt tvungen att testa hur det var att simma hem... å Lena lovade att inte skvallra!!! Fy... 

Galen kväll som sagt, men det var det roligaste jag har haft på länge. Tack alla underbara gäster och personal, nu kommer jag sova gott!!

Min nya hobby

Som ni vet har jag försökt på många olika sätt att följa skid-VM men utan resultat. Trist att inte kunna titta på SVTplay utanför Sveriges gränser... Men det har väl med äganderätt och upphovsrätt och sändningsrätt eller nåt sånt att göra :(

När det var så förfärligt väder härom kvällen gick jag in på Expressen.se för jag hade nån stans i bakhuvudet att de brukar göra direktreferat när det är "nåt viktigt" på gång. Och jodå, mycket riktigt. Anders Borgström och Mathias Fredriksson sitter och refererar och sen kan de som vill av oss "vanliga" ställa frågor och ha synpunkter. Så det är alltså där man hittar mig under loppen. Jag sitter och ställer kluriga frågor (tycker jag) och har kluriga åsikter (tycker jag) och det är så himla kul!!! (tycker jag). Kanske är de av en annan åsikt men de svarar hela tiden och håller med och håller inte med och undrar ibland om man är riktigt klok...

Idag när jag kom in frågade Anders om jag hade tröttnat på att bada... he he he... Han kanske tycker att jag borde ha bättre saker för mig än att sitta här och stirra på en bildskärm. 

Det är ju mest grabbar som sitter och är smarta och kluriga (tycker de) och när det väl kom in en tjeje och sa nåt var det typ: Mathias, visst var du i Stockholm och körde runt slottet? Vem av tjejerna kör freestyle på dubbelsprinten? Hur många gånger får man vila?... Ja men ni hör vilka kassa frågor (tycker jag). Nä, jag var bara tvungen att kliva in och ta över :):):)

Kvällsdoppet är avklarat så nu ska jag sova som en stock. Skönt att vara "hemma" igen :)

Natti


Ylvas onda öga

Det tog min fantastiska kompis och klasskamrat på komvux Sara bara två lektioner innan hon upptäckte det hon kallar "Ylvas onda öga". De flesta som känner mig vet precis vad hon menar... När folk beter sig illa, eller när det inte blir som jag vill, eller när oprofessionella människor är i farten... Då kommer "Ylvas onda öga fram" När vi gick på komvux och Universitete så kom det nog fram ganska ofta, men det gick över ganska fort för vi hade så fantastiskt udda och konstiga klasskamrater att roa oss åt.

Men idag har det onda ögat verkligen fått jobba och stå i vill jag lova! 

Det var dags för mig att med minibuss lämna Karon och åka tillbaka hem till VM. Jag var för två dagar sedan och bokade resan och allt var klappat och klart. Buss från Karon till Khuk Khaks busstation i Khao Lak (det kan vara felstavat, måste kolla upp det). I alla fall, halv åtta i morse blev jag hämtad av bussen utanför ett tempel som ligger på huvudgatan i Karon. Sen åkte vi till Patong och skulle hämta upp fler resenärer. Efter kanske en halvtimme hittade chaffisen äntligen det första hotellet... suck... Men då hade resenärerna försovit sig så vi fick vänta ytterligare nån kvart innan de kom... dubbelsuck...

Nåväl, efter det att sex ryssar äntligen klivit på bussen så bar det iväg mot busstationen i Khao Lak... trodde jag. Men icke! För runt nästa krök stannade bussen och det klev på en liten varelse som deklamerade att hon var "our guid on this tour"...

Hm, nu började det hända saker i mitt huvud. Tyckte väl att ryssarna reste med lite väl lätt bagage, bara en liten handväska och nån enstaka ryggsäck. Men eftersom att guiden pratade bra mycke bättre ryska än engelska så fick jag allt vänta lite på informationen.

När vi väl lyckats reda ut det hela så visade det sig att jag hade blivit satt på en buss som skulle gå runt halva området bara för att det inte fanns några platser kvar på den reguljära. Resan skulle gå via en "toto-farm" elefantvandring, apshow och till slut ett vattenfall. De tänkte alltså hasa runt på mig hela dagen innan de kunde släppa av mig... Men hallå!!! 

Och  det var här nånstan det onda ögat började jobba. Jag gjorde klart för dem att jag minsan inte tänker... och jag minsan inte har bokat... och jag minsan skulle raka vägen hem! Basta!

Ryssarna blev nog lika upprörda som jag, men chaffisen och bruttan struntade fullkomligt i det. Det var bara för mig att snällt åka med in på "toto"-farmen som visade sig vara skölpaddor (turtel). Demonstrtivt satte jag mig utanför bussen och vägrade följa med och fota som den lilla ärtan tyckte jag skulle göra. Jag kände mig verkligen som en barnungen men jag ville ju bara hem!!!

Till slut blev jag i alla fall avsläppt någonstans här i närheten. Jag hittade en taxistolpe med cirka 27 lediga chaufförer som alla skrek "Taxi madam?" och de blev sååå glada när jag ville ha det. Det blev nästan slagsmål om en körning för typ 40 kronor, men jag kände mig väldigt nöjd.

Nu har det onda ögat börjat slappna av igen, ett dopp i poolen hjälper ju alltid till. Snart får det nog bli en öl i baren och då ska nog allt det onda försvinna och bara lämna det goda kvar.

Hörs senare...

Nattsvart i Karon

Strömmen har gått åt pipan och det är fullkomligt nattsvart i hela Karon. Regnet har piskat ner under några timmar och det har åskat och blixtrat som sjutton. Till och med thaiiländarna stod ute med paraply och tittade och en snubbe gick och sopade bort vattnet på gatan...


Jag satt en stund på verandan och beskådade det hela, det var som på en konsert med häftigt ljusspel och massiva trummor som spelade från alla håll. Maffigt!!!

Jag hade fått strikta order av konsultsköterskan Malin att gå ut och ta mig en paraplydrink och sen skulle jag äta nåt gott... Som det blev nu får jag klara mig utan både drink och mat. Men det är ju ändå snart dags att sova så jag får ta det en annan dag :)

Natti natti

Hipp Hurra För Ann Idag...

Grattis!!!

Hoppas du har det riktigt bra på din födelsedag.

Kram kram

Karon Beach

Gick ner till stranden, Karon Beach, på förmiddagen efter att ha ätit en riktigt smarrig kycklingsmörgås. Där nere låg folk som packade silla som brukligt är på sådana här semesterorter. Den ene var rödare i skinnet än den andre och man kan ju bara föreställa sig hur det kommer kännas ikväll... å i natt... å i morgon... aj aj... De värsta är att de ger sig inte. De smörjer in med massa olika oljor och det puttras och steks på varenda solstol. Helt galet!!! 



Men det var lite mulet och det fläktade så det var i alla fall för mig en skön dag på stranden.

När jag skulle gå hemåt hade jag tänkt ta en liten liten shoppingrunda, men hejåhå va det var varm. Så jag kastade mig in i drickaaffären och sen blev det en rusning hemåt... Nja ok, rusning är väl att ta i. Vita Villan ligger på en höjd och det är en ganska häftig backe upp... Man kan säga som så att jag skyndade mig så gott det nu bara gick :)



Här uppe på andra våningen befinner jag mig just nu :)

Jag kan säga att Karon är inte ett ställe jag skulle vilja vara bofast på. Efter bara två dagar är det så jag längtar till lugnet på Villa Mangosteen... poolen... den goda maten... Men framför allt, mitt eget lilla krypin!!!

Tack Nina...

... på blogg.se. Nu funkar det som det ska!!!

RSS 2.0

eXTReMe Tracker