Marknadskväll

Hann med någon timme vid poolen innan det var dags för mig och Jennifer att ge oss iväg på en marknadstur med Kwan, min underbara cooking class teacher.

Först åkte vi till Takuapa Old Town. Där har de en riktigt äkta thai-marknad varje söndag. Hit kommer thailändare, och en del turister, för att äta gott och även handla hem för oss de mest underliga maträtter. Men det var himla kul att ha med sig en lokal guide som visste till vem man skule gå för att handla och vad man skulle handla. På grund av regnet (ja kära nån vad det regnade) så var det tunnt med både folk och med försäljare.

             

Takuapa Old Town ligger så illa till mellan floden och havet, att varje sommar blir det översvämning i hela stan. Om jag förstod det rätt så är det därför de har byggt en ny stad 7 km bort. Men i alla fall så är det på andra våningen i alla husen människorna bor. På bottenvåningen har det endast enklare möblemang för att lätt kunna flytta upp allt när regnet och översvämningarna börjar. Dessa undervåningar används på söndagarna till systugor, antikvitetshandel och restauranger...

                          

Just till en sån restaurang blev Jennifer och jag indragna och placerade och sen beställde Kwan det hon tyckte vi skulle äta... 

                        

... och det var ju spännande. Förmodligen en helt vanlig maträtt med risnudlar, en kycklingvinge, ett halvt kokt ägg och en blaskig soppa som gick bra att äta när vi fick krydda den med chili.

Eftersom det var väldigt lite aktivitet på markanden så körde Kwan oss till den "nya" staden Takuapa. Där är det marknad varje kväll. När vi först kom in såg det ut som värsta Gröna Lund med pilkastning och tombolahjul. Men sen började alla matstånd...

 Kokosnötter som visst var lite annorlunda men vi fattade inte riktigt hur... 
 Någon typ av mandel som bara kan rostas i ett fat med kaffebönor.
 Gräsliga gräsliga gräsliga gräshoppor!!!


Efter att ha travat runt några timmar på dessa markander var det skönt att få sätta sig ner i en torr miljö och ta en stor Chang :)


                        

Thank you Kwan for a pleasant afternoon i your hometown Takuapa. Both me and Jennifer are so gratefull that you invited us on this trip and took us to this charming place with real thaifood.

Jennifer is leaving on wednesday but I will be here for another week or so. I hope you will come to Villa Mangosteen so I can buy you lunch and have a chat before I go home to Sweden. 

Have a nice evening :) 

 
  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

eXTReMe Tracker