Varm städhelg på landet

I helgen har vi "öppnat" landet med allt vad det innebär; kratta löv, ställa ut och bygga ihop utemöbler, fixat belysning på tomten... ja, lite smått och gott.

Helgen började med en för tidig majbrasa nere vid sjön. Där nere har stugföreningen högar där vi slänger alla löv och ris från tomterna. Ett pucko till pyroman fick för sig att han allldeles ensam skulle bränna ner skiten. Å jäklar va det brann. Ett tag var lågorna ¨5-7 meter höga och med hjälp av ganska kraftig vind spred den sig som en löpeld...

                           

Det strömmade till massa folk som slog med kvistar för att stoppa eldens framfart och en man gick med typ en tiolitershink och skulle släcka med hjälp av den... Idioter!!! Efter kanske fyra timmar hade lågorna lugnat sig men det rykte från högarna i över ett dygn efteråt. Mannen med hinken och hans lilla fru gick ner med kylväskan och satte sig som brandvakter, vet inte om de blev sittandes hela natten. Idag var jag tvungen att gå ner och kolla hur det såg ut...

                        

På lördagen satte vi igång och fixa med allt vårpyssel

                  

Nu har alla åkt hem och jag ska försöka få lite ordning på allt. Ska få till en skrivhörna, det får bli morgondagens uppgift. Men håller det här vädret i sig kan det bli lite svårt att hålla sig innomhus så det blir kanske en hörna utomhus någonstans. Klockan sju ikväll var det 22 grader och helt vindstilla. Helt fantastiskt skönt!

Men morgondagen ska börja med en promenad. Jag har plockat fram stegräknaren igen och det ska bli rekord på "plankan". Så nu är det dags att sova om jag ska orka upp och hinna med allt som står på agendan :)

Natti


 

Kommentarer
Postat av: MaPa

Det är skrämmande med en sån brasa. Skönt att det lade sig så småningom. Kram

2011-04-18 @ 12:11:13
Postat av: Ylva

Ja, det såg läskigt ut. Men det gick ju bra, tur att det är så blött som det är :) Kram

2011-04-18 @ 23:00:43
URL: http://ylvanylander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

eXTReMe Tracker