Gräsklippardag

Mådde ytterligare lite bättre när jag vaknade i morse så siktet var helt inställt på att orka klippa gräset. När jag väl orkade masa mig ut i blåsten för att ladda gräsklipparen kunde jag inte öppna bensin"korken" för någon hade skruvat åt så hårt att det satt som berg!!! Fatta att jag blev sååå trött!!! Till slut hämtade jag en tång... typ... och satte fast runt "kapsylen" och sen sparkade jag loss den!

Jag var så arg så blod, svett och tårar räcker inte för att förklara hur trött jag är på detta "jag är störst, bäst och starkast" som genomsyrar vääääldigt mycket heeeela tiden. Måste man skruva åt så hårt? Och hur mera "stängd" kan en kork bli än helt enkelt bara stängd? Den MÅSTE INTE vara helt "Fort Knox"-tillsluten!!!

Ja ja, nu är i alla fall framsidan klippt. När jag sen rasade ner i soffan för att vila och komma undan stormen utanför såg jag på TV att det var kungligt bröllop i England... Men hur kan detta ha undkommigt mig? Jag som är antiroyalist borde ha hört detta och gjort en tyst (eller jä-ligt högljud) protest över hysterin som det säkert har varit runt detta. Hon, den där, som nu har gift in sig i det engelska kungahuset har tydligen förberetts i 10 år på detta!!! 10 ÅR!!! Men vad är det för mening med att få gifta sig med en "kvinna av folket", som tydligen är så viktigt, om man måste låta denna stackars varelse drillas i 10 år för att klara av det? Kan inte de kungliga helt enkelt hålla sig till sina likar och lämna oss vanliga utanför så behövs ju inga förberedelsr eller "kurser" eller vad de nu håller på med??? Nä, jag tycker det är väldigt konstigt... prinsar och prinsessor... trams tycker jag!!!

Ok, när jag var och handlade köpte jag en kexchoklad som jag ville ha till vinet nu på kvällen. Har inte ätit kexchoklad sen någon köpte en till mig för typ ett halvår sedan. Nu vet jag inte om mina smaklökar har ändrat färg och form, eller om det är Cloetta som har ändrat smak, men inte smakade det som vanligt... Blev väldigt förundrad över den annorlunda smaken, rent besviken kan jag säga. Finns det någon annan som har gjort samma upptäckt? Har de sparat in på det goda? Nä, det var en besvikelse, men lika bra det :( Ska inte ha någon mer, men sur är jag...

Jag skulle kunna klaga på mer saker idag känner jag, vet inte varför. Men nu är det så lyckligt att Hammarby vann sin match så jag låter udda vara jämt. Inte klaga mer för då förlorar de väl nästa...

Nu ska jag sova så jag orkar gå på sossarnas valborgs-hulle, eller vad det kallas, i morgon. Min kusin Sören ska hålla tal och ibland kallar plikten, vad vi än tycker... Men nu är det 10 år sedan jag träffade honom så det må väl vara hänt. Släkt är släkt hur vi än vrider och vänder på det :) Det ska bli kul att träffa honom igen :)

Natti 

Lugn fixardag

Mådde lite bättre idag så jag masade mig iväg och handlade lite mer blommor till alla lådor och mera jord så jag kan få min örtagård. Lyckades också hitta en ny vaxduk som jag först tänkte lägga där ute. Men nu funderar jag på om jag ska lägga den som finns på glasverandan där ute och den nya där inne... Ja, det får väl testas fram.

Lyckades också fixa tv:n som slutade fungera i går kväll. Jag drog ut sladdar och kort och sen räknade jag till trettio och sen satte jag tillbaka allt. Så nu har jag kunnat kolla American Idol, underbart program. Nu kollar jag på genomspelningen av alla låtar som ska vara med på Eurovision... och då slog det mig att "Ska jag behöva sitta här och titt på det ensam?". Vet inte ens när det går men det kan jag ju googla på :)

Annars tycker jag det är lite snurrigt när solen skiner fram till nio på kvällarna, påskliljor och tulpaner blommar för full, å så gör de reklam för hockey-VM som visst börjar typ i morgon... Lite snurrigt tycker jag. Lägg ner skiten, den kommer så fel i tiden och INGEN kan väl vara intresserd av detta... eller??? Nä, nu ska det vara fotbolloch friidrott som ska avlösa varandra :)

Nu växer gräset som sjutton ute så i morgon bara MÅSTE jag orka klippa... annars får vi så småningom plocka fram röjsågen och det blir ju bra mycket jobbigare. Nä, Alvedon och ett glas rött sen ska jag nog kunna sova bort all hosta :)

Sussa lugnt

Jag är lite sjuk idag... :(

Vaknade i morse med massa host från lungan och sveda i halsen... Inge kul :( Tog två Alvedon och somnade om, vaknade halv tolv!!! Ja kära nån, men det kändes lite bättre i alla fall. Var tvungen att gå upp och hissa flaggan för syster fyller år idag. Sen försökte jag jaga ikapp Kalmarsundsregionens renhållarbil för jag ville bli av med alla sopor. Men han var inte i området för min skull tydligen, så jag får vänta till nästa vecka 

Igår körde jag "Mossa GTI" på gräsmattan för att få bukt på all mossa som växer här. Någon av de närmaste dagarna måste jag ta fram gräskipparen så nu får den här förkylningen gå över snabbt. Sen har jag planterat några blommor och köpte även några fröpåsar, men det får också vänta till jag känner mig bättre.

Jag har i alla fall suttit de senaste dagarna och skrivit en hel del. Så nu är det snart dags för Sara och komma ner så jag kan få lite hjälp av henne. Jag tror jag är på helt rätt spår, men det skadar ju aldrig med input från en sanningssägare. Sen har vi ju också mycket att skvallra om så det ska blir riktigt kul när hon kommer :)

Idag har det varit ganska kallt här, nordostlig vind. Vattnet var alldeles svart längst ut mot Öland och det gick massa vita gäss därute. Men solen skiner och jag har knappt sett ett moln sen jag kom ner för två veckor sedan. Helt otroligt! 

Nä, nu ska jag medicinera mig och sen krypa ner. Måste måste måste bli frisk så jag kan klippa gräset... Fan, det e tungt att vara husägare :):)

Natti 

Systeryster!

                        

                                                           Grattis på födelsedagen!

I Bergkvara är flaggan hissad och det får nog bli lite bubbel framåt kvällen.  Hoppas du blir firad hemma med en god middag och massa gott Amarone!

Kram

Spegelblankt lugn

                       Fick återigen en helt fantastisk morgon med klarblå himmel och helt vindstilla

                            

Har tagit min morgonpromenad och sen åkte jag till Lantmännen och köpte lite jord, blommor och frön för i eftermiddag ska jag så och plantera. Sen ska jag försöka mossbekämpa vår gräsmatta, den ser för bedrövlig ut. Men först ska jag sitta några timmar och skriva, känner att jag har kommit bra till ro nu för att kunna göra det.

Dessutom har jag inte gjort ett jäkla någe i helgen... Var ju först i Växjö/Helsingborg på påskafton. På påskdagen var jag hemma hos moster och kusin Marie, Annelie och Malin med familjer. Såååå trevligt, tack för god mat och trevligt sällskap! :) Och igår låg jag mest i solen och gassade. Har börjat läsa Igelkottens elegans och den är lite svår att släppa. Kan kanske ta mig en liten stund senare :):)

Hoppas ni mår lika bra som jag gör! Hej hopp!!!

Grattis Kalle!

                          

Nu är jag en dag sen, det var ju igår på påskafton som du fyllde "myndig", men det beror ju på att jag var hos dig i Helsingborg och hade inte tid att blogga då :) Jag hoppas du och kompisarna hade kul senare på kvällen med fest och utgång :) 

                            

                                  Storebror Erik och mamma Maritha var med och firade

                           

Tack för en trevlig dag!


Myrinvasion!

Jaha, är årets första myrinvasion avklarad. Köksfönstret med karm och bänk under blev helt översållat av små små myror som sprang flitigt runt och försökte hitta nåt att bygga bo av... Men icke!!! Radarn kom fram och köket blev besprutat. I ett nafs var myrarmén helt utslagen. Sen tog det ju ett tag att städa bort allt och vädra ut den förfärluga lukten. Men nu är allt ok :)

Annars är det ganska lugnt här. Grannarna kom igår eftermiddag och på kvällen kom tyskarna. Gräsklippare gick igång men det finns ännu inte så mycket att klippa så det var snabbt avklarat. Men bara på en vecka ser jag skillnad på det gröna så håller solen sig framme kommer det snart spricka ut ordentligt :)

I kväll bär det av till Växjö och i morgon åker vi ner till Helsingborg för födelsedagsfirande. Det har varit mycket bilkörning nu ett tag, så när jag kommer tillbaka hit så ska Japanen få vila ett tag :)

Glad Påsk på er allihopa! 

Härliga vår!

Har haft några riktigt bra dagar på landet. Solen har skinit från en molnfri himmel och igår var det till och med så jag kunde sitta utomhus med bara ett linne på mig. Morgnar och kvällar har varit väldigt kyliga, i morse var det +2 utomhus och 14,7 inne... var tvungen att tända en brasa så fort jag vaknade. Ganska mysigt, men nu längtar jag efter lite värme. Den ska visst komma i helgen :)

Åkte till Torsås idag för att handla lite, typ apoteket å så. Vet inte hur många invånare det finns i Torsås men jag tror att ALLA befann sig där just då... tror aldrig jag sett så många besökare per kvadratmeter på ett apotek tidigare. Well well, jag får göra ett nytt försök i morgon. Gick till det andra apoteket istället; systembolaget. Packet som var här i helgen drack upp mitt vin och jag vill inte riskera att jag blir sugen och det inte finns något, så jag tänkte fylla på bara för att... typ... :) Kom på när jag var där att jag ganska snabbt kan bli igenkänd så jag får nog hitta ett systembolag att ha i "reserv", får ju inte göra mig känd som en vinpimplarkärring :):):) Kanske ska kolla upp det där med att beställa på nätet...

Går mina promenader varje dag och gör plankan som jag ska. Idag klarade jag 1,02 men höll på att kräkas på kuppen. Känner mig verkligen så otränad som jag någonsin varit... det är bara att tugga på och ta en och annan uppstötning så jag till slut kan slå mitt eget rekord :)

Nä, dags att lägga in mer ved i brasan :)

Natti


Vilken kväll!

´                                      En helt galet vacker, kall, syrerik och fantastisk kväll :)

                        

                        
                                                                         Vilken måne!

Nu har jag gjort i ordning två skrivhörnor, en på verandan och en i köket. Det ska nog gå alldeles utmärkt att sitta där och författa :)

Var uppe tidigt i morse och tog min första promenad, sen blev det en till på eftermiddagen. Nu sitter jag och tittar på Hammarby-Landskrona. Hade nog förväntat mig en jordskredsseger till Bajen men just nu ser det inte så bra ut... Ok, de vinner klackmatchen, det får väl duga...

Stegräknaren säger: 10831
Plankan: 47 sek (illa, illa)

Kom igen Bajen!!!


Varm städhelg på landet

I helgen har vi "öppnat" landet med allt vad det innebär; kratta löv, ställa ut och bygga ihop utemöbler, fixat belysning på tomten... ja, lite smått och gott.

Helgen började med en för tidig majbrasa nere vid sjön. Där nere har stugföreningen högar där vi slänger alla löv och ris från tomterna. Ett pucko till pyroman fick för sig att han allldeles ensam skulle bränna ner skiten. Å jäklar va det brann. Ett tag var lågorna ¨5-7 meter höga och med hjälp av ganska kraftig vind spred den sig som en löpeld...

                           

Det strömmade till massa folk som slog med kvistar för att stoppa eldens framfart och en man gick med typ en tiolitershink och skulle släcka med hjälp av den... Idioter!!! Efter kanske fyra timmar hade lågorna lugnat sig men det rykte från högarna i över ett dygn efteråt. Mannen med hinken och hans lilla fru gick ner med kylväskan och satte sig som brandvakter, vet inte om de blev sittandes hela natten. Idag var jag tvungen att gå ner och kolla hur det såg ut...

                        

På lördagen satte vi igång och fixa med allt vårpyssel

                  

Nu har alla åkt hem och jag ska försöka få lite ordning på allt. Ska få till en skrivhörna, det får bli morgondagens uppgift. Men håller det här vädret i sig kan det bli lite svårt att hålla sig innomhus så det blir kanske en hörna utomhus någonstans. Klockan sju ikväll var det 22 grader och helt vindstilla. Helt fantastiskt skönt!

Men morgondagen ska börja med en promenad. Jag har plockat fram stegräknaren igen och det ska bli rekord på "plankan". Så nu är det dags att sova om jag ska orka upp och hinna med allt som står på agendan :)

Natti


 

Bästa bästa Beate...

                          
... fyller år idag!!! Grattis!!! Hoppas det blir en bra kväll med litervis av  bubbel och en himla massa små paket :)

Kram kram

Morgonstund...

Vaknade av att solen sken in genom förnstret och fåglarna kvittrade ute i träden. Det är kav lugnt ute på havet, knappt en krusning, och himlen är klarblå.

                        

                         

Har redan hunnit med en brasa i spisen så nu måste jag ut och hämta mer ved. Det var 16 grader inomhus när jag vaknade men det har stigit ordentligt. Ute är det +9 med det stiger också stadigt. Det här kommer bli en fantastisk dag!

Nu ska jag städa!

See ya


Mår så bra!

Varför har inte alla öppen spis? Kan livet bli mer rogivande ån med en sprakande brasa och ett glas rödvin?

                          

Nu har jag eldat i fem timmar och det börjar bli riktigt varmt och skönt. Ute är det +4 och det är ångigt runt munnen när jag andas. Men här inne är det varmt och skönt och kommer syster hit och klagar på att det är kallt får hon faktiskt klä på sig mer... eller ta ett glas vin till:)

Som vanligt är utsikten vi har här "breathtaking". Viserligen är buskar och träd ännu så länge ganska kala, men det knoppas överallt och det gröna börjar lysa igenom :) Solen har skinit hela kvällen, den sken fortfarande halv åtta ute på udden och det var frestande med ett kvällsdopp. Men jag hade förmodligen dött av det, jag får nog vänta typ två månader på badet.

                           
                                                             Den här vyn är svårslagen! 

Annars känner jag mig ganska årstids-desorienterad. När jag åkte till Thailand var det vinter och svinkallt här hemma. Sen hamnade jag mitt i värsta kvävande sommaren och njöt av varenda sekund. Nu när jag är hemma igen är det ganska kallt och på radion pratar de om hur våren kommer att se ut... Men va då våren??? Det har ju just varit sommar med +30 och subtropiska regn... Ganska förvirrande måste jag säga.

Nu ska jag sova första natten på landet för i år. I morgon kommer mina syskon och det ska bli kul att träffa dem:)

Jag mår riktigt riktigt bra :)

Sussa gott :)

  

Jag och Japanen

                      Äntligen har jag köpt min bil!!! Det blev en vit skönhet av japansk härkomst...

                        

                                                       ... liten som en tändsticksask :)

Tack vare Carinas tålamod med att köra runt mig och Slaves kunskap om bilar, så fick jag äntligen till det efter en veckas sökande. Slave hann dessutom med olje- och  luftfilterbyte (eller vad det nu heter)  på Japanen. Tack för det :)

I morse bar det då äntligen av ner till landet. Resan gick smärtfritt och Japanen skötte sig som han skulle. Bagaget var helt fullpackad med saker som skulle ner och det märktes att Japanen inte är en av de yngre modellerna... det gick lite trögt i uppförsbackarna kan man säga :) Men jag kom helskinnad fram och det är det viktiga.

När jag hade packat ur allt satte jag mig direkt och åkte till Växjö för att hämta mer saker. Vet inte riktigt vad jag ska ha allt till, men jag ska ju vara på landet ett tag så det är nog mycket kan-vara-bra-att-ha-saker. Det visar sig när jag packar upp :)

Nu ligger jag mätt och god i källaren hos mamma och pappa och i morgon bär det av till landet igen. I helgen kommer mina syskon med respektive, då blir det vårstädning på tomten och drinkblandning på verandan :)

Natti


Bostadslös, billös och jacklös...

Nä, jag har inte slutat blogga. Det är bara lite stökigt just nu och all tid går åt till stt styra upp saker och ting.

Planeringen för min hemkomst var minutiös och okeyad av "ett stycke inblandad person" när jag åkte till Thailand. Ni vet, var jag skulle bo till det blev lagom varmt på landet, att det skulle finnas en nyinköpt bil som väntade på mig, jag skulle få hjälp med att få ner alla mina saker till landet... Ja, lite smått och gott och saker som är GANSKA viktiga när man landar klockan 07.00 och är jetleggad till tusen.

Som det ser ut nu så flyttar jag runt mellan mina vänner. Bilen lyser med sin frånvaro och min varma jacka hålls som gisslan nån stans ute i ödemarken. Med andra ord så fryser jag, sover illa och rullar endast med hjälp av mina inbygda bilringar. Men hellre det än att flytta hem till "ett stycke inblandad person", en person som gärna vill att det ska vara måndag hela veckan för att slippa oron inför vad tisdagen kan erbjuda. Nä, livet måste vara roligare än så, även jag just nu knappast har det speciellt roligt. 

Men jag säger som vanligt; Med hjälp av en fantastisk familj och underbara vänner fixar sig allt!!! 

Positiv som jag är så jag tror ju att varje dag ska vara DAGEN då jag hittar en bil så jag äntligen kan få komma till landet och packa upp allt mitt kaos. Just nu känns det som att kroppen jobbar för fullt fast jag egentligen bara sitter och dumglor på Blocket. Börjar känna mig ganska sliten av den här situationen. Men "min" bil dyker snart upp, det är jag säker på. Mina väskor, kassar och kartonger står färdigpackade och jag är redo att dra iväg så fort det bara går. Nu vill jag invänta våren på vårt underbara sommarställe och försöka hitta lite lugn och ro igen.  

Nä, nu måste jag kolla Blocket igen!

Tjingeling  






Ylvas Grand Slam

Är man den sista gästen för säsongen på Villa Mangosteen ingår det vissa förpliktelser och ärofylda uppgifter. Naturligtvis ska det släckas och låsas och bommas igen. Men sen måste ju också ölkylen tömmas.

Tömningen av kylen började jag med redan när jag anlände och den sista knäcktes dagen innan jag åkte hem. Detta är det enda rekord jag innehar så jag tänker njuta av det till någon annan slår mig. Vi döpte det till "Ylvas Grand Slam" 

     
        Tiger                              Singha                    Heineken                          Chang

Klarade av den sista lilla Changen också, men den bilden försvann i och med filfel och konstigheter med min kamera. Hade jag fått en dag till på mig hade jag kunnat ta ett ärovarv med den sista stora Singhan, men jag orkade bara inte. Istället försökte jag köpa de sista sex för att gå bakom min bungis och hälla ut dem, men då kom "konstapel" Johan och sa Aja Baja, inte fuska! Så det sprack, men jag är nöjd ändå :)

Efter detta hårda arbete känner jag att jag verkligen uppskattar vanligt svenskt kranvatten!!!

Chingeling!!! 

Sista dagarna i Thailand


Nu har jag intagit Svensk mark igen. Känns helt ok, var sak har sin tid. Nu är det Sverige och den analkande sommaren på landet som väntar.

Som ni vet hade jag problem med inloggningen på slutet av min vistelse. Så här kommer ett svep av bilder och korta kommentarer från de sista dagarna i Thailand.


                      
Jag köpte min sista lunch hos "min" pad thai-tant i Khok Khak och den intogs på "min" veranda.

                        
                  Jag hann med den sista middagen på favorit-restaurangen i Bang Nang, med...

                        
                                                      ... tillhörande solnedgång.

På vägen ner till Karon fick vi sällskap av Mr Chu och hans fru Mim. De stängde helt enkelt igen sitt ställe för att få tillbringa sista dagen med Johans och Monas son Nikodemus som de i stort sett har "adopterat".
   

I Thailand får man inte alltid det man har betalat för, man får oftast så mycket mer. Förmodligen för att människorna är väldigt generösa, men också för att de vill visa upp den bästa och vackraste sidan av sitt land. När vi trodde vi skulle åka raka vägen från Khao Lak till Karon så blev det några oväntade stopp.

                        

                        
                                                       Mr Chu och hans "boss" Mim

                                                
                          I detta templet finns det en liten glasskål som innehåller en tand av Budda.

     
                      Detta är ett träd fullt av cashewnötter!

Här växer alltså nöten som jag frågade om för någon vecka sedan. Ingen svarade rätt på frågan (sorry Kicki, detta är inte ett träd där tusenfotingar med pungbråck växer...) så jag får behålla alla för mig själv!


                                               Väl framme blev det lunch på Bernts altan...

                                             

                                ... och senare på kvällen blev det middag på samma altan.

                        
                                                  Nikodemus, Mona och Johan.

                        


Sista dagen tillbringade jag vid poolen. Efter tre veckors konstant regnande var det väldigt skönt att känna värmen och solen igen. Dessutom låg jag och tittade ut på en fantastisk vy.

                        


När jag kom till flygplatsen var jag lite orolig för mitt bagage. Jag visste att det vägde för mycket, men inte HUR mycket... Det visade sig att jag hade 9 kilos övervikt och den lilla söta varelsen i incheckningen såg lite besvärad ut: "We have a problem madame". Sen började hon öppna mina väskor för att se vad som skulle plockas bort. Jag fick syn på min nessesär och sa med en tår i ögat: "You can take this, I don`t need...".

För det vet ju i alla fall vi kvinnor att; Nä nä, ICKE min nesssesär, den är helig!!! Hon tittade alldeles förskräckt på mig och då passade jag på att klämma fram en tår till och sa att jag struntar i vad hon tar... jag orkar inte bry mig... jag är så rädd för att flyga... Då klappade hon mig på handen och sa: "Ok madame, you take it easy. We fix it". Å det var tur, för det kostar 1600 bath per kilo övervikt och de pengarna kan man ju ha roligare för :) 

Dessutom klarade jag genomlysningsapparaten och fick sådeles behålla allt explosivt gods jag hade i den ena väskan. Men det får jag berätta om i en annan historia, i ett helt annat sammanhang :) 

Till we meet again...

Sawadee kaa
 


Malin fyller år idag!

Grattis världens bästa Malin på födelsedagen! Hoppas du får dricka Amarone från morgon till kväll och att presenterna haglar över dig :)

Kram Kram

RSS 2.0

eXTReMe Tracker